MOŢIUNILE TREC, CÎŢU RĂMÂNE Ministrul Finanţelor Publice, "demis" de deputaţi

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 14 mai 2020

Ministrul Finanţelor Publice, "demis" de deputaţi

Moţiunea simplă depusă împotriva lui Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a fost adoptată, ieri, de Camera Deputaţilor, cu 166 de voturi pentru, 94 împotrivă, 28 de abţineri şi 22 de aleşi care nu au votat.

Este a doua moţiune simplă care trece de o Cameră a Parlamentului, împotriva lui Florin Cîţu, după ce, în 9 decembrie 2019, Senatul a adoptat o moţiune asemănătoare.

Din fericire pentru actualul ministru al Finanţelor Publice, adoptarea unei moţiuni simple de către Parlament nu înseamnă automat demiterea sa, aceasta rămânând la latitudinea premierului Ludovic Orban. Cum şeful Guvernului a declarat în nenumărate rânduri că este foarte mulţumit de activitatea ministrului de resort, este aproape cert că, în pofida moţiunii simple adoptate de Camera Deputaţilor, Florin Cîţu rămâne în continuare şeful Finanţelor Publice.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor Publice a fost citită şi dezbătută în şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor.

În textul moţiunii se arată că "Virusul Cîţu" a distrus aproape complet economia naţională. Semnatarii acesteia susţin că 70% dintre cetăţeni consideră, conform sondajelor de opinie, că ministrul Finanţelor a luat deciziile prea târziu pentru slavarea economiei naţionale. Cîţu a fost criticat pentru lipsa măsurilor concrete, rapide pentru ajutorarea firmelor şi cetatenilor.

"Ministrul Finanţelor Publice s-a comportat ca un cămătar. Va rămâne în istorie drept ministrul < < dobândă la dobândă > >. Actele normative au fost mult întârziate, iar platforma IMM Invest s-a blocat din prima zi de funcţionare. Analiza simplă arată că oamenii şi firmele trăiesc mai rău decât în guvernarea PSD", se arată în textul moţiunii simple.

Materialul prezentat de deputatul social-democrat a inclus şi datele privind creşterea deficitului bugetar, creşterea datoriei publice, lipsa veniturilor la bugetul de stat, opinia Consiliului Fiscal şi analizele agenţiilor internaţionale de rating care nu dau cifre prea bune pentru economia naţională.

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a replicat: "Semnatarii moţiunii sunt cei care în 10 august au gazat şi bătut români nevinovaţi, iar a doua zi susţineau că românii veniseră să dea jos Guvernul. Semnatarii moţiunii sunt criminali, pentru că şi-au permis să ameninţe în Parlament cu respingerea decretului de prelungire a stării de urgenţă. Timp de două luni au modificat în Parlament, în mod criminal şi terorist măsurile luate de Guvern. Fără niciun fel de respect pentru români, semnatarii au folosit acest virus nenorocit pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică".

El a spus că măsurile luate de guvernul Orban au frânat căderea economiei şi că IMM Invest este cel mai bun program de ajutorare a companiilor din ultimii 30 de ani. Cîţu a comparat IMM Invest cu programul Start-up Nation, pentru care guvernarea Dăncilă nu a alocat anul trecut sumele necesare pentru funcţionarea acelui program.

Florin Cîţu a mai spus că social-democraţii au trecut prin Parlament legi fără surse de finanţare, care au crescut cheltuielile bugetare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb