Mitiska REIM şi Park Lane Developments formează un joint venture pentru parcuri comerciale în Bulgaria

A.F.
Companii / 8 august

Mitiska REIM şi Park Lane Developments formează un joint venture pentru parcuri comerciale în Bulgaria

Mitiska REIM, principalul investitor specializat în oportunităţi imobiliare din Europa, a anunţat astăzi, în numele fondului MEREP 3, o asociere de tip joint venture cu Park Lane Developments, specializată în dezvoltarea de parcuri comerciale în Bulgaria, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, Park Lane Developments este o companie axată pe proprietăţi comerciale de calitate care dezvoltă şi administrează active de birouri clasa A, parcuri logistice/ industriale uşoare şi parcuri comerciale în Bulgaria şi în Europa Centrală şi de est. Park Lane face parte din AG Capital, un grup de investiţii imobiliare comerciale şi rezidenţiale de calitate care operează în Bulgaria, România şi Polonia.

AG Capital este un grup de investiţii imobiliare comerciale şi rezidenţiale de top, cu active în Bulgaria, România şi Polonia. Cu o experienţă în domeniu de peste 30 de ani, portofoliul divers include companii de dezvoltare precum Park Lane , Lion's Head (proprietăţi commerciale) , BLD şi Ultima (proprietăţi rezidenţiale). AG Capital a achiziţionat recent BPD, una dintre cele mai cunoscute companii specializate în logistică din Bulgaria. De asemenea, grupul colaborează cu investitori renumiţi precum Mitiska REIM, Old Mutual, IFC şi Apollo Global Management. https://agcapital.bg/

În cadrul parteneriatului, Mitiska REIM şi Park Lane plănuiesc să dezvolte şi să deschidă cel puţin 5 parcuri comerciale premium în Bulgaria în următorii 5 ani. Cele două companii au achiziţionat deja, prin intermediul asocierii, primul teren în districtul Hadzhi Dimitar din Sofia pentru a dezvolta un parc comercial programat să fie inaugurat până la sfârşitul anului viitor.

Noua dezvoltare din zona Hadzhi Dimitar va include peste 20 de magazine, având drept chiriaş-ancoră un supermarket Lidl şi o suprafaţă totală închiriabilă (GLA) de 14.000 m². Mixul de chiriaşi va include o varietate de branduri naţionale şi internaţionale de îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse pentru casă, pe lângă servicii, precum farmacii şi o zonă de food court.

În ceea ce priveşte sustenabilitatea, noul parc comercial va fi proiectat pentru a obţine certificarea "Excellent" pe scala BREEAM şi va include parcări amenajate, staţii de încărcare pentru vehicule electrice şi spatii dedicate pentru biciclete.

Tomas Cifra, Directorul General al Mitiska REIM pentru România, Republica Cehă, Slovacia şi Bulgaria, comentează: "Piaţa bulgară oferă oportunităţi semnificative în sectorul parcurilor comerciale - venitul disponibil al cumpărătorilor este în creştere, cheltuielile de consum sporesc, iar retailerii caută spaţii comerciale moderne şi sustenabile pentru a satisface această cerere. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu echipa Park Lane pentru a valorifica această oportunitate."

Tanya Koseva-Boshova, Managing Partner al Park Lane Developments, adaugă: "Parteneriatul nostru cu Mitiska REIM este o oportunitate excelentă pentru noi de a ne extinde activităţile şi de a aduce know-how internaţional pe piaţa parcurilor comerciale din Bulgaria. Ne propunem să creăm spaţii adecvate şi plăcute pentru oameni, care să fie uşor accesibile. Ca şi în cazul altor proiecte ale noastre, ne străduim să respectăm standarde înalte de dezvoltare sustenabilă, cu grijă pentru mediu."

Proiectul Hadzhi Dimitar este proiectat de Planning Architectural Studio, condus de arhitectul Iliyan Iliev, constructor fiind compania MMV Engineering. Consilierea juridică pentru tranzacţie a fost oferită de Wolf Theiss Bulgaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb