Moşteanu, USR: O aderare limitată la Schengen e insuficientă şi echivalează cu "praf în ochi"

T.B.
Politică / 11 decembrie 2023

Moşteanu, USR: O aderare limitată la Schengen e insuficientă şi echivalează cu "praf în ochi"

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat, luni, că o aderare "parţială" a ţării noastre la spaţiul Schengen echivalează cu "praf în ochii românilor", criticându-l pe premierul Marcel Ciolacu, despre care a spus că face anunţuri "triumfale", informează agerpres.ro.

Conform unui comunicat USR, este insuficientă acceptarea unei aderări "limitate" la Schengen, care permite doar eliminarea controalelor la aeroporturi, transmite sursa indicată.

Potrivit agerpres, "România merită o aderare completă în Schengen. Este inacceptabil să se ridice doar graniţele aeriene, în timp ce şoferii de camioane români continuă să stea la cozi interminabile la graniţe, în timp ce românii care vin din Europa să-şi vadă ţara de sărbători stau cu orele la graniţă, în timp ce exportatorii noştri pierd bani cu fiecare livrare care pleacă spre Europa", a declarat Ionuţ Moşteanu.

El a cerut Guvernului, premierului Marcel Ciolacu şi preşedintelui Klaus Iohannis să continue negocierile pentru o "aderare completă" la Schengen, precizează sursa menţionată.

Conform sursei indicate, "Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu au obligaţia să continue negocierile pentru intrarea completă a României în Schengen. Nu să accepte să se umilească în faţa Guvernului austriac, în timp ce anunţă victorios un eşec. Vom continua să pierdem miliarde de euro dacă nu se deschid şi frontierele terestre pentru ţara noastră. Este obligaţia Guvernului să fie transparent în privinţa negocierilor cu Austria pe tema migraţiei. Condiţiile impuse nu pot fi acceptate fără o dezbatere naţională", a spus Moşteanu.

USR i-a cerut lui Marcel Ciolacu să renunţe la declaraţiile "populiste" şi să arate un plan concret pentru aderarea completă a României la Schengen, atât pe cale terestră, cât şi aeriană, relatează sursa menţionată.

"România merită acest lucru, a îndeplinit toate cerinţele pentru aderarea la Schengen, aşa cum a confirmat şi Comisia Europeană. Românii au o contribuţie importantă la economiile şi societăţile altor ţări europene prin munca şi seriozitatea lor", se mai arată în comunicat, conform agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seara, că Austria "şi-a flexibilizat poziţia" în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România, potrivit sursei indicate.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Imposibil de inteles .Cum naiba sa nu iei in calcul binefacerile acestei decizii politice ce ofera Romaniei fie si partial integrarea in Schengen .Politica a devenit pentru unele Partide ceva ce inexplicabil devine impotrivire indiferent cit de bune sunt deciziile luate la guvernare .USR se apropie pe zi ce trece de extreme .

    1. ce binefaceri cand aia pun conditii injositoare si nu ofera nicio perspectiva de aderare la SChengen conform unui drept castigat?

      Nici eu nu inteleg de ce nu ne apucam de azi sa daramam centrul Bucurestiului ca sa facem munca patriotica si sa ridicam niste vile,as asteptam ospitalieri autobuzele si trenurile cu binefaceri austriece.

      deschide-ti mintea si vei intelege!

      ce inseamna partial Schengen?  

      inainte sa ne imbatam cu apa rece, hai sa vedem ce conditii aberante ni se impun! si pentru ce!? 

      de fapt, austriecii sunt atat de destepti incat ne-au negociat intr-atat incat alegem* sa facem ce au cerut ei de la bun inceput, adica sa inzecim efortul depus in controlul vamal terestrial care de altfel contravine conceptului Schengen, si in plus sa acceptam si niste conditii aberante care sunt stipulate in fapt la nivel european!

      vede cine poate, deh! ;) 

      Contra emigranti agfani si sirieni. Odata acceptati ca azilanti pot fi intorsi de Austria sau Ungaria in tara de azil, conform tratatelor.

      Din contra, Romania va pierde mai mulți bani pe âarfa care va intarzia mai mult in vamile terestre. Pe aerian se vantura smecherii in concediu, nu marfa.

    Smecheriile astea ale lui Ciolacu devin mai penibile pe zi ce trece. Dupa ce s-a luptat cu "ciuma" pensiilor nesimtite incat le mareste pe toate acum vinde petarda asta cu intrarea in Schengen cu spatiul aerian.

    1. In primul rand ca la aeroport nu se va vedea nici o diferenta pentru ca timpul se pierde la controalele de securitate care raman la fel nu la controlul pasapoartelor. Asa o fenta smechereasca cu ce victorie a obtinut Ciolacu. 

    2. In al doilea rand intarirea frontierelor cu Ungaria si Bulgaria pe care Ciolacu sa acceptat-o insemna a baga bani si resurse in niste frontiere care trebuie sa dispara. Ciolacu ori nu intelege cum ar trebui sa functioneze spatiul Schengen ori face pe prostul pentru prostii care se uita in gura lui 

    3. Dezastrul din vama Calafat unde sunt cozi de TIR de 10-20 de km va ramanie binemersi sau se va inrautati pe termen mult mai lung pentru ca un prost a acceptat in numele romaniei "sa intareasca frontiera cu Bulgaria" in loc sa o pregateasca pentru desfiintare.

    Smecherii ieftine care se pare ca inca mai tin. 

    Nu te credem orice ai zice, nu ești persoana potrivită pentru a transmite mesaje.Tu ești corect?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb