ZIARUL BURSA

13 iunie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Prudenţa, doar o vorbă goală pentru BNR

FMI EXPUNE VULNERABILITĂŢILE SEMNIFICATIVE ALE SISTEMULUI BANCAR DIN ROMÂNIA Prudenţa, doar o vorbă goală pentru BNR

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 13 iunie 2018

CĂLIN RECHEA

Apariţia în presă a principalelor măsuri dintr-un document al BNR, referitoare la limitarea gradului de îndatorare al populaţiei, s-a suprapus, aproape perfect, cu publicarea ultimului raport de evaluare a situaţiei sistemului financiar din România de către Fondul Monetar Internaţional.

Coincidenţă? Se poate, însă această "coincidenţă" îi oferă Băncii Naţionale justificarea necesară pentru a trece la acţiune. Din păcate este prea târziu, deoarece au fost ignorate principii elementare ale prudenţei, care spun, printre altele, că nu este bine să pui semnul de echivalenţă între creşterea economică sănătoasă şi evoluţia unei economii "dopate" cu bani ieftini, la fel cum nu poţi să opreşti fără consecinţe o maşină care goneşte către un zid, printr-o frână la câţiva metri de impact.

Încrederea în economia Germaniei a scăzut până la minimul ultimilor 6 ani

Încrederea în economia Germaniei a scăzut până la minimul ultimilor 6 ani

Călin RecheaInternaţional / 13 iunie 2018

Călin Rechea

Actualizare : Institutul German de Cercetare Economică (DIW Berlin) şi-a revizuit în scădere prognoza de creştere a celei mai mari economii din Europa. Astfel, avansul Produsului Intern Brut este estimat la 1,9% în 2018 şi 1,7% în 2019.

------------

Perspectivele economiei Germaniei pentru următoarele 6 luni s-au înrăutăţit considerabil, conform ultimului raport al Institutului ZEW (Zentrum fur Europäische Wirtschaftsforschung), pentru iunie 2018.

Indicele încrederii investitorilor a scăzut cu 7,9 puncte faţă de luna mai 2018, până la -16,1 puncte, cel mai redus nivel din septembrie 2012 (vezi graficul), în condiţiile în care media pe termen lung este de 23,3 puncte.

Inflaţia a urcat la 5,41%, în mai 2018

Inflaţia a urcat la 5,41%, în mai 2018

Ramona RaduMacroeconomie / 13 iunie 2018

Dragoş Cabat: "Probabil că inflaţia se va plafona la nivelul acesta"  

Ionuţ Dumitru: "Ne aşteptăm ca pe finalul anului inflaţia să coboare la circa 3,5%-3,6%"

Rata anuală a inflaţiei a urcat, în mai 2018, la 5,41%, de la 4,95% în luna aprilie, depăşind cu mult ţinta de 2,50% a Băncii Naţionale a României (BNR).

Economistul Dragoş Cabat ne-a declarat, ieri, că este posibil ca inflaţia să se oprească la acest nivel, sau să mai consemneze o uşoară creştere.

Senatorul Daniel Zamfir are multe iniţiative legislative blocate în circuitul de aprobare din Parlament.

Legile liberalului Zamfir - amânate, una câte una

Emilia Olescu Bănci-Asigurări / 13 iunie 2018

După ce o perioadă însemnată senatorul liberal Daniel Cătălin Zamfir a dat lovitură după lovitură, trecând prin toate comisiile din Senat mai multe proiecte de lege legate de sistemul financiar-bancar, în ultimele luni iniţiativele sale legislative au rămas blocate în circuitul de aprobare, majoritatea aflându-se la comisiile din Camera Deputaţilor.

"Creditele garantate de stat, posibil să crească taxele de studii"

ASOCIAŢIILE DE CONSUMATORI ŞI ÎMPRUMUTAŢII ÎN CHF I-AU SCRIS PREMIERULUI: "Creditele garantate de stat, posibil să crească taxele de studii"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 13 iunie 2018

Asociaţiile de consumatori Parakletos şi APC Româ­nia şi Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) îşi exprimă dezacordul cu privire la programul guvernamental "Investeşte în tine", care facilitează accesul la credite de maxim 40.000 de lei pentru tinerii ce nu au împlinit vârsta de 26 de ani şi care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ, dar şi la împrumuturi de cel mult 35.000 de lei pentru persoanele de minim 26 şi maxim 55 de ani care urmează cursuri de reconversie şi specializare profesională autorizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

ANRE: Ţara noastră, posibil să producă peste 30% din energie din surse regenerabile

ÎN ANUL 2030 ANRE: Ţara noastră, posibil să producă peste 30% din energie din surse regenerabile

Companii / 13 iunie 2018

Ţara noastră ar putea avea o ţintă de 31-32% pentru energia regenerabilă în anul 2030, ceea ce reprezintă un salt semnificativ faţă de obiectivul de 24% pe care îl are ţara noastră pentru 2020, a declarat, ieri, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE), citat de Agerpres, în cadrul unei conferinţe organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Trei antreprenori autohtoni reinventează fonograful!

Trei antreprenori autohtoni reinventează fonograful!

A consemnat DAN NICOLAIECompanii / 13 iunie 2018

Astăzi, la Chicago, se va lansa un produs, Kozmophone, care speră să-i cucereas-că pe amatorii de muzică. Aparatul, o reinterpretare a clasicului fonograf, este conceput în ţara noastră, se lansează în SUA iar cei trei fondatori ai afacerii speră să cucerească lumea. Am discutat cu unul dintre ei pe acest subiect- Cosmin Carvaci (33 de ani - antreprenor cu experienţă în zona de ecommerce în USA).

ÎN 2017:  eSky Group, venit net de peste 30 milioane euro

A.T.Companii / 13 iunie 2018

eSky România, cea mai profitabilă sucursală la nivel de grup  

eSky Group, compania care deţine eSky România, anunţă pentru anul 2017 un venit net de peste 30 de milioane de euro, la o valoare totală tranzacţionată de 256 milioane de euro.

La întîlnire cu istoria

CORNEL CODIŢĂEditorial / 13 iunie 2018

CORNEL CODIŢĂ

Donald Trump, Preşedintele Statelor Unite ale Americii, şi-a dat întîlnire cu istoria. Nu chiar toată "Istoria", ci doar un segment, o alee măturată în continuare de furtunile unui război, Războiul Rece, care în restul planetei a fost oficial declarat încheiat, de aproape douăzeci de ani.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 13 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 13 Iunie 2018

Macroeconomie / 13 iunie 2018

Preţurile de consum din Ungaria şi-au accelerat creşterea anuală şi în luna mai 2018, până la 2,8%, de la 2,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după o creştere de 0,7% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Creştere de 0,42% pentru BET

BVB Creştere de 0,42% pentru BET

Mihaela Dan Piaţa de Capital / 13 iunie 2018

Volum de doar 27 milioane de lei, jumătate din valoarea medie a anului 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat cea de-a doua zi de tranzacţionare a săptămânii în teritoriul pozitiv în ceea ce priveşte cotaţiile...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo