DUPĂ VIZITA COMISIEI DE LA VENEŢIA Iohannis, optimist şi decis să apeleze la popor

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 13 iunie 2018

Iohannis, optimist şi decis să apeleze la popor

Vizita în România a delegaţiei Comisiei de la Veneţia s-a încheiat. Cei şase oficiali care s-au aflat timp de două zile la Bucureşti au purtat discuţii cu toţi factorii responsabili şi cu atribuţii constituţionale în domeniul apărării justiţiei şi statului de drept.

Membrii delegaţiei trimisă de Comisia de la Veneţia au discutat, ieri, cu conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu Preşedintele României şi cu membrii comisiei Iordache care a avizat favorabil toate modificările legislative privind justiţia şi actele normative din domeniul penal.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, la Palatul Cotroceni, delegaţia Comisiei de la Veneţia aflată în vizită la Bucureşti, context în care s-a declarat optimist în legătură cu rapiditatea cu care vor trage concluzii în urma discuţiilor.

El le-a mulţumit reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia pentru promp-titudinea cu care au organizat vizita în România, în urma sesizării pe care şeful statului a trimis-o la începutul lunii mai organismului european cu privire la modificarea legilor privind statutul magistraţilor şi a CSM.

La sfârşitul întrevederii cu oficialii europeni, Klaus Iohannis s-a declarat mulţumit de discuţia avută cu aceştia.

"Am avut o discuţie foarte bună, am discutat evident despre aceste legi, care sunt preocupările noastre. Aşteptăm cu mare interes să avem o opinie preliminară în scurt timp şi în final o opinie consolidată, care cred eu că va fi luată în considerare de Parlament, pentru a armoniza această legislaţie cu legislaţia europeană în materie. Nu am dorit să intrăm în textul legii, am discutat despre principii şi le-am explicat cum am ajuns la concluzia să fac această sesizare: lipsa totală de transparenţă, dar şi faptul că anumite prevederi pot duce la blocaje în justiţie", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Luni, în prima zi, membrii delegaţiei s-au întâlnit cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, care le-a expus viziunea sa cu privire la legalitatea adoptării modificărilor la actele normative privind statutul magistraţilor, privind Consiliul Superior al Magistraturii, referitoare la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. În aceeaşi zi, oficialii europeni s-au mai întâlnit cu Augus-tin Lazăr, şeful Parchetului General al României, cu membrii Curţii Constituţionale a României şi cu organizaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor.

Revocarea şefei DNA, în stand-by

Şeful statului s-a referit, în alocuţiunea sa, şi la scandalul provocat de decizia CCR privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA. Klaus Iohannis a menţionat: "Am citit motivarea deciziei CCR. Ca să nu apară o confuzie. Eu am spus de prima dată că o voi citi până o înţeleg foarte bine. Mai avem un pic de citit. Citind această motivare au apărut câteva chestiuni care m-au făcut să evaluez anumite demersuri într-o nouă lumină. După o primă citire foarte atentă, vreau să spun că în această etapă recunosc că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări. Toată dezbaterea a pornit în jurul luptei anticorupţie. Dacă atâţia politicieni au fost nemulţumiţi, se pune întrebarea dacă mai avem nevoie de luptă anticorupţie. Răspunsul meu este da".

Preşedintele a spus că, în privinţa revocării procurorului-şef al DNA, va lua o decizie într-un timp rezonabil.

"Este nevoie să reacţionez într-un timp rezonabil, nu putem să stăm, de exemplu, până în decembrie. Dar nu cred că cineva serios aşteaptă de la mine să aplic mecanic o decizie într-o zi sau două. Repet, nu-mi doresc să ajungem într-un stat care se bazează pe o formă fără fond, ci doresc, dacă aces-te teme acum au apărut, să avem o dezbatere, să avem o discuţie, să ne lămurim înainte să facem un pas", a spus Iohannis.

Referendumul, soluţia de ieşire din criză

Preşedintele României s-a declarat nemulţumit de modul în care principalul partid aflat la guvernare înţelege să conducă destinele ţării.

"PSD încearcă să amputeze puterile preşedintelui. Am văzut această dorinţă când s-a modificat legea ANCOM. La legile justiţiei puterea preşedintelui a fost diminuată. Nu cumva aceste legi au fost modificate pentru a diminua puterea preşedintelui? Din păcate, decizia CCR vine în aceeaşi linie şi logică de diminuare a rolului preşedintelui în procedura de revocare a unui înalt procuror. Dacă citim motivarea se pune întrebarea care este statutul procurorilor în România. Mai sunt independenţi sau sunt duşi în subordinea ministrului justiţiei decât sub autoritatea acestuia. O altă întrebare care se pune, avem un nou super-ministru al justiţiei care decide şi preşedintele execută fără să se ţină cont de avizul CSM. Altă întrebare: unde mai este CSM?", a mai spus Klaus Iohannis.

După ce a lecturat motivarea deciziei dată de CCR în 30 mai 2018, Preşedintele României pare tot mai dispus să declanşeze procedura referendumului: "Eu sunt dispus să pun aceste întrebări legate de funcţionarea justiţiei şi de lupta anticorupţie într-o dezbatere deschisă. Referendumul poate fi finalul. Este nevoie de o dezbatere largă, şi poate la final poporul trebuie să-şi spună cuvântul".

Delegaţia Comisiei de la Veneţia a fost formată din Thomas Markert, secretar, Hanna Suchocka, preşedinte de onoare, Artemiza Chisca - şeful Diviziei Instituţii Democratice, Kaarlo Tuori, membru, Nicolae Eşanu şi Jean-Claude Scholsem, membri supleanţi.

Ultima întrevedere pe care oficialii europeni au avut-o la Bucureşti a fost cu membrii Comisiei Iordache, cu care au discutat despre modificarea legilor justiţiei şi legislaţiei penale.

Referitor la modificările legislaţiei penale, deputatul social-democrat Florin Iordache a declarat: "Legea privind Codul de Procedură Penală se află la Senat şi va primi votul final în şedinţa de plen de miercuri, 13 iunie. Apoi, săptămâna viitoare va fi pe agenda Camerei Deputaţilor, care se va pronunţa în plen, Camera fiind for decizional. Legea privind Codul Penal va fi finalizată la comisie în cursul aces-tei săptămâni, după care săptămâna viitoare se va afla în Senat pentru votul în plen. Apoi va fi votată şi la Cameră".

Deputatul social-democrat a comentat şi afirmaţiile lui Klaus Iohannis referitoare la decizia CCR. Iordache consideră că Preşedintele Româ-niei are nevoie de un timp mai mare ca să înţeleagă decizia şi că amână nejustificat emiterea cererii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Mai mult, PSD a emis un comunicat de presă în care îl acuză pe Klaus Iohannis de "atac deosebit de grav la adresa ordinii constituţionale din România", susţinând că declaraţiile preşedintelui "echivalează cu un îndemn la nesupunere în faţa legilor şi instanţelor judecătoreşti."

Referitor la atacurile pe care Liviu Dragnea, liderul PSD, le-a lansat la adresa unor procurori şi judecători, Preşedintele Klaus Iohannis a spus: "Pe bună dreptate s-au revoltat magistraţii. Cum se trezeşte un politician, care este şi infractor, să meargă la televizor, să ameninţe? După ce a convocat un miting mediocru antijustiţie? (...) De dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e, e sănătos renunţăm la valorile democratice?Constat o coincidenţă care ridică foarte multe întrebări. În România nu există niciun stat paralel, este o invenţie a pesediştilor, care vor să-şi motiveze demersurile anti-justiţie şi anti-servicii. În România există un singur stat şi pe acesta îl reprezint eu. (...) Restul sunt poveşti prin care PSD încearcă să-şi valideze anumite demersuri destul de discutabile".

Opinia Cititorului ( 59 )

  1. Bravo Iohannis!

    Netrebnicia PSD il face pe Iohannis sa straluceasca in lumina favorabila. 

    1. Iohannis n-a apucat deocamdata sa citeasca motivarea hotararii CCR. Pana cand termina de citit, se afla in ilegalitate.

      In opinia PSD-ALDE, pe care inteleg ca o reproduceti aici, ca sa se afle in legalitate presedintele ar trebui intai sa emita ordinul de revocare si doar apoi sa citeasca motivarea.

      Nuuu, gresesti, mai intai presedintele ar trebui sa se inscrie in PSD, sa gratieze toti infractorii (sau macar pe cei condamnati pentru coruptie), sa dea si el un mic si o bere la seful PSD-ului (ca asa merg treburile acolo), sa ii acorde lui dragnea un ordin sau o medalie a Romaniei, pentru lupta asidua a acestuia impotriva coruptiei, sa-l unga pe dragnea Caesar Augustus Emperador, sa declare coruotia drept virtute nationala si sa recunoasca vasalitatea presedintelui fata de ministrul de justitie (conform deciziei extrem de liber si de curat exprimate de CCR). Abia apoi vom avea democratie autentica in tara, o separarea clara a puterilor, un singur stat, un singur partid, o singura justitie si mai ales un singur Ceasar. Ave Romania Teleormana! Ave dragnea Coruptus Retardatus Augustus Emperador!

      Pas cu pas... ca doar e sas. Sasii sunt mai molatici, cam ca moldovenii nostri. 

      Crede si nu cerceta. 

      Hotărârea CCR este definitivă și obligatorie.

      Iohannis este obligat să semneze revocarea, iar dacă nu știe să citească, dacă are probleme de înțelegere a unui text scris, dacă nu are consilieri care să-i spună că încalcă legea, va fi suspendat și i se va deschide un dosar penal pentru încălcarea Constituției. 

      ... ACEASTA hotarare definitiva si obligatorie, tot asa este si cea de-acum nu stiu cati ani, cea referitoare la 300 de spar... de parlamentari.

      Cum acea hotarare asteapta inca sa fie pusa in aplicare: 

      1. Nu vad niciun motiv de graba pt. Iohannis. 

      2. Parlamentul este ilegitim, sa nu zic ilegal, toate deciziile sale sunt nule si neavenite, iar parlamentarilor ar trebui sa li se deschida dosare penale...OK, nu si celor din PSD-ALDE, aceia deja le cam au.

      Mai pe sleau, PSD-ALDE foloseste hotararile CCR dupa cum le convine - cand le convin, brusc devin definitive si obligatorii, cand nu, ne facem ca ploua. 

      Eu credeam ca apropierea de licurici il face sa straluceasca

      serios? este obligat? hahahaha

      Nu incalca Constitutia ci incalca decizia unor scalvi politici care incalca Constitutia si in consecinta presedintele respecta Constitutia. Iar argumentul este simplu - Consttutia numeste Presedimntia una dintre puterile in stat. Daca este una dintre puteri, nu se poate subordona ministrului justitiei care este parte a altei puteri in stat - Guvernul. Cum se realizeaza separarea puterilor in stat daca presedintele nu dispune ci executa ceea ce ii solicita (mai exact propune) o alta putere a statului? In alta ordine de idei, de cand propunerile unei puteri in stat - Guvernul - sunt titluri executorii pentru o alta putere din acelasi stat - Presedintia? Cine incalca Constitutia pana la urma? Ar trebui sa decida asta o curte internationala (care nu este politizata si deci obedienta precum CCR-ul nostru). Sa ne explice CCR cum se realizeaza separatia puterilor in stat daca una dintre puteri este declarata executanta a unor propuneri emise de alta putere a statului si instituindu-se in acest fel raporturi de vasalitate. ale unei puteri fata de cealalta putere implicata in proces? Pana si omul simplu vede toate aceste discrepante iar CCR-ul nu le vede (sau mai exact NU VREA sa le vada)! CCR-ul a incalcat Constitutia (culmea culmilor)!

      “Vreau să fie foarte clar: salut faptul că atât România cât și Bulgaria vor să adere la spațiul Schengen. Suntem conștienți de tot efortul depus în acest sens, însă munca lor este departe de a se fi terminat.

      Cele două state trebuie să îndeplinească mai multe condiții menționate în MCV. Corupția este unul dintre ele. O înțelegere este o înțelegere, și nu putem permite țărilor care nu îndeplinesc aceste cerințe să intre în Spațiul Schengen,” a declarat șeful Executivului olandez. 

      Este obligat de lege. Desigur, Iohannis poate alege să fie penal.

    PSD, un partid al mincinoșilor. Leprele comuniste au întinat ieri imaginea Simonei Halep susținând că tenismena a fost huiduită pe Arena Națională, în timp ce oamenii lor au aplaudat-o în Piața Victoriei. Pentru această manipulare împuțită, PSD, partidul ăsta anti-românesc, ar trebui scos în afara legii.

    1. Saracul prost traieste in lumea lui.

      Iohannis s-a pozitionat in afara legii cu ajutorul consilierilor lui securisti.

      ... de consilierii lui Dragnea, care se pare ca-l sfatuiesc sa distruga tot ca sa-si scape pielea, asta o sa fie considerat anti-semitism?

      Pai daca in lumea ta este loc doar de tine, unde ai vrea sa traiasca ?

      Eu zic sa-l dam jos, ce zici ?

      nu crezi ca esti cam lichea? mie asa mi se pare.

      Ti se pare! Daca vrei sa vezi cum arata o lichea autentica (marca inregistrata PSD) priveste in oglinda.

      O fi el ala mai sarac dintre voi doi, dar prostul esti tu (insa am si o veste buna pentru tine - esti cel mai inteligent dintre PSD-isti; iti dai seama cum trebuie sa fie ceilalti daca tu esti ala mai istet dintre ei?)..

      Cand textul intre paranteze e mai lung decat ideea exprimata atunci esti pdlist sau usrist inteligent.

      Sau poate ca este necesara o completare suficient de explicita si detaliata astfel incat sa poata intelege si cel mai inteligent dintre PSD-isti (iti dai seama cat de mult ar trebui sa scriu ca sa inteleaga si ceilalti, geniule)?

      In lumea lui. Lumea prostilor.

      In lumea lui. Lumea prostilor.

      Cat cat iti trebuie unui prostovan sa citeasca pe llitereȘ Ana are mere sau o motivare a CCR.

    Iohannis nu are de ce sa o demita pe Kovesi. Cat credeti ca costa Dorneanu, vreo 5 mii de euro? Ailalti se multumesc cu cate 2 mii. Cu cincispe mii iti scot de la CCR proclamarea lui Iohannis ca Imparat al Romaniei, Hertei si Bucovinei.

    Prin decizia semnata de patru judecatori din noua, CCR a decis ca Preşedintele urmează să emită un decret de revocare a şefei DNA.

    Presedintele nu trebuie sa emita decretul de revocare.  

    Intreaga decizie a CCR a fost impusa de 4 smecheri, in WCul CCR. Mona s-a descurcat, se vede, bine cu cei trei handralai.  

    In uram acestei victorii dubioase puturoase pesedeii sa-a dezlantuit. 

    Gornistii pesedei au dat un comunicat, din care,  

    Aflam cu stupoare ca Presedintele face declaratii iresponsabile, submineaza autoriotatea CCR, da un atac deosebit de grav la adresa ordinii constituţionale din România, comite un act de agresiune asupra acestei instituţii fundamentale pentru sistemul democratic din România, declaraţiile preşedintelui Iohannis echivalează cu un îndemn la nesupunere în faţa legilor şi instanţelor judecătoreşti din România, insinueaza că decizia CCR ar pune sub semnul întrebării independenţa procurorilor, face o acţiune deliberată de dezinformare a opiniei publice din România, are un registru de dezinformare şi intoxicare a cetăţenilor români, Constituţia României nu conferă niciun rol preşedintelui României în revocarea procurorilor-şefi, minte că atribuţiile sale constituţionale ar fi fost restrânse printr-un demers al PSD sau prin deciziile CCR, bunul plac al preşedintelui Iohannis este mai presus de lege, este amputat doar bunul plac al preşedintelui Iohannis, în niciun caz atribuţiile sale constituţionale, domnul Iohannis are o miopia politică cu privire la toate abuzurile grave comise, ceea ce pune serios sub semnul întrebării autonomia sa decizională, presedintele este si el un penal, si, intr-un final apoteotic, Comisia de la Venetia sustine toata aceasta cufureala pesedista. 

    CCR a dovedit, si numai prin aceasta decizie, ca este o cloaca imputita in care sau dezvoltat spurcaciuni pestilentiale si care trebuie urgent deratizata. A urma decizia CCR inseamna a pune tara si cetatenii ei la discretia jefuitorilor tari, inseamna tradare de neam si tara. Cum ar putea sa faca preseditele tarii asa nenorocire, el care "vegheaza"!

    S-a sfirsit cu CCR, prin infama decizie s-a autoprohodit. Aceasta institutie infama urmeaza sa fie aruncata cit de curind la cosul de gunoi, regindita si refacuta din temelii. 

    1. esti mare vere, ca plopu', ai grija la ciori!!

      Bursa, sunteti rugată să stegeti cuvintele mahalagesti, insultative din mesajul omului cu probleme psihice de mai sus. Conform regulamentului.

      Fa-mi o lista, te rog!

      cloaca, spurcaciuni, pestilentiale

      Omule, ai inteles gresit. Alea au fost cuvinte de alintare si nicidecum ofensatoare. Poti intreba CCR-ul si o sa-ti confirme ceea ce am acris (pentru ca aia oricum vad lucrurile invers decat este realitatea).

      Ma alint de multe ori asa. M-am nascut intr-o cloaca si sunt o spurcaciune pestilentiala.

      Make nu va aplica regulamentul pentru ca nu i convine. In schimb il insulta pe Cristi C si il face mincinos desi nu aduce nici o dovada.

      Mesajele 1.1, 1.12, 2.1, 2.11, 2.12, 2.13, 4.1 foarte probabil vin de la postaci. Poate luati sub observatie IP-urile, ca e cam multa poluare de ceva vreme. Stiu, stiu, vor spune ca e practica securista.

      Ce-am ajuns: hotii striga hotii si psd-ul apara Romania de abuzurile securistilor.... 

      Stiu ca voi PSD-istii aveti furtul in sange, dar sa furati pana si "numele" sub care postez pe site-ul asta chiar ca este jenant. Ai mintea atat de inceata incat nu poate sa produca nici macar o succesiune de caractere cat sa alcatuiasca un nume sau pseudonim. Uite, iti recomand eu unul potrivit pentru tine - "Prostul satului".

      N-am furat dar daca miroase pe aici pestilential si va simtiti ca intr-o cloaca este din cauza mea si a oricarui pribeag.

    plavanule huzuresti din greu pe spinarea noastra tu si securitatea lui ceausescu,pacat de tineri prosti si liberi,la droguri ,alcol ,dezmat

    1. Imi place cum scri ! Daca te prinzi, pun si-al doilea ''i'' dupa ''scri''.

    Anuntati-ma când se întâmplă ceva.

    Povesti de alba-neagra nu mă interesează. 

    Dupa referendumul din 2009, parlamentul este oricum in afara vointei poporului, deci deciziile acestuia nu reflecta vointa populara. ASA ca nu vad Nici in motiv pt care as recunoaste o eventuala decizie de suspendare si orice actiune a lui tariceanu ca si pres interimar.

    1. Se mai adaugă un Brexit la meniu.

      Rezultatul referendumului de suspendare a fost imperativ. Fanteziile electorale ale lui Băsescu nu au fost imperative.

      Mergeți la școală! 

      Cine a determinat oportunitatea imperativitatii? TU? VOI? PSD-ALDE-UDMR? HOTII? TRADATORII? PENALII?

      Spune legea.

      Suspendarea preşedintelui e reglementată în Constituţie(art 95) şi se desfăşoară în conf cu Legea Referendumului, Cap. II, Sectiunea 2. Referendumul, în acest caz este imperativ.

      În ceea ce priveşte restul referendumurilor, acestea sunt reglementate de aceeaşi lege şi, dacă o vei studia o să înţelegi că rolul referendumurilor de interes naţional este consulativ. 

      Deturnezi sensul legii, exact ca infractorii care nu au avut Nici o problema cu legea pana.nu au fost prinsi si condamnati, desi treaba lor officiala era sa legifereze.

    Poate ne lămurim cine a fost huiduită Nr 1 în tenis sau Nr 1 din miticaria?

    1. Nu este clar inca pentru toata lumea?

      Cand au incetat huiduielile si fluieraturile - Cand a iesit din scena Toapa sau cand a plecat nr.1 WTA? 

      - Cand a plecat Toapa. In consecinta ea era cea vizata. Restul, este manevra, intoxicare, orbul gainii etc. marca PSD (doar ei vad altfel si inteleg altfel decat lumea normala.

      Credeam că trebuia să facă un meci demonstrativ în care Nr 1 se lasă învinsă !

    Desigur ca un referendum poate va putea linisti societatea dar problema e cum se va pune intrebarea! Dl Presedinte sugereaza o intrebare de tipul:” sunteti de acord cu continuarea luotei impotriva coruptie?” Pai dle Presedinte, ce tampit ar vota nu? Deci pusa asa, referendumul nu va rezolva nimic, va agita spiritele si mai mult!

    Alta intrebare( vorba unui “clasic in viata!????) ar putea suna asa:” sunteti de acord sa nu mai fie abuzuri in Justitie?”. Iarasi nu vad vreun nebun sa voteze ca vrea abuzuri..,

    Deci totul va depinde de cum va depinde intrebarea! De aceea zic ca astfel de intrebari nu vor rezolva nimic! Mai bun ar fi un teferendum pe modificarea Constitutie cu intrebarea: “ vreti Republica prezidentiala sau Rebublica parlamentara?”. Un astfel de referendum ar putea rezolva actuala criza institutionala. 

    1. Avand in vedere ca miza declarata este Kovesi, intrebarea (sau eventual intrebarile, daca dorim sa aflam cata putere ii este acordata presedintelui de catre popour si implicit care este spiritul Constitutiei - pentru ca nicio constitutie nu contravine in spirit dorintei populare) ar putea fi:

      1. Considerati ca d-na C.K. trebuie inlaturata de la conducerea DNA (prin raspunsul la aceasta intrebare se va transa disputa din jurul persoanei intitulata Codruta Kovesi)

      2. Considerati ca presedintele are autoritatea de a respinge propunerile de numire pe functie sau de revocare ce vizeaza puterea judecatoreasca, inainte de Guvern prin ministrul sau de justitie? Prin raspunul la aceasta intrebare se va stabili exact puterea conferita de popor presedintelui sau ales (si implicit sensul, spiritul si interpretarea ce trebuie asociate Constitutiei).. 

      Este bine republica semiprezidentiala, balansul puterilor in stat este rezonabil, problema este cu interpretarea ticaloasa a legii de catre infractori.

      Raspunsul la 1 este dat de doua sondaje. Increderea romanilor in Kovesi este de 18% sau 19% in celalalt. Neincrederea este de peste 70%.

      Kovesi la puscarie. 

    In ,, şperaclu junglei " entitățile trag de LEGIA LEGILOR cu dinții în toate direcțiile .din 4 în 4 ....

    1. Direcția în care a tras CCR este singura valabilă.

      În 2012 Minea a depus, în numele unui așa-zis cvorum, erata care a condus la invalidarea referendumului. Ar fi putut fi anchetat, dar Securitatea n-a considerat oportună anchetarea lui Minea, din contră, i-a convenit de minune. 

      Pesedistule!

    dragnea si extremistii si rasitii de la prm inflitrati in psd trebuie inlaturati urgent!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb