Moodys nu a luat o decizie privind ratingul României

J.P.
Miscellanea / 24 octombrie 2020

Moodys nu a luat o decizie privind ratingul României

TCE (Tangible Common Equity) în Italia, Spania sau Europa de Vest este între 10-13%, România a avut anul trecut 17,5%.

​Agenţia de rating Moody's nu a luat o decizie în privinta ratingului de ţara. Acesta rămâne la Baa3 cu perspectivă negativă. Nu este o surpriză. Analiştii anticipau cu toţii acest lucru, ba chiar Colin Ellis - Chief credit officer EMEA Moody's Investors Service, a dat de înţeles zilele trecute acest lucru, conform Hotnews.ro.

El a spus că sunt anumite date specifice în care pot emite ratingul, "dar nu trebuie să le folosim" . "Dacă credem că evaluările acoperă poziţia adecvată, putem emite o cercetare, o actualizare, dar nu trebuie să luăm o decizie privind ratingul în acele zile", a spus el.

În cazul României, spune el, "noi am emis o perspectivă negativă la începutul anului, dar vreau să atrag atenţia că nu era legată de pandemie. Nu era legată de COVID".

"Cele două motive au fost deteriorarea structurală pe care am văzut-o în finanţele publice, în special din cauza reformei pensiilor din 2019, şi potenţialul risc pe care l-am văzut pe dezechilibrele externe. A fost doar o schimbare a perspectivei la negativă", a precizat reprezentantul Moody's.

El crede că sistemul bancar românesc este unul dintre cele mai bine pregătite să se ajusteze pentru viitoarele şocuri care vor veni dar şi să profite de oportunităţile care vor apărea din recuperare.

"Noi facem test de stres pentru fiecare bancă. Media poate masca anumite slăbiciuni. Chiar dacă ai la nivel agregat o poză care arată bine, e posibil ca unele instituţii să sufere o deteriorare a capitalului. Ăsta este cazul în Europa Centrală şi de Est. Depinde de la sistem la sistem, dar credem că o pătrime din băncile româneşti e foarte posibil să aibă o deteriorare de 20 puncte de bază în privinţa capitalului, în următorii 3-4 ani", a spus Colin Ellis.

Celelalte agenţii de rating sunt de aşteptat să amâne şi ele până după alegeri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. daca o singura companie de rating downgradeaza Romania la junk incepe Marea Demolare a tot ce inseamna retea financiara mondiala... sa nu spuneti ca nu ati fost avertizati :)

    uitati ... va dau un exemplu ... strict de avertisment , asa , ca sa intelegeti puterea celor ce pot modela situatii in viitor.... urmariti perioada 11 Nov - 17 Dec 2020.  

    O mica mare criza bancara (si d epiete de capital) a fost plantata acolo - cu caracter strict demonstrativ, pentru a va convinge sa nu faceti prostii la adresa tarii mele!  

    Daca tot nu intelegeti mica aluzie din perioada 11 Nov - 17 Dec 2020 , e ok cu mine... incep sa va demolez.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb