Moscova a emis primele paşapoarte ruseşti unor locuitori din sudul Ucrainei

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 11 iunie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Rusia a emis astăzi primele sale paşapoarte pentru locuitori din Herson, oraş din sudul Ucrainei ocupat de trupele Moscovei, au relatat agenţii ruse de presă, potrivit Agerpres.

Conform agenţiei oficiale TASS, 23 de locuitori din Herson au primit, în cadrul unei ceremonii, un paşaport rus, o "procedură simplificată" permisă datorită unui decret semnat la sfârşitul lunii mai de preşedintele rus Vladimir Putin.

"Toţi locuitorii noştri din Herson vor să obţină un paşaport şi cetăţenia (rusă) cât mai repede posibil", a dat asigurări în timpul ceremoniei Vladimir Saldo, şeful administraţiei pro-ruse din regiune, citat de TASS.

"Se deschide o nouă epocă pentru noi (...) Este documentul cel mai important pe care îl deţine o persoană în viaţa sa", a precizat el apoi pentru agenţia RIA Novosti.

Conform autorităţilor proruse din Herson, data emiterii acestor prime paşapoarte ruseşti a fost aleasă pentru a coincide cu Ziua Naţională a Rusiei, 12 iunie, când se celebrează independenţa ţării.

Regiunea Hersoon a fost aproape în totalitate cucerită de armata rusă la începutul ofensivei sale lansate la 24 februarie. Decretul semnat de Kremlin la sfârşitul lunii mai, care autorizează autorităţile locale pro-ruse să emită paşapoarte locuitorilor, vizează de asemenea şi regiunea Zaporojia, controlată în parte de Moscova.

Ucraina a denunţat instaurarea acestei proceduri speciale, spunând că este o "încălcare flagrantă" a integrităţii sale teritoriale.

"Decretul prezidenţial rus este nul din punct de vedere juridic şi nu va avea consecinţe" asupra "apartenenţei locuitorilor din teritoriile ocupate temporare de Rusia la cetăţenia ucraineană", a transmis Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb