Modernizarea secţiilor ATI, pe baza unui plan de conformare

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 17 noiembrie 2020

Secţiile de terapie intensivă de la spitalele din întreaga ţară vor fi verificate cu atenţie în această perioadă, iar în urma controalelor se va elabora un plan de conformare. Măsura a fost dispusă, ieri, de Ministerul Sănătăţii, în urma tragediei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, unde 10 pacienţi internaţi la ATI şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu violent, iar alte 10 persoane sunt rănite, printre ele numărându-se şi medicul de gardă care a încercat să salveze bolnavii din secţia respectivă.

După ce respectivul plan de conformare va fi întocmit, orice modernizare a secţiilor ATI va trebui să fie inclusă în acest document redactat la nivel naţional.

"Am discutat despre planul de verificări din secţiile de ATI. (...) Urmărim, practic, conformitatea cu reglementările, fie că e vorba de Ordinul 1500 sau de alte reglementări referitoare la funcţionarea secţiilor de terapie intensivă. În urma acestor controale, o să existe un plan de conformare care va fi adus la cunoştinţa managerilor spitalelor. Orice lucrare de reparaţie, de achiziţii, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformare", a declarat premierul Ludovic Orban după şedinţa la care a participat la Ministerul Sănătăţii şi unde s-a dispus efectuarea controalelor respective.

Şeful Guvernului a precizat că există posibilitatea ca lucrările de modernizare a secţiilor ATI de la toate spitalele din ţară să fie decontate din fonduri europene nerambursabile.

În privinţa secţiilor ATI destinate tratării pacienţilor de Covid-19, premierul a afirmat că în această săptămână capacitatea va creşte cu el puţin 200 de paturi.

"Sunt soluţii pe care le-am gândit pe fiecare regiune, sunt soluţii pe care le-am gândit şi pe Bucureşti. (...) Evident că am discutat şi despre posibilitatea de creştere a numărului de paturi pentru terapie intensivă. Am discutat şi despre ventilatoare; peste tot unde există posibilitatea de a deschide secţii de terapie intensivă, să asigurăm tot ceea ce este necesar. Ventilatoare, injectomate sunt necesare în multe secţii. La Malaxa (n.r. - spitalul Malaxa, din Bucureşti), de exemplu, este nevoie de lucrări de asigurare a circuitelor de alimentare cu oxigen - şi trebuie să găsim resursele necesare pentru a putea realiza toate aceste lucrări în cel mai scurt termen posibil", a spus Ludovic Orban.

Menţionăm că în urma tragediei de la Piatra Neamţ, Lucian Micu a demisionat ieri din funcţia de manager al Spitalului Judeţean din localitate. Demisia managerului a avut loc după ce acesta a fost audiat de procurorii din cadrul Parchetului General cu privire la mutarea secţiei ATI de la etajul al treilea, la etajul al doilea al unităţii medicale, exact înaintea declanşării incendiului.

Spitalul Judeţean Neamţ, unde sâmbătă seară au murit zece persoane într-un incendiu la Secţia ATI Covid, se află în subordinea Consiliului Judeţean Neamţ. La conducerea spitalului au fost numiţi în ultimul an opt directori generali. Actualul director, Lucian Micu, este fostul primar al municipiului Roman, care nu a mai putut candida la alegerile din septembrie pentru că a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Au avut 7-8 luni in care nu au facut nimic iar acum fac controale sa ii amendeze pe cei care au incercat sa facs ceva. Tararu a sabotat testarea in masa, suntem songura tara care nu produce nici un antibiral, nici nu incercam sa producem nivi un vaccin, spitalele sunt praf, rezervele de medicamente insuficiente iar noi ne uitam in gura boului liberal. Tararu mai devreme sau mai tarziu ar trebui inculpat pentru actiunile din fruntea ministerului.

    Deci statul român atât a înțeles, că trebuie să înăsprească controalele și să dea amenzi în cel mai politienesc stil. De bani de reabilitare a spitalelor nu vorbește nimeni.

    Niste fasciști nenorociți cu tătucul Iohannis in frunte. 

    1. Ar trebui ca de mâine să scoată în afara legii decesele prin covid.

      Problem solved! 

      De aproape trei decenii se vorbește despre reforme în România.L-am auzit pe președinte și pe ministrul sănătații că e nevoie de reformarea sistemului sanitar.Her Iohanis, cine vreți să facă această reformă ? Oamenii care mor cu zile de covit și de alte zeci de boli ? Americanii, nemții, Igor Dodon? Lăsați vorbele și mersul ,,pas cu pas,, și apucați-vă de reforme. Pentru asta vă plătește țara salariul de ani de zile.

    Din neinspirare Micu a mutat gresit. Atunci cind agentia de integritate te-a bagat in sah esti ca un sobolan disperat dupa lovele.... apoi faci mutari gresite si apoi Parchetul general te baga in gaura mititica si gata.

    S-a dus traiul pe cai mari ca doar dupa nume nu poate sa fie decit MICU 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb