Mischie - acuzat că a ţepuit firma care i-a construit casa

Traian Gheorghiu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 iunie 2004

După ce a depus plîngere penală, firma de construcţii nu a mai cîştigat nici un contract

Nicolae Mischie, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, este acuzat de firma americană de construcţii ARC ("American Romanian Company") că a uitat să achite valoarea integrală a casei pe care aceasta i-a construit-o. George Bigelow, directorul ARC, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că Nicolae Mischie a solicitat societăţii sale să treacă o valoare mai mică în facturile pentru lucrări, pentru a-şi putea justifica provenienţa averii la un eventual control. Omul de afaceri american a acceptat propunerea, întrucît Mischie i-a promis că îi va fi facilita şi alte lucrări. Bigelow susţine că, într-adevăr, noile comenzi nu au întîrziat să apară.

Acestea au venit din partea unor alţi şefi ai aparatelor de stat, după cum urmează: directorul general al SNLO, Ion Vulpe, directorul general adjunct al SNLO, Nicolae Bercea, directorul general al Finanţelor Publice Gorj, Dumitru Udroiu, şi fostul comisar-şef al Gărzii Financiare Gorj, Marinel Nedeluţ, actualmente funcţionar în Ministerul Controlului. La fel ca în cazul lui Nicolae Mischie, spune George Bigelow, şi aceştia au cerut să li se treacă în acte sume mai uşor de justificat. Conducerea firmei americane susţine că, după ce a finalizat lucrările amintite, beneficiarii au refuzat să achite valoarea reală a prestaţiei. Per total, ARC are de recuperat, după cele cinci construcţii peste un milioan de dolari.

George Bigelow a decis, în urmă cu trei luni, să-i denunţe la PNA pe funcţionarii gorjeni. Directoul ARC afirmă că, din momentul sesizării organelor de anchetă, societatea sa nu a mai primit nici o lucrare, ba mai mult, au fost sistate şi comenzile afalte în desfăşurare. Administratorul ARC, Clement Munteanu, acuză autorităţile locale că "încearcă să falimenteze firma pe care o reprezintă". O poziţie asemănătoare are şi George Bigelow: "În instituţiile judeţului Gorj sînt încă infiltrate persoane corupte, care continuă să prejudicieze ARC". Omul de afaceri american suţine ca a fost informat că există şi alte sume, mai puţin importante, pe care alte persoane asociate cu guvernul nu se simt obligate să le onoreze pentru lucrările efectuate. Mai mult, reprezentanţii ARC se plîng ca au primit ameninţări şi au fost "sfătuiţi" să-şi restrîngă afacerile.

Mischie respinge acuzaţiile

Nicolae Mischie neagă toate acuzaţiile aduse de partea americană. Fostul preşedinte al CJ Gorj ne-a declarat că "nu-şi face absolut nici o problemă cu privire la ancheta PNA, întrucît nu are nimic de ascuns". Conform spuselor domniei sale, conducerea ARC ar fi pierdut banii firmei "prin casinouri", iar acum încearcă să-i recupereze "din alte părţi". Nicolae Mischie respinge şi afirmaţiile potrivit cărora i-ar fi ameninţat pe constructorii americani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb