Moşteanu, USR: "Nu pot să-mi explic înverşunarea lui Iohannis împotriva legii privind conducerea scuterelor"

T.B.
Politică / 4 ianuarie

Moşteanu, USR: "Nu pot să-mi explic înverşunarea lui Iohannis împotriva legii privind conducerea scuterelor"

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, critică decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la Curtea Constituţională legea care ar fi permis conducerea unui scuter de 125 centimetri cubi cu permis categoria B, informează agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, "Eu cred că a prins boală pe scuterişti şi moticiclişti. L-a depăşit vreunul pe Valea Oltului sau l-au stresat scuteriştii prin turneele lui prin Asia şi Africa. Nu pot să-mi explic înverşunarea lui împotriva acestui proiect", a spus Moşteanu potrivit unui comunicat al USR transmis, joi, AGERPRES.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională privind actul normativ care permite posesorilor de carnet categoria B să conducă scutere, conform sursei menţionate.

Legea transmisă către promulgare completează OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice în sensul extinderii valabilităţii permiselor de conducere eliberate pentru categoria B şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/ kg, categoria A1, relatează sursa indicată.

Printre motivele pentru care şeful statului a solicitat Parlamentului, în iulie 2023, reexaminarea acestui act normativ se află neclaritatea legii din perspectiva modului în care se va face dovada absolvirii celor 10 ore de pregătire practică, informează agerpres.

La sfârşitul lunii decembrie, în urma reexaminării, Parlamentul a transmis spre promulgare legea pentru completarea OUG nr. 195/2002, precizează sursa.

Iohannis arată în sesizarea la CCR că deşi Parlamentul trebuia să îşi limiteze intervenţia la cadrul trasat de cererea de reexaminare, acesta a reconfigurat condiţiile în care deţinătorul unui permis pentru categoria de vehicule B ar putea utiliza permisul şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cmc, excedând acestor limite, transmite sursa citată.

Potrivit agerpres, "Considerăm că prin referirea la experienţa de cel puţin 2 ani de conducere pentru categoria de vehicule B norma devine neclară şi echivocă, generând confuzie în aplicare. În acest sens, folosirea unui termen general precum cel referitor la "experienţă" încalcă standardele de calitate a legii", explică preşedintele.

Preşedintele cere CCR să admită sesizarea şi să constate că legea este neconstituţională, în condiţiile în care intervenţiile realizate de Parlament au fost făcute cu depăşirea limitelor cererii de reexaminare şi cu nerespectarea jurisprudenţei Curţii Constituţionale, informează sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. USR fie nu intelege pe ce lume traim si cum bate razboiul la usa fie nu intelege nevoia de unitate nationala in aceste momente . Parca am fi niste copii ce ne dam cu scuterele

    1. copii fara permis sau educatie pe o masinarie prea puternica pentru incepatori naivi unde rezulta in grave accidente ca procent din piata.

      s c c r e t 

    USR !!!!! alo !!!!! nu asta e prioritatea acum !!! lasa balta temele de 2 bani

    USR cereti natiunii sa va voteze si promiteti ca veti participa la noua guvernarea PSD PNL 2024 2928 spre binele natiunii macar acum in ceasul al 12 lea .Aceste critici nu ma au nici o valoare .Treceti la treaba in folosul tarii nu al partidelor ce sunt identificate de Presa ca favorabile Rusiei .

    Mai oameni … inainte sa dati legi priviti si demograficul in romania cat si ciclurile scurte se youth someri…

    Avem o populatie imbatranita 4 si cv pensionar plus altii fara pensii)… avem vreo 3-5 mil tineri someri.. nu ne permitem sa avem cresteri de accidente rutiere in randul sau cauzate de tineri. 

    romania tre sa creasca pe principii si legi sanatoase; hai sa nu dam sau sa grabim legi doar pentru a face ceva profituri rapide unii capitalisti cu firme de mancaruri pe scuter sau posta pe scutere cauzand alte pierderi de pib sau capital potential in piata. 

    Nu vrem economie ca in India!!! 

    Ce doamne ca intram in europa.  

    s c c c r e t 

    1. mai nene esti analfabet ? nu stii sa citesti ? trebe sa ai intai B, abia apoi poti sa te urci pe un scuter sau motor amarat. majoritatea nici nu vor mai mult.

      dar na trebe sa manace si gura alora cu scoli de conducere ceva. si politicul stie sa apere clientela

    BMW UBER ALLES ! her johanus vrea bmw geld de la preteni care stiu de ce herr johanus pune talpi ! in china, vietnam, in asia unde sunt 4 miliarde de oameni, marea majoritate conduc scutere ! ca sunt mai fraieri ? nein herr johannus, pentru cost scazut, viteza de deplasare in mediul urban si nu numai, pe un loc de parcare de bmw intra 10 scutere herr johannus. poluare muuuuult redusa, costuri initiale de 10 la suta din cat costa malaca de bmw herr johannus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb