Moţiunea de cenzură a PD, retrimisă grupurilor parlamentare

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 1 iunie 2007

Moţiunea de cenzură a PD, retrimisă grupurilor parlamentare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, şi preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, au decis, ieri, în urma unei scurte consultări, să retrimită moţiunea de cenzură la grupurile parlamentare ale Partidului Democrat, constatând că nu este întrunit numărul necesar de semnături, respectiv 116.

În mod surprinzător, moţiunea de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu este semnată şi de senatorul PNL, Mihail Lupoi.

Potrivit lui Olteanu, apar 116 semnături, dar sunt 115 nume şi, potrivit listei anexate la textul moţiunii, senatorul Gheorghe Flutur apare de două ori: odată Gheorghe Flutur şi a doua oară Flutur Gheorghe.

"În urma condiţiilor de valabilitate a acestei moţiuni, potrivit regulamentului Camerei Deputaţilor şi a Regulamentului Camerelor reunite, am decis, în urma consultărilor cu preşedintele Senatului, să restituim acest text grupurilor parlamentare ale PD întrucât nu întruneşte numărul necesar de semnături", a spus Olteanu.

Bogdan Olteanu a evitat să pronunţe numele lui Gheorghe Flutur, cel care apare de două ori pe lista de semnături, dar a subliniat că este vorba de un senator. "Sunt 116 semnături şi 115 nume. Este vorba de numele unui senator care apare de două ori", a mai spus el. Preşedintele Camerei a precizat că urmează ca PD să decidă dacă vor completa numărul de semnături necesare sau doreşte să revină asupra deciziei.

Semnatarii moţiunii de cenzură nu au scris în dreptul numelui din ce partid fac parte.

PD susţine că apariţia unei semnături duble pentru moţiune este o eroare

Partidul Democrat va prezenta moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Tăriceanu după ce va corecta eroarea apărută în lista de semnături. "Faptul că în lista de semnături necesare pentru înregistrarea moţiunii de cenzură apare un nume de două ori reprezintă o eroare ce urmează să fie remediată", se arată într-un comunicat de presă al PD. Liderii PD au luat act de restituirea moţiunii de cenzură către grupurile parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor.

Haşotti: Lupoi va fi exclus luni din PNL dacă nu-şi retrage semnătura de pe moţiunea PD-PLD

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a declarat, ieri că dacă până luni senatorul PNL Mihai Lupoi nu-şi va retrage semnătura de pe moţiunea de cenzură iniţiată de PD împotriva guvernului Tăriceanu, atunci acesta va fi exclus de partid. "Luni va fi exclus din partid în mod indiscutabil, cu unanimitate de voturi", a subliniat Haşotti, citat de Rompres. Senatorul liberal a precizat că, procedural, Biroul Politic al partidului propune eliminarea lui Lupoi din PNL, urmând ca decizia finală să fie luată de către Delegaţia Permanentă. Moţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Democrat (PD) a fost semnată, alături de democraţi şi liberal-democraţi, şi de către un liberal şi un conservator. Au aderat la demersul PD şi PLD liberalul Mihai Lupoi şi conservatorul Petru Călian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb