Moody"s: Ratingul României va fi sub presiune, dacă deficitul bugetar nu se va încadra în ţinta cu FMI

F.A.
Macroeconomie / 26 iunie 2010

Ratingul României va fi sub presiune dacă deficitul bugetar nu se va încadra în ţinta fixată cu FMI pentru acest an, de 6,8% din PIB, a afirmat reprezentantul Moody"s Kenneth Orchard, care spune că instituţia financiară va amâna probabil aprobarea virării tranşei a cincea din acord, transmite Realitatea.net.

"Decizia de azi (vineri - n.r.) a Curţii Constituţionale face posibilă amânarea discutării în Consiliul FMI a revizuirii acordului cu România şi, prin urmare, şi virarea următoarei tranşe ar putea fi întârziată. Totuşi, Moody"s percepe această chestiune ca pe una temporară şi nu ca o rupere fundamentală a programului", a declarat, pentru Mediafax, Kenneth Orchard.

Moody"s subliniază că situaţia lichidităţii Guvernului este în prezent suficientă şi nu depinde de virarea următoarei tranşe de la FMI, care va intra la BNR.

În ceea ce priveşte ratingul acordat României, Orchard a menţionat că perspectiva calificativului "Baa3" rămâne stabilă, ceea ce înseamnă că modificarea în viitorul apropiat este improbabilă.

Consiliul Executiv al FMI ar urma să discute la finele lunii iunie revizuirea acordului cu România, care ar permite virarea celei de-a cincea tranşă din cadrul împrumutului acordat pe doi ani, în valoare de aproximativ 850 milioane de euro.

Valoarea totală a finanţărilor virate României de către FMI, în cadrul împrumutului stand-by în sumă de circa 13 miliarde de euro, este de peste 9,2 miliarde de euro, dintre care pentru acoperirea deficitului bugetar s-au utilizat circa 2,2 miliarde de euro, iar restul a intrat în rezervele BNR. Totodată, România a primit două tranşe de la Comisia Europeană în sumă de 2,5 miliarde de euro, în cadrul unui împrumut de aproximativ 5 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb