Moody"s avertizează OMV asupra efectelor achiziţionării Petrol Ofisi

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 octombrie 2010

Moody"s a apreciat ieri că decizia OMV de a-şi majora participaţia în compania turcă Petrol Ofisi de la 41,58% la 95,75%, contra sumei de un miliard de euro, va permite OMV să accelereze procesul de dezvoltare a Turciei ca al treilea centru de afaceri integrat, dar tranzacţia ar putea slăbi profilul financiar de risc al OMV, care depinde de finanţarea sa combinată, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, citat de Agerpres.

Această achiziţie constituie un nou pas în strategia de dezvoltare a OMV şi are ca obiectiv transformarea Turciei într-un al treilea centru operaţional al grupului energetic integrat, alături de Austria şi Româ­nia.

Riscul integrării companiei turce va fi probabil scăzut, iar tranzacţia echilibrează impactul investiţiei în Turcia (care beneficiază de un rating"Ba2") cu o diversificarea geografică mai ridicată, asociată cu prezenţa pe piaţă turcă, în creştere rapidă, apreciază Moody"s.

Totuşi, agenţia avertizează că tranzacţia ar putea slăbi profilul financiar de risc al OMV, care depinde de finanţarea sa combinată. OMV a anunţat că intenţionează să finanţeze această achiziţie folosind cele mai adecvate surse de capital pe termen lung. De asemenea, OMV urmăreşte menţinerea unui rating solid din perspectiva gradului de creditare, prin urmare nu exclude majorarea capitalului drept una dintre opţiunile de finanţare.

Petrol Ofisi, cu sediul în Istanbul, este una dintre companiile lider pe piaţa petrolieră din Turcia, cu o cotă de piaţă de aproximativ 27% pe segmentul carburanţilor şi un volum comercializat de circa 7,4 milioane de tone în 2009. Compania are capacităţi ridicate de stocare, de aproximativ 1 milion de m3 - reprezentând circa 25% din capacitatea totală de stocare a Turciei - care sunt localizate strategic şi pot fi dezvoltate. În 2009, Petrol Ofisi a înregistrat o valoare EBIT de 290 milioane de euro, având o reţea de aproximativ 2.500 de staţii de distribuţie carburant şi circa 1.000 de angajaţi.

OMV este grupul energetic lider în centura de creştere europeană, având rezerve de petrol şi gaze de aproximativ 1,19 miliarde bep, o producţie zilnică de aproximativ 318.000 bep în T2/2010 şi o capacitate anuală de rafinare de aproximativ 26 milioane de tone. În T2/2010, OMV deţinea 2.319 staţii de distribuţie carburant. Cota de piaţă a grupului în segmentul de rafinare şi marketing în regiunea Dunării este în prezent de 20%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb