Morgan Stanley: Întărirea dolarului - principalul risc pentru acţiunile din Statele Unite

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 octombrie

Morgan Stanley: Întărirea dolarului - principalul risc pentru acţiunile din Statele Unite

Indicele S&P 500 se află într-o piaţă "bull" de doi ani, mergând din maxim istoric în maxim istoric

Întărirea dolarului poate ameninţa creşterea bursei americane, crede Mike Wilson, strategul-şef pentru acţiuni listate în Statele Unite al Morgan Stanley, scrie Business Insider.

Moneda americană s-a depreciat în această vară, pe măsură ce pieţele anticipau reduceri importante ale dobânzilor, dar mişcarea s-a inversat în ultimele săptămâni, deoarece datele ce arată că economia este robustă fac mai puţin probabilă relaxarea mai agresivă a politicii monetare.

"O nouă întărire a dolarului poate încetini raliul (n.r. pieţei acţiunilor din SUA). Asta începe să se întâmple. Este, probabil, singurul lucru la care ne uităm acum şi care poate să împiedice acest ritm de noi recorduri înregistrate în fiecare zi", a spus Wilson într-un interviu acordat săptămâna trecută la Bloomberg Radio.

Conform strategului Morgan Stanley, lichiditatea dolarilor americani sau creşterea ofertei de dolari a început să sporească rapid în ultima lună, după ce atinsese nivelul minim în urmă cu aproape doi ani, în principal pe fondul extinderii bilanţurilor băncilor centrale ale Chinei şi Japoniei şi a unui dolar mai slab.

"Un dolar mai puternic ar întrerupe raliul (n.r. acţiunilor)", a spus Wilson.

De la începutul lunii şi până joia trecută, Indicele dolarului american (US Dollar Index-DXY), ce măsoară puterea monedei Statelor Unite faţă de un coş format din alte şase monede, avea o creştere de 2,8%, apreciere apărută, în primul rând, pe măsură ce investitorii se aşteaptă acum la un ciclu de relaxare monetară mai puţin agresiv din partea Rezervei Federale, pe fondul unei economii supraîncălzite şi a unei inflaţii încă ridicate, potrivit Business Insider.

Opinia strategului Morgan Stanley apare în condiţiile în care, piaţa "bull" a acţiunilor din Statele Unite are deja doi ani, indicii mergând din maxime istorice în maxime istorice. Wilson este de părere că ascensiunea pieţei se datorează, în primul rând, relaxării politicilor monetare a majorităţii băncilor centrale importante, inclusiv a celor din Statele Unite şi China.

"Este un raliu foarte robust, determinat de politica monetară", a spus strategul. "Acesta va continua până când, practic, va apărea un şoc real din zona economică sau vor apărea restricţii în ceea ce priveşte lichiditatea".

Wilson a afirmat că, în prezent, nivelul multiplului (n.r. raportul Price to Earnings) al indicelui S&P 500 este de 22, ceea ce s-a întâmplat doar de câteva ori în istoria recentă. În opinia sa, creşterea pieţei acţiunilor americane nu este ameninţată de rezultatele viitoarelor alegerilor prezidenţiale sau pentru Congresul SUA.

"Niciuna dintre părţi nu şi-a arătat cu adevărat dorinţa sau capacitatea să încetinească cheltuielile fiscale. Cred că procuparea principală este cum le finanţează", a spus strategul Morgan Stanley, la Bloomberg Radio, citat de Business Insider.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb