Modernizarea infrastructurii CERONAV Constanţa va beneficia de finanţare din fonduri europene

Miscellanea / 22 decembrie 2020

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV Constanţa va beneficia de finanţare nerambursabilă din fonduri europene, conform unui comunicat trimis redacţiei.

În acest sens, CERONAV a transmis către Organismul Intermediar pentru Transport un proiect în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară 2 - ,,Modernizarea centrelor de simulare aparţinând Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV Constanţa în vederea creşterii gradului de siguranţă în transportul naval".

Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea gradului de siguranţă şi securitate în transportul maritim şi fluvial şi reducerea impactului transporturilor asupra mediului prin îmbunatăţirea nivelului de competenţe ale personalului din transporturile navale şi dezvoltarea capacităţii instituţionale a CERONAV .

Ovidiu Sorin Cupşa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO: "Acest proiect pregătit de CERONAV prin P.O.I.M. va creşte capacitatea noastră de a duce la îndeplinire obligaţiile asumate de România prin aderarea la Convenţia STCW şi prin transpunerea Directivei 2017/2397 şi a Directivei Delegate 2020/12 privind atingerea nivelului minim de competenţe profesionale ale personalului din transportul naval. Fiind o instituţie autofinanţată, realizarea proiectului din fonduri nerambusabile reprezintă un avantaj şi pentru marinarii români care vor putea beneficia în continuare de pregătire profesională la cele mai înalte standarde şi la cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană."

Valoarea investiţiei totale de capital este de 10.311.770 Euro inclusiv TVA, eşalonată pe o perioada de 25 luni calendaristice. 

CERONAV a fost desemnat ca organism naţional de instruire în vederea perfecţionării navigatorilor ce servesc la bordul navelor conform Convenţiei Internaţionale privind standardele de pregătire a navigatorilor, brevetare/ atestare şi efectuare a serviciului de cart (STCW 1978). Ca organism naţional, CERONAV duce la îndeplinire începând din 1976 obligaţiile ce revin statului român din convenţiile şi acordurile internaţionale referitoare la pregătirea şi perfecţionarea personalului maritim şi fluvial la care România este parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb