MOŢIUNEA DE CENZURĂ ÎMPOTRIVA GUVERNULUI ESTE GATA Acuzaţii grave la adresa puterii

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 13 iunie 2018

Partidul Naţional Liberal a finalizat textul moţiunii de cenzură pe care o va depune împotriva Guvernului Dăncilă în 20 iunie, aşa cum a anunţat preşedintele Ludovic Orban.

În textul moţiunii, liberalii acuză în primul rând politica pe care guvernarea PSD-ALDE o are faţă de pilonul 2 de pensii.

"Am ajuns astăzi să dezbatem o moţiune de cenzură împotriva celui de-al treilea guvern garantat de domnul Dragnea, deoarece Guvernul Dăncilă ameninţă, prin miniştrii săi, proprietatea privată a 7 milioane de contribuabili la Pilonul 2 de pensii. Nu există nicio garanţie că Guvernul Dăncilă nu-i va lăsa pe actualii angajaţi fără banii de pensie!", arată documentul citat.

Liberalii acuză guvernul de politicile proaste care au dus la creşterea preţurilor de consum cu 5,2%, de creşterea ROBOR care a ajuns la aproape 3% şi de mărirea deficitului bugetar consolidat, care a ajuns la peste 6 miliarde lei. Totodată, ei acuză şi creşterea datoriei publice cu încă 24 de miliarde lei numai în ultimul an şi jumătate de guvernare PSD-ALDE.

"Nu ne-aţi lămurit dacă Guvernul va putea plăti pensiile şi salariile până la sfârşitul anului! Deşi spuneţi că aveţi bani în buget, datele publicate de Guvern demonstrează contrariul! Veniturile care vin la buget cresc pe jumătate faţă de viteza cu care cresc cheltuielile!", mai menţionează moţiunea.

Textul citat cuprinde referiri şi la lipsa banilor pentru investiţii, la cele peste 120 de modificări ale Codului Fiscal efectuate de la începutul anului 2018, după cele 260 de modificări din anul 2017, la lipsa proiectelor de infrastructură rutieră.

"Vindeţi iluzii românilor care încă aşteaptă să finalizaţi cei 60 de km promişi pentru acest an şi care sunt incerţi având în vedere termenele amânate de recepţie pentru loturile de pe Autostrada Lugoj-Deva şi Autostrada Sebeş-Turda. Aţi anunţat construirea a 350 de km până în 2020, însă sub guvernarea PSD-ALDE românii s-au ales cu numai 15 km de autostradă recepţionaţi în martie 2017!", acuză liberalii.

Ei acuză şi imixtiunea politică a guvernului în actul de justiţiei şi afirmă că sub conducerea lui Tudorel Toader "drepturile infractorilor au devenit o prioritate, iar cele ale cetăţenilor vătămaţi au fost total ignorate".

Conform textului moţiunii, "actul de guvernare a fost viciat în dauna interesului legitim al românilor, totul doar pentru a sluji unui plan ascuns, menit să le asigure protecţie în faţa legii liderilor politici marcanţi ai celor două formaţiuni politice de la guvernare, în frunte cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu".

În domeniul învăţământului, liberalii acuză blocarea investiţiilor în şcoli, politizarea sistemului educaţional, subfinanţarea învăţământului, manualul unic şi editura unică, lipsa evaluării şi clasificării şcolilor doctorale de pe lângă universităţile din ţară.

În finalul textului, după ce se referă la haosul creat în domeniul sănătăţii prin aplicarea unei politici proaste de majorare salarială, autorii moţiunii acuză guvernul de politizarea întregii administraţii publice, politizare care a fost pusă în practică înainte de votarea Codului Administrativ, act normativ care va consfinţi instaurarea dictaturii din partea majorităţii parlamentare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O nouă moțiune frecție la picior de lemn. Nici prea lungă și nici prea tehnică, să nu plictisească alegătorul, nici prea scurtă ca să nu inspire neîncredere și derizoriu. Motivele opoziției sunt reale, dar noii Groza și Dej, adică Tăriceanu și Dragnea, au majoritatea confortabilă. Și vor scăpa lichelele de încă o moțiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb