Moscova susţine că a distrus încă două lansatoare de rachete HIMARS ale Ucrainei

Moscova susţine că a distrus încă două lansatoare de rachete HIMARS ale Ucrainei

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 1 august 2022

Ministerul Apărării rus a anunţat luni că forţele sale au distrus două lansatoare de rachete multiple HIMARS ale armatei ucrainene în regiunea Harkov şi un sistem de lansare a rachetelor antinavă Harpoon în regiunea Odesa, informează Agerpres.

Ucraina a primit până duminică 12 lansatoare HIMARS din partea SUA.

Sistemele HIMARS sunt mai precise şi au o rază mai lungă de acţiune decât alte sisteme de artilerie, permiţând forţelor ucrainene să lovească obiective ruseşti şi depozite de arme mai departe în spatele liniei frontului.

Rusia a acuzat Occidentul că prelungeşte conflictul din Ucraina prin faptul că livrează mai multe arme Kievului şi susţine că furnizarea de arme cu rază lungă de acţiune justifică tentativele Rusiei de a extinde controlul asupra unui teritoriu ucrainean mai mare, dincolo de regiunea Donbas din estul ţării, pentru propria sa protecţie.

Pe 6 iulie, la doar câteva zile după ce sistemele HIMARS au ajuns în Ucraina, Ministerul Apărării rus a afirmat că a distrus două dintre ele, dând publicităţii un video cu presupusa lovitură.

Ucraina a respins afirmaţiile Rusiei şi susţine că foloseşte sistemele americane pentru a aplica "lovituri devastatoare" forţelor ruse.

La 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată contra Ucrainei. Moscova afirmă constant că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Sa fie atenti ca nazistii de ucrainieni le mai si repara asa ca trebuie sa le detaseze cabina si sa le infinga un Kinzhal de argint in motor, sa nu fie nevoie sa le distruga de nenumarate ori ca dupa aia da rau in presa.

    1. Nu ai ce repara la un Himars. Poate iei componente neatinse de la el si il dai la altul care s-a stricat singur (nebubuit).

    Eu tot ma mir ca exista pe la noi celoveci care sustin urss-ul. Or fi sinceri sau au convingeri abscunse? Si nu, nu vorbim de propaganda, vorbim de convingeri...

    1. De ce i as sustine pe americani?

      Platim facturi mai mari din cauza atitudinii slugarnice fata de partenerul strategic,luam teapa dupa teapa,prima Bectel,ultima exxon si centralele modulare care le instaleaza experimental la 6 km de casa mea. 

      La suplimente,cumparat de armament la preturi ffmaripunandu le la dispozitie baze platite de noi ca la kogalniceanu stateau in containere de tabla(,polonezii cumpara acum din Corea!) 

      In loc sa ne invartim banii in Eu,ii pri.im pe fonduri si ii sifonam pe armament peste ocean!

      Cum  

      Si eu ma tot mir ca exista pe la noi tampoloi care il sustin pe Bandera. Tu de ce il sustii pe Bandera? Raspunde tu la asta si apoi iti spun de ce il imi este mai simpatic Putin decat Bandera si Zelenski.

      Bandera e mort de peste 60 de ani. Asasinat de KGB intr--o tara straina, ca veni vorba. Dar despre motivele pentru care imi e mai simpatic Traian decat Decebal n-ati vrea sa vorbim? Adica, daca tot suntem la capitolul invocat motive stupide, de ce sa ne limitam la secolul 20?!?

      Deci sa-l scoatem pe Bandera din ecuatie, ca e irelevant, mai ales ca toate faptele lui erau bine stiute si acceptate de rusi de zeci de ani, zeci de ani in care s-au pupat in bot cu ucrainenii si-au desenat harta Uniunii - si nu doar a ei - asa cum au vrut ei. Il scot acum pe Bandera din groapa doar in cautare de justificari pentru faptele lor. Presupun ca atunci cand or sa bombardeze orasul Galati, o sa salutati motivul, anume ca un cartier de-acolo poarta numele unui alt dusman inchipuit de-al rusilor, ceea ce, absolut evident pentru trolii si orcii rusi, e o justificare intru totul indestulatoare. 

      As fi mult mai interesat sa aflu insa ce vi-l face pe Putin mult mai simpatic decat Zelenski. Curajul personal, presupun? Averea personala agonisita prin munca proprie, avere care, stim cu totii, de fapt nu exista? Vorba popii-sef, Kiril, sau cum il cheama - eu sunt sarac lipit, da' ce pot sa fac daca astia nu se mai pot opri si--mi tot doneaza la palate?!? Faptul ca isi doreste pentru cetatenii tarii sale un viitor frumos si prosper, diferit de decadenta Vestului... dar, ce sa vezi, dupa ce e de peste 20 de ani la putere, 75% din ciolovecii sai traiesc mai prost decat pe vremea comunismului, unii fura vase de toaleta si masini de spalat, iar milioane dintre ei voteaza cu picioarele? 

      Occidentul e super nashpa (explica Credinciosul mai sus de ce), dar, ciudat - rusi, ucraineni, romani, chinezi, indieni, toti o roiesc intr-un suflet in Vestul ala nasol... Dvs., de curiozitate, cate vacante (nu mai vorbesc de emigrare) v--ati petrecut in Rusia, Coreea de Nord, China, ca sa nu numesc decat cateva dintre paradisurile terestre ale vremurilor noastre? As pune aceeasi intrebare si unor eminenti autori din Bursa, dar... mai bine nu, ca sigur s-ar considera ca incalc Regulamentul. 

      Asta e. Cand o sa vad oamenii bulucindu-se sa emigreze in Rusia, atunci poate o sa cred si-n povestea lor. Pana atunci, vad doar ca nu stiu ce mare stab de pe la ei propune - in parlamentul tarii, nu la betie - sa rapeasca copii ucraineni si sa-i duca in Rusia, unde sa-i instruiasca in scoli militare. Doar baietii, presupun, fetele probabil ar urma sa fie instruite ca sa ajunga dame de consumatie pentru glorioasa Armata Rosie. Sigur nu vedeti nicio legatura cu practicile otomane din Evul Mediu, nu-i asa? Articol din Bursa de ieri, Kartapolov il cheama pe animal.

      Asta a ramas, din pacate, Rusia si-n zilele noastre - o tara si un popor care, mental, sunt tot in Evul Mediu. Iar (proportional) putinii rusi care s-au prins ca sunt in alt secol, o sterg cat pot de repede. Ceea ce, contrar opiniei generale, de fapt ii convine perfect eroului dvs. 

    Mujicii au distrus mai multe HIMARS-uri decat au trimis americanii:-)...le raporteaza cum raporteaza recoltele la hectar...sunt la fel ca umflate ca si hamsterul Putler

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb