MOŢIUNEA DE CENZURĂ A TRECUT CU 261 DE VOTURI Guvernul Orban a fost demis

A.M.
Politică / 5 februarie 2020

Guvernul Orban a fost demis

Actualizare - Klaus Iohannis a declarat:"Guvernul rămâne în funcţie. Lucrurile se vor mişca. Eu în continuare sunt adeptul alegerilor anticipate. Voi insista ca în continuare să fie votat un Guvern care vine cu o agendă reformatoare. După părerea mea este inadmisibil să pierdem timpul pentru că, avem în continuare un PSD care nu îşi doreşte reforme. Soluţia cea mai corectă pentru România este întoarcerea la electorat. Trebuie să avem o majoritate parlamentară care sprijnă acest efort."

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Guvernul cade în picioare. Sunt mândru de ce am realizat în 3 luni."

---

Actualizare - Guvernul Orban a fost demis! Moţiunea a trecut cu 261 de voturi

---

Actualizare - S-a încheiat şi votul senatorilor

---

Actualizare - Deputaţii au terminat de votat, urmează senatorii

---

Actualizare - Marcel Ciolacu a anunţat trecerea la vot, care va fi secret, prin bile

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Suntem obligaţi să facem împrumuturi din cauza deficitului lăsat de voi.(...) Bucuraţi-vă acum că aveţi impresia că sunteţi majoritari. Nu veţi scăpa de votul oamenilor."

---

Actualizare - Marcel Ciolacu: "O ţară nu poate fi condusă prin angajări de răspunderi şi zeci de ordonanţe de urgenţă. În loc să guvernaţi, de trei luni visaţi cum să vă păstraţi scaunul iar România zace neguvernată."

---

Actualizare - Marius Paşcan: "PMP nu va participa la un vot odios, un vot împotriva românilor şi a României"

"Este un moment trist şi îngrijorător. (...) După aventurile de anul trecut ale Guvernului, România a fost depunctată la ratinguri de ţară. Să ştie românii - căderea Guvernului va însemna o îndatorare suplimentară, plata unor dobânzi mult mai mari la nivelul unei ţări politic instabile, economic instabile şi acesta este preţul pe care îl vom plăti cu toţii. Şi să nu omitem aceste abordări pragmatice rezonabile, raţionale, atunci când punem înaintea interesului ţării, al românilor propriile interese, orgolii şi vanităţi politice. (...) PMP, prin decizia unanimă a parlamentarilor săi, nu participă la acest vot, este un vot odios, un vot care va duce la destabilizarea ţării, un vot împotriva românilor şi a României", a declarat Paşcan, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

---

Actualizare - Florin Roman către iniţiatorii moţiunii: "Cred că se zvârcoleşte Dragnea în celula lui din puşcărie, i se face rău şi cheamă SMURD-ul când vă aude că vorbiţi de Comisia de la Veneţia. E ca şi cum ar vorbi dracu de apă sfinţită."

"V-am bătut la referendum, la prezidenţiale, o să vă batem şi la locale şi la parlamentare, şi atunci dragi români veţi fi răzbunaţi şi vom putea spune că am bătut ciuma roşie."

---

Actualizare -Călin Popescu Tăriceanu, ALDE: "Colegii mei şi eu nu vom vota moţiunea. Am spus că suntem în favoarea alegerilor în două tururi pentru că se va diminua hegemonia partidelor mari."

"Nu votăm moţiunea pentru că deschide drumul spre anticipate şi ALDE nu vrea să asfalteze acest drum spre anticipate.

Consecinţele declanşării anticipatelor: toată administraţia blocată, vă puneţi problema ce fac cetăţenii? Haosul economic care se va genera. Consecinţele sociale nu sunt deloc de neglijat.

Vreau să mă refer şi la un fapt care pe mine m-a bulversată: căruţa de ordonanţe pe care le-a dat guvernul. Acest gen de a guverna nu poate rămâne neobservat şi nici nesancţionat. Cer celor doi preşedinţi ai Camerelor să sesiszeze CCR, aveţi datoria să apăraţi parlamentul.", a adăugat liderul Alde.

---

Actualizare -Victor Ponta: "N-am votat acest guvern în noiembrie. Ştiam că dl. Orban mai mult decât să facă o înţelegere cu dl. Iordache pentru o autostradă prin munţi de 300 de milioane nu poate. După 3 luni, văd că aţi ajuns la o înţelegere să daţi jos acest guvern."

---

Actualizare - Dan Barna: "Uniunea Salvaţi România va vota la vedere împotriva acestei moţiuni."

---

Actualizare - Victor Paul Dobre, PNL: "Dacă veţi vota această moţiune ineptă veţi deschide calea anticipatelor şi veţi pierde cum nu aţi pierdut niciodată în 30 de ani."

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Dacă Guvernul va cădea astăzi, va cădea în picioare"

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Voi aţi dat OUG 13, noi am dat OUG după ce aţi pus pe butuci companiile statului."

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Nu mă las judecat de voi. Trei ani de zile l-aţi slugărit pe Dragnea. Singurul lucru care v-a deranjat a fost angajarea răspunderii pe instituirea unui regim electoral care dă un plus de democraţie.

---

Actualizare - Petre Florin Manole, deputat PSD: "Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă. Cu fiecare angajare de răspundere, PNL dovedeşte că e groparul democraţiei româneşti."

---

Actualizare - Eugen Tomac şi deputatul Petru Movilă au anunţat că parlamentarii PMP vor sta în bănci şi nu vor vota la moţiunea de cenzură.

"Susţinem Guvernul PNL. Decizia grupului a fost de a nu gira această circotecă pe care a declanşat-o PSD-ul, care nu vrea anticipate, dar nu vrea nici două tururi. Prin urmare, colegii mei vor participa în sală, dar nu se duc să gireze un demers al PSD-ului", a declarat Tomac potrivit Agerpres.

---

Actualizare - La începutul şedinţei sunt prezenţi 350 de parlamentari din totalul de 465

---

Actualizare - Orban, despre numărul mare de ordonanţe de urgenţă: "Românii nu aşteaptă de la Parlamentul dominat de PSD nimic, în schimb aşteaptă de la Guvernul pe care îl conduc să rezolvăm problemele României, să rezolvăm problemele pe care le au. O să discutăm în detaliu acest subiect cu obiectul de reglementare al ordonanţelor şi de ce a fost necesară să emitem aceste ordonanţe de urgenţă. Emiterea acestor ordonanţe de urgenţă s-a făcut în deplină transparenţă şi nu au fost ordonanţe de urgenţă care să îi scape pe puşcăriabilii din PSD, ci sunt ordonanţe de urgenţă care rezolvă problemele României şi ale românilor."

---

Actualizare - Victor Ponta a anunţat că el şi colegii săi din Pro România vor vota moţiunea de cenzură

---

Actualizare - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat convins că moţiunea va trece.

---

Actualizare - Premierul Ludovic Orban a declarat că după moţiune conducerea PNL va fi convocată pentru a fi luate toate deciziile care se impun. "Suntem pregătiţi pentru orice variantă", a spus acesta.

---

Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD şi susţinută de UDMR, este dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00, informează News.ro.

Potrivit sursei citate, liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că sunt suficiente voturi pentru ca moţiunea să treacă, în timp ce premierul Ludovic Orban afirmă că, după evaluarea sa, moţiunea nu va trece.

Moţiunea este dezbătută la o zi după ce Guvernul Orban a împlinit trei luni de mandat şi, dacă este adoptată, este văzută de liberali ca o cale către organizarea alegerilor anticipate.

Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că are "suficiente voturi" pentru ca moţiunea să treacă.

"Suficiente voturi înseamnă că avem mai mult de 233. Cu discuţia sau fără discuţie cu domnul Ponta, avem voturile necesare să cadă Guvernul Orban", a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este convins că, până la votul moţiunii, PSD va mai avea acelaşi număr de parlamentari, Ciolacu a spus: "În principiu, consider că, atât eu, cât şi colegii mei suntem nişte oameni serioşi".

Ciolacu a anunţat că va avea o discuţie cu Victor Ponta, care, la rândul său, a afirmat că un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate şi Educaţie este un Guvern care trebuie pedepsit.

Cu toate acestea, premierul Ludovic Orban se declară convins că moţiunea de cenzură nu va trece.

"Conform evaluării noastre, nu există numărul de voturi necesare astăzi. (...) Din punctul meu de vedere, astăzi, pe estimarea pe care o avem, dacă nu apar repoziţionări din partea unor actori politici care să aibă o oarecare consistenţă numerică, moţiunea aşa cum este astăzi, în funcţie de susţinerea pe care o are astăzi, nu are şanse să treacă", a afirmat, marţi, Ludovic Orban.

În cazul în care, totuşi, moţiunea întruneşte voturile necesare, Orban susţine că va veni cu acelaşi Cabinet în Parlament, iar PNL nu va mai vota învestirea niciunui executiv, intrând în procedura alegerilor anticipate.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Multe presupuneri , dar faptul ca MEDLIFE explodeaza la BVB urmare a OUG din domeniul Sanatatii lansate de acest guvern infractional nu e o presupunere. Carati-va odata !

    1. Bravo. Acum toata lumea va spune ca trollezi. Chiar si eu care te sustin.

    Dacä "exploda" averea mafiei psd,asa cum s-a intamplat in cei douazeci si ceva de ani in care au furat cu nemiluita,atunci totul ar fi fost ok,nu-i asa? Vom scapa anul acesta de influenta nociva a psd-ului asupra societatii romanesti!

    1. Si ce punem in loc niste slugi UE si afaceristi de duzina care fura curat si pe hartie, nimeni nu mai tine cu poporul toti sunt pentru ei ,cum e aia toti pentru unu si unu pentru toti ..... da sigur

      Are you for real ? pnl in Romania e partid ? Guess....NOT

    Masurile luate de guvernul PNL au deranjat si mafia din propriul partid; ce parlamentar care stie ca nu are cum sa mai ajunga la halva accepta sa piardă pensia nesimtita ( in fapt, foarte simtita), plus alte si alte beneficii ale sinecurii politice.

    Asa ca sa nu ne miram ca "guvernul meu" a căzut, inclusiv cu ajutorul tatucului. 

    1. Parlamentarii Pnl,Usr,Pmp si Alde vor pierde pensiile de parlametari pentru acest mandat pt ca cel mai probabil vom avea alegeri anticipate! Dar sa fii sigur ca aceste partide,mai putin alde care spera macar sa intre in parlament, vor avea rezultate mult mai bune decat in 2016! Psd nu va mai forma guvern in urmatorii 10 ani! Va asteptam la vot ca sa extirpam ciuma rosie!

      Du-te tu primul ca sa prinzi loc...

      Foarte bine! Sper ca romanii iti vor auzi mesajul.

      Alo Gicu! pensile de parlamentar nu se pierd pentru un mandat/pentru acest mandat; ele se pierd sau nu, pur si simplu ( ce simplu ar fi să fie asa!).

      Ghici Gicu; se pierd sau nu se pierd? aceasta-i întrebarea. 

      Pa bune ? Ne vedem la vot sigur ! Asta e liberalism ? L am votat cu ambele maini oe KWL . Dar credeti ma, am asteptat sa fie GARANTUL nu partinitorul unui liberalism de mucava gen sica mandolina et comp. Mi e sila !

    Misto coregrafia! Zici ca e pe bune.

    Bifat CV Premier Romania. Experienta relevanta. O pensie speciala ceva pentru efort sau se intoarce la 3000 lei pe luna?

    Urmeaza guvern de tehnologi? Tehnologii mei?

    1. Ai vrut da zici tehnocrați? este diferenta mare! tehnologul se ocupa de cu totul altceva.

      tehnologi sau teologi? ca tot o ______ ii

    S-a stricat jucaria d-lui Iohanis. Acum este nevoit sa o repare. Va accepta oare Dl Iohanis jucarii second-hand? Romanii vor oare asemenea lucruri. Avioane, fregate si multe masini vechi si poluante am cumparat destule. Ramane de vazut pana cand vom purta asemenea lucruri( haine second-hand) se cumpara destule. Vom fi cu adevarat o tara second-hand. Mult succes!!!???

    1. Accepta ca n-are ce face; nu totdeauna metoda "pas cu pas" da roade. Mai ales cand pasul este molau Cat priveste second -hand ul se pare ca-i priește si-i convine; isi ajuta neamurile de dincolo.Mai toate zdrentele vin din Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb