MMSC: Managementul populaţiei de urs brun, în consultare publică

A.C.
Miscellanea #Mediu / 28 octombrie 2014

În perioada 24 noiembrie - 4 decembrie, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi şi secretarul de stat Anne Jugănaru, împreună cu echipele de experţi care au lucrat la elaborarea pachetului de măsuri, vor derula un calendar de consultări şi dezbateri în 17 judeţe ale ţării, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a finalizat pachetul de măsuri menit să îmbunătăţească managementul populaţiei de urs brun din România. Totodată, noua viziune are în vedere să reducă nivelul conflictelor înregistrate în ultima perioadă, în regiunile vulnerabile şi să asigure statutul favorabil de conservare al speciei, conform obligaţiilor care derivă din Directiva Habitate", se arată în sursa citată.

Ministrul Attila Korodi va fi prezent în judeţele Suceava, Mureş, Harghita, Bacău, Prahova, Vrancea şi Covasna, în timp ce secretarul de stat Anne Jugănaru va participa la dezbaterile din judeţele Maramureş, Bistriţa, Neamţ, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea şi Argeş. Dezbaterile vor coopta reprezentanţi ai autorităţilor publice, centrale şi locale, gestionari de fonduri cinegetice, organizaţii neguvernamentale, universităţi, experţi în domeniu etc.

"Viziunea de abordare a managementului populaţiei de urs este rezultatul a mai multor luni de conlucrare a experţilor implicaţi în subiect. Avem acum un document cu propuneri de măsuri concrete, pe care vrem să îl supunem dezbaterii în zonele vulnerabile ale ţării, dar şi să îl ajustăm împreună cu partenerii noştri de dialog. Ne dorim ca la capătul acestei campanii de consultări să agreăm un plan de acţiune ca garanţie a bunei implementări şi a rezultatelor pe care le aşteptăm", a declarat ministrul Attila Korodi.

Campania va începe cu o conferinţă naţională programată pentru data de 20 noiembrie, care se va desfăşura la Bucureşti, la care vor fi invitaţi reprezentanţii mass-media, precum şi toate părţile interesate. În cadrul evenimentului, va fi prezentată, în premieră, viziunea MMSC asupra managementului populaţiei de urs brun din România precum şi documentul care va fi supus consultării publice, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb