Moderna a început testele clinice pentru un rapel împotriva Omicron

S.B.
Miscellanea / 27 ianuarie 2022

Moderna a început testele clinice pentru un rapel împotriva Omicron

Compania americană Moderna a anunţat miercuri că a început testele clinice pentru o doză de rapel a unui vaccin conceput special împotriva variantei Omicron, informează Agerpres.

Aceste teste vor include un total de 600 de adulţi, dintre care jumătate au primit deja doua doze de vaccin Moderna cu cel puţin şase luni în urmă, iar cealaltă jumătate au primit nu doar cele doua doze iniţiale, ci şi, cu cel puţin trei luni în urmă, doza de rapel autorizată.

Prin urmare, rapelul specific împotriva Omicron va fi evaluat atât ca a treia, cât şi ca a patra doză.

Moderna a raportat, de asemenea, rezultate privind eficacitatea împotriva Omicron a rapelului autorizat anterior. Potrivit companiei, la şase luni după injecţia de rapel, nivelurile de anticorpi neutralizanţi împotriva Omicron au fost reduse de şase ori faţă de vârful observat la 29 de zile după injecţie, dar au rămas detectabile la toţi participanţii. Aceste date au fost obţinute prin studierea sângelui a 20 de persoane cărora li s-a administrat doza de rapel de 50 de micrograme.

"Suntem liniştiţi de persistenţa anticorpilor împotriva Omicron la şase luni de la rapelul autorizat în prezent", a declarat Stephane Bancel, preşedintele consiliului de administraţie al companiei Moderna, într-un comunicat de presă.

"Cu toate acestea, având în vedere ameninţarea pe termen lung reprezentată de evaziunea imunitară a Omicron, mergem mai departe cu rapelul nostru specific împotriva Omicron", a adăugat el.

Alianţa Pfizer-BioNTech a anunţat, de asemenea, săptămâna aceasta că a început teste pentru propriul vaccin specific împotriva Omicron. Dar Pfizer îşi evaluează formula nu doar ca rapel, ci şi pentru seria iniţială de injecţii la persoanele nevaccinate anterior.

Aceste două vaccinuri se bazează pe tehnologia ARN mesager, ceea ce face posibilă actualizarea lor relativ cu uşurinţă pentru a urmări evoluţia mutaţiilor specifice noilor variante.

Mai multe ţări, printre care şi Statele Unite, au început sa înregistreze o scădere a cazurilor de infectare din valul provocat de Omicron, cea mai transmisibilă variantă detectată până acum, dar numărul infectărilor la nivel mondial continuă să crească.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Eu sunt vaccinat cu 3 doze, doua Astra Zeneca + rapel Moderna, dar atata timp cat vaccinurile nu blocheaza - macar partial- posibilitatea transmiterii infectiei mai departe sunt PISTOL CU APA !

    Nu sunt antivaccinist,dar gata , nu imi voi incarca organismul cu alte seruri deocamdata... 

    1. Vaccinurile blocheaza cel putin o perioada posibilitatea transmiterii infectiei mai departe.

      lasa basmele, din prima luna s-au infectat vaccinati. frate, nici producatorii nu mai sustin asa aberatii, nunai voi va tineti cu dintii de religia voastra, terapia asta genica anti covid. Cum sa va luam in serios cand sunteti irationali si confundati politica cu stiinta?

      "a bloca" inseamna a interzice circulatia, nu A REDUCE circulatia.

      Nici "a previne" nu este un termen corect. Vaccinurile NU AU PREVENIT infectarea niciodata, nici imediat dupa injectare. 

      Termenul corect a fost mereu "au redus, au limitat" pentru ca protectia la infectare si transmisie nu a fost niciodata mai mare de 60 si ceva la suta. Ca valoare maxima dupa care a scazut. 

      In plus, sau in minus, vaccinurile provoaca limfocitopenie in prima saptamana sau doua dupa injectare, adica o scadere puternica a imunitatii innascute. Scrie asta in raportarile stiintifice detaliate ale PFizer catre FDA. Producatorii si-o asuma in scris, dar nu in prospect.

      Aceasta limfocitopenie duce la multe infectari imediat dupa injectie si pana la crearea anticorpilor dupa vreo 14 zile. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb