MOMONDO.RO:  Londra, cea mai vizitată capitală din lume în 2019

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 22 august 2019

Londra, cea mai vizitată capitală din lume în 2019

Bucureşti, pe locul 28 în topul capitalelor europene

Oraşele europene domină clasamentul celor mai vizitate capitale în 2019, ocupând primele 7 poziţii în ierarhia atragerii turiştilor, potrivit unei analize a echipei motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro.

Cea mai căutată capitală, pentru acest an, este Londra, metropola Marii Britanii, urmată de Paris, Amsterdam, Roma şi Berlin. Madrid, Praga, Tokyo, Copenhaga şi Bangkok completează primele 10 poziţii din clasamentul ţărilor atractive de pe mapamond.

Capitala noastră ocupă locul 28 între capitalele ţărilor europene, fiind întrecută de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Ţara Galilor) şi Riga (Letonia).

La nivel mondial, capitala ţării noas-tre se află pe locul 61, depăşind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atrăgând mai puţini turişti decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59), conform datelor analizate.

Trăsătura specifică a oraşelor care primesc mulţi vizitatori este posibilitatea de a caza călătorii care vin de pe alte meleaguri. Numărul hotelurilor este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsura interesul turiştilor de pretutindeni pentru o anumită locaţie.

Potrivit momondo.ro, istoria bogată, bogăţiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului contribuie împreună la dezvoltarea industriei turismului.

Datele analizate au arătat că turiştii sunt atraşi şi de preţurile reduse care pot spori valoarea bugetului lor. Printre cele cini oraşe cu media preţurilor hotelurilor cea mai mică sunt şi capitale vizitate de turişti români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) şi Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazării sunt Ankara (51 euro/noapte), Kiev (58 euro/noapte) şi Chişinău (64 euro/noapte).

Preţul mediu al unei nopţi de cazare în Bucureşti în 2019 este de 84 euro, astfel ţara noastră se clasează pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind puţin mai accesibilă decât Buenos Aires (85 euro/noapte), dar mai scumpă decât Minsk (80 euro/noapte) sau Moscova (77.5 euro/noapte).

Cele mai scumpe oraşe analizate sunt Monaco (415 euro/noapte), Nassau - Bahamas (337euro/noapte) şi Victoria - Seychelles (279 euro/ noapte).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb