MODIFICAREA CODULUI DE PROCEDURĂ PENALĂ: PNL şi USR au sesizat CCR

M.D.
Politică / 21 iunie 2018

PNL şi USR au sesizat CCR

PNL şi USR au depus, astăzi, la Curtea Constituţională a României (CCR), sesizarea asupra proiectului de modificare a Codului de procedură penală, informează Agerpres.

Deputatul liberal Ioan Cupşa a afirmat: "Noi, PNL, împreună cu USR, sesizăm Curtea Constituţională a României privitor la legea de modificare a Codului de procedură penală. Această lege este o adevărată lege a favorizării infractorului pentru că prin sutele de amendamente pe care le-au formulat cei din PSD-ALDE şi pe care le-au trecut prin vot nu veţi găsi nici măcar un amendament care să arate că se preocupă în vreun fel de protejarea drepturilor şi libertăţilor a intereselor legitime ale părţilor vătămate, ale tuturor cetăţenilor de bună-credinţă".

El a susţinut că în acest proiect există peste 50 de articole neconstituţionale, neclare, iar unele "aproape de necitit".

El a adăugat că modificările afectează şi normele de drept procedural.

La rândul său, deputatul USR Stelian Ion a declarat că decizia CCR pe tema modificărilor la Codul de procedură penală va fi una dintre cele mai aşteptate pentru "a tăia avântul" persoanelor care doresc să încurajeze infracţiunile.

Stelian Ion a declarat: "Într-adevăr, în urma unui efort comun efectuat de USR şi PNL, am reuşit să definitivăm această variantă a contestaţiei la CCR. Va fi una dintre cele mai aşteptate decizii pe care le va pronunţa CCR în perioada imediat următoare, pentru că are această ocazie CCR de a tăia avântul acestor persoane care doresc să încurajeze infracţiunile şi doresc să-i avantajeze pe infractori".

El a precizat că s-au adus foarte multe argumente de neconstituţionalitate şi are convingerea că vor fi acceptate de CCR pentru că "multe dintre ele sunt atât de flagrante".

În opinia lui Stelian Ion, "dacă ar fi promulgată legea în varianta votată şi trimisă spre promulgare, fenomenul infracţional pur şi simplu va exploda".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb