Moţiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu, la vot în Parlament

S.B.
Politică / 9 februarie 2022

Moţiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu, la vot în Parlament

Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, va fi votată, miercuri, de către deputaţi, informează news.ro.

Moţiunea intitulată "Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul "săptămâna viitoare" Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României" nu a fost practic dezbătură, din cauza incidentului în care au fost implicaţi ministrul vizat şi liderul AUR, George Simion.

Votul final pe moţiunea intitulată "Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul "săptămâna viitoare" Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României" este programat la ora 11.30.

Principala acuzaţie adusă lui Popescu este aceea că gestionarea crizei facturilor la energie este un "dezastru".

Moţiunea a fost iniţiată de 51 de deputaţi USR.

Semnatarii îl acuză pe Virgil Popescu de faptul că "a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenti cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe "săptămâna viitoare" decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică".

În document se mai arată că gestionarea crizei facturilor la energie este "un dezastru", că 25% din puterea instalată în capacităţile de producţie de energie electrică din România a fost închisă, importurile de gaze au ajuns la aproape 30% din totalul consumului naţional.

Totodată, semnatarii moţiunii adaugă că Legea offshore, care ar fi dat perspectiva începerii investiţiilor în exploatarea gazelor din Marea Neagră, este încă blocată şi că România a ajuns din exportator net de energie electrică, importator net în perioada 2019 - 2021.

"Noi investiţii în sistemul energetic sunt blocate din cauza întârzierilor şi blocajelor legislative generate tot de Virgil Popescu. Peste 10 miliarde de euro din Fondul de Modernizare zac nefolosite din cauza incompetenţei. Sinecurile pentru activul de partid în companiile de stat din energie au înflorit mai mult decât oriunde", sunt alte acuzaţii aduse ministrului Energiei.

Documentul este considerat adoptat cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Moţiunea nu a fost practic dezbătută în cursul zilei de luni din cauza incidentului în care au fost implicaţi ministrul Virgil Popescu şi liderul AUR, George Simion.

George Simion a venit, luni, la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energie Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe demnitar.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul Permanent.

Simion i-a strigat din sală lui Virgil Popescu că este "un hoţ". În replică, ministrul i-a transmis să meargă la Putin ca să ieftinească gazul. liderul grupului AUR a venit şi l-a bruscat pe ministrul Energiei,repetându-i "eşti un hoţ", moment în care Popescu i-a spus "eşti un prost".

După incident, Virgil Popescu a depus o plângere penală, iar Parchetul General a deschis un dosar penal, după ce s-a sesizat din oficiu, făcând cercetări pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, se lucrează la modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că se lucrează la modificarea Regulamentului Camerei, în urma agresiunii la adresa ministrului Energiei, în timpul dezbaterii moţiunii simple. Liderul PSD a arătat că este exclus să vedem jandarmi în plen, pentru că totul se va rezolva prin chestori şi a precizat că vor fi diferite sancţiuni, în funcţie de gravitatea abaterii. parlamentarii

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. hai sa pedepsim acarul Paun pentru ca au crescut imens preturile la energie pe tot globul

    1. Incet dar sigur,ROMANIA,devine COREEA de NORD a EUROPEI. De ce este COREEA de NORD spaima lumii occidentale.? Simplu,in spatele batjocoririi populatiei NORD COREENE si a SPAMEI provocata asazisei LUMI DEMOCRATE se afla COLOSUL CHINA. De ce este Romania tara unde cetatenii sunt BATJOCORITI de AUTORITATI.? In spatele acestor autoritati se afla PUTERNICII LUMII asazisi DEMOCRATI. Iata si explicatia acestui comentariu. Din BATJOCURA la adresa romanilor a aparut formatiunea POLITICA AUR,care sunt un fel de HAIDUCI care plang pe umerii Romanilor,profitand de UMILIREA cetatenilor TARII de catre cei de DREAPTA carora azi,li s-a alaturat si cel mai mare asazis PARTID de STANGA PSD. CETATENII Romaniei in marea lor majoritate,traiesc intr-o saracie la fel de LUCIE ca cea a CETATENILOR NORD COREENI. Cu exceptia CAINILOR de PAZA care ii APARA pe POTENTATII zilei de azi,adica,SRI,JUSTITIA si o parte a POLITIEI,care se LAFAIE prin SALARII de mii de EURO,Romanii de rand,traiesc de azi pe maine.Ne facem probleme ca DEMOLATORUL ROMANILOR in materie de ENERGIE,VIRGIL POPESCU v-a fi SANCTIONAT cu VOTAREA MOTIUNII de CENZURA din asazisul PARLAMENT.? Ne inselam amarnic. Tocmai ce CIOLACU a ANUNTAT ca PSD nu v-a VOTA aceasta MOTIUNE si ROMANII,sa taca dracu din gura si sa plateasca facturile UMFLATE iar daca nu au cu ce sa le plateasca sa ia drumul CIMITIRELOR unde vor putea sta linistiti.Ba mai mult,cand GEORGE SIMION,a crezut ca TRIBUNA PARLAMENTULUI este egala cu TRIBUNA STADIONULUI NATIONAL si "l-a batut un pic mai tare pe UMAR pe DEMOLATORUL VIRGIL POPESCU",PSD prin SEFUL GRUPULUI PARLAMENTAR al sau,a CONVOCAT BIROUL CAMEREI DEPUTATILOR si a luat o MASURA DEMOCRATA de tip NORD COREEAN si anume,de azi incolo,SEDINTELE din PARLAMENT,vor fi SUPRAVEGHEATE de la BALCOANELE SENATULUI si CAMEREI DEPUTATILOR de PROCURORI impreuna cu MASCATII si cine nu v-a VOTA cum trebuie v-a fi dat pe mana JUDECATORILOR si vor fi bagati la PUSCARIE.Pai cum sa fie altfel ce degeaba le-a MARIT SALARIILE si asa BABANE MINISTRUL JUSTITIEI de DREAPTA,sa isijustifice si ei sustinerea POTENTATILOR nu.In timp ce Romanii de rand isi RECICLEAZA GUNOAIELE ALIMENTARE ca sa nu MOARA de FOAME,INSTITUTIILE de FORTA au SALARII mai mari ca in OCCIDENT.Asta da DEMOCRATIE ORIGINALA cum ar zice fostul PRESEDINTE ILIESCU.!

    Somnul hibernării naște monștri ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb