MONICA ANISIE: "Ghidurile Ministerului Educaţiei şi nu sunt aprobate prin ordin de ministru"

A.P.
Miscellanea / 3 septembrie 2020

Monica Anisie

Monica Anisie

"Ghidurile sunt orientative, deci nu sunt aprobate printr-un ordin de ministru acestea", a explicat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la TVR, legat de ghidurile lansate şi promovate de instituţia pe care o conduce în conferinţă publică pe 1 septembrie. Anisie spune că sunt "sugestii", "nişte propuneri în aşa fel încât să ajutăm unităţile de învăţământ în luarea unor decizii", anunţând că nu sunt obligatorii pentru şcoli sau pentru profesori, scrie Edupedu.

"Ghidurile sunt orientative deci nu sunt aprobate printr-un ordin de ministru acestea. Sunt ghiduri elaborate tot de cadre didactice şi acolo sunt nişte propuneri în aşa fel încât să ajutăm unităţile de învăţământ în luarea unor decizii. În acelaşi timp am elaborat şi repere metodologice pentru fiecare disciplină pentru profesori şi pe fiecare nivel", a spus Anisie.

Ghidurile pentru fiecare nivel de învăţământ propun o serie de măsuri controversate, cum ar fi o pauză de doar 5 minute pentru toţi profesorii, ca să schimbe clasele şi să meargă la toaletă, pauze în interiorul orelor, decalate pentru clasele de fiecare palier, astfel încât elevii să nu se întâlnească între ei. Profesorii contactaţi de Edupedu.ro susţin că o asemenea pauză în interiorul orelor pentru câte o clasă, pe rând, ar face imposibilă realizarea cursurilor în clasele care nu au pauză, din cauza gălăgiei şi forfotei provocate.

"Avem sugestii de aceea v-am spus că aceste ghiduri sunt orientative şi realizate de către profesori, aceştia au venit în sprijinul colegilor lor", a mai spus Monica Ansiei.

"Aceste ghiduri sunt orientative dau anumite soluţii sunt realizate de către profesori acestea au venit mai multe idei în sprijinul colegilor lor, de aceea unitatea de învăţământ este cea care ştie cel mai bine cum anume poate să-şi organizeze programul.

Dacă este unitate de învăţământ cu copii mai puţini, care pot desfăşura cursurile numai în program de dimineaţă, atunci la şcoala decide acest scenariu. Dacă însă nu au spaţiul necesar, sunt copii foarte mulţi în unitatea de învăţământ, desfăşoară cursurile şi după-amiază", a mai spus Anisie, întrebată dacă potrivit ghidurilor cursurile se vor desfăşura numai dimineaţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb