Morţii din Norvegia îi sperie pe australieni: oficialii cer mai multe informaţii despre vaccinul Pfizer

J.P.
Internaţional / 17 ianuarie 2021

Morţii din Norvegia îi sperie pe australieni: oficialii cer mai multe informaţii despre vaccinul Pfizer

Australia a comandat 10 milioane de doze de vaccin Pfizer dar acum sunt derutaţi şi caută mai multe informaţii după ce mai multe persoane din Norvegia au murit la scurt timp după vaccinare, conform abc.net.au.

Reacţiile au venit după ce Agenţia Norvegiană pentru Medicamente a raportat săptămâna trecută că 29 de persoane au prezentat reacţii adverse, inclusiv 13 care au murit, între timp numărul deceselor confirmate a ajuns la 29.

Medicii sunt acum instruiţi să "ia în considerare cu atenţie" cine ar trebui vaccinat.

Ministrul federal al Sănătăţii, Greg Hunt, a declarat că a "căutat imediat" mai multe detalii.

"Am fost în contact cu autoritatea de reglementare medicală australiană în această dimineaţă şi am solicitat ca aceştia să caute informaţii suplimentare", a spus el.

"Ministrul de externe, Marise Payne va însărcina Departamentul Afacerilor Externe şi Comerţului să solicite consiliere direct de la guvernul norvegian. Procedăm cu multă precauţie", a mai declarat acesta.

Peste 30.000 de persoane au primit prima doză a vaccinului Pfizer sau Moderna în Norvegia de la sfârşitul lunii decembrie.

Autorităţile din ţară au enumerat febra şi greaţa ca efecte secundare care ar fi putut duce la decesul unor pacienţi fragili.

În raportul său, Agenţia Norvegiană pentru Medicamente a spus că 21 de femei şi opt bărbaţi au prezentat reacţii adverse.

"Nu suntem alarmaţi de acest lucru", a declarat directorul medical al agenţiei, Steinar Madsen, pentru radiodifuzorul local NRK.

"Este destul de clar că aceste vaccinuri prezintă un risc foarte mic, cu o mică excepţie pentru cei mai fragili pacienţi", a spus el.

"Medicii trebuie să ia în considerare acum cine ar trebui să fie vaccinat. Cei care sunt foarte fragili pot fi vaccinaţi după o evaluare individuală", a mai spus Steinar Madsen.

La începutul săptămânii trecute, o agenţie separată a guvernului norvegian pentru sănătate a declarat: "Orice efecte secundare ale vaccinului vor fi compensate de un risc redus de îmbolnăvire gravă cu COVID-19 pentru persoanele în vârstă şi fragile".

În Australia, se aşteaptă ca produsul Pfizer să fie aprobat înainte de vaccinul AstraZeneca-Oxford University.

Dl. Hunt a declarat că termenele de lansare nu s-au schimbat în lumina rapoartelor norvegiene, grupurile prioritare fiind aşteptate să fie inoculate începând cu luna viitoare.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Australia, Therapeutic Goods Administration, a minimizat îngrijorările duminică.

"Decesele au fost asociate cu febră, greaţă şi diaree, care sunt efecte frecvente de scurtă durată, pe care un număr de oameni le experimentează după vaccinare", a spus un purtător de cuvânt.

TGA a spus că va lua în considerare dacă va include avertismente specifice pentru persoanele în vârstă foarte fragile sau pentru persoanele cu boli cronice.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. oamenii incep sa moara si ei vor informatii ! prostia n-are granite !

    1. Nu ziceați că cine pune întrebări e conspiraționist? Nu trebuia să acceptăm orbește măsurile luate și vaccinarea?

      Întrebarea e cine rasp de acele persoane care au decedat de la acel vac-cin. Nh ar trebui sa intre vineva an puscarie ?

    Cu siguranta nu ar trebui vaccinati cei in varsta decat daca isi asuma, prin declaratie pe proprie raspundere toate riscurile asociate acestui vaccin. Adica trebuie exclusi toti si vaccinati doar cei care insista si isi asuma consecintele, asta ar fi strategia corecta. Nu are rost sa vaccinezi un batran trecut de 80 de ani, ca oricum mai are 5-10 ani speranta de viata.. practic sistemul lui imunitar nu va suporta acest vaccin.

    1. La aceasta vârstă aspirina poate declanșa hemoragii interne, la fel ca și o endoscopie gastrica. Organismul este fragil la modul propriu și friabil. Oricum ar fi, aceste vaccinuri care au primit aprobarea de urgenta a EMA, nu au primit aprobarea de a fi utilizate în masa. Ceea ce nu se spune. Deci asistam la un experiment în masa, cu accent asupra anumitor zone planetare. Plus închiderea economica, care folosește doar unora în mod miraculos.

      Exact, cam așa pare, un experiment totalitar de masă. Altfel nu se explică de ce bătrânii nu au fost excluși de la vaccinare, că se știe că au o sănătate fragilă. Adevărul este că acestor companii nu le pasă câți bătrâni mor.

      A spus Christine Lagarde că sunt cam multi bătrâni pe planetă care mănâncă o pensie Rolul lor era doar să producă taxe 

      La o boală cu o rată de supraviețuire de peste 95%, deci trebuiau neapărat vaccinați. Da, sunt ironic.

      Consider cei in virsta care au probleme de sanatate si sunt in virsta datorita efectelor adverse care le pit avea datorita administrarii vaccinului ar trebui sa nu li se admninistreze vaccinul zic pt a nu inrautati starwa lor de sanatate caci corpul nu suporya astfel de vaccinuri care contin celilr organice de la feti avortati care modifica adnul umam prin acest vaccin

      Ce prostii vorbești

      Informează-te înainte de a debita prostiile astea!

      Nu ar trebui nimeni vaccinat cu cacatul lor vaccin, vaccinarea este un atentat la viata unor oameni, care intr-un an de zile de pandemie, nu au murit, si mor acum dupa vaccin, si fiecare viata conteaza, dar la astia daca nu sunt multi nu conteaza

    A trebuit sa moara 29 de capete sa poata analiza starea de sănătate. Dacă nu te răpune virusul, te răpune ei, mai repede! Problema nu se pune asa: "orice efect secundar va fi compensat cu un risc redus de îmbolnăvire grava" . Problema e ca acele efecte secundare au fost definitorii și au cauzat prematur decesul. La cate știm despre noul vaccin s-ar zice ca e un fel de de crimă cu premeditare pt unii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb