"Morgan Stanley" realizează cea mai mare achiziţie imobiliară din Japonia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 aprilie 2007

13 hoteluri nipone intră în proprietatea băncii americane în schimbul sumei de 2,4 miliarde de dolari

Compania americană "Morgan Stanley", cel mai mare investitor imobiliar de pe Wall Street, a decis să cumpere 13 hoteluri din Japonia, pentru care va plăti 281,3 miliarde de yeni (2,4 miliarde de dolari). Aceas­ta este cea mai mare achiziţie imobiliară făcută vreodată în Japonia.

"All Nippon Airways" Co., cea mai mare companie aeriană niponă, vinde proprietăţile hoteliere mai sus amintite ca să obţină fonduri necesare achiziţiei de avioane noi. "All Nippon Airways" a comandat 50 de apara­te de zbor Boeing 787, care vor fi livrate începând cu luna mai 2008. Avioanele, cu un preţ de 6 miliarde de dolari, vor ajuta compania să-şi diminueze cu 20% cheltuielile destinate achiziţiei de combustibili. Înainte să cumpere noi aparate de zbor, compania încearcă să-şi reducă datoriile care, la finele lui 2006, însumau 783 miliarde de yeni.

Hotelurile înstrăinate de "All Nippon" au o valoare contabilă de 150,3 miliarde de yeni, potrivit oficialilor companiei aeriene cu sediul în Tokyo. Printre unităţile înstrăinate se numără "ANA Hotel" din zona de business a capitalei nipone.

Michio Kitamura, consultant principal la "Nomura Research Institute" Ltd., declară: "Este o investiţie bună, în condiţiile în care preţul proprietăţilor imo­biliare cresc".

Anul trecut, preţul terenurilor din Japonia a crescut pentru prima oară în ultimii 16 ani, iar costurile împrumuturilor pentru investitori sunt la cel mai scăzut nivel din ţările puternic dezvoltate.

În martie, Ministerul nipon al Terenurilor, Infrastructurii şi Transportului a anunţat că preţul mediu al terenurilor comerciale din Japonia a cres­cut cu 8,9% anul trecut, în oraşele Tokyo, Osaka şi Nagoya, iar preţul terenurilor rezidenţiale - cu 2,8%.

În 2006, "Morgan Stanley" a cumpărat mai multe hoteluri "Intercontinental" din Europa, iar la data de 12 aprilie 2007 a anunţat că a finalizat achiziţia "CNL Hotels & Resorts" Inc., în schimbul sumei de 6,6 miliarde de dolari. Preluarea celor 13 hoteluri de la "All Nippon" va aduce băncii de investiţii "Morgan Stanley" peste 80 de proprietăţi hoteliere la nivel mondial.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb