Motorola se alatura companiei Sony Ericsson la conducerea UIQ

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 octombrie 2007

UIQ va deveni o interfata de operare deschisa, independenta de furnizor

Sony Ericsson si Motorola, Inc. (NYSE: MOT) anunta încheierea unui acord definitiv prin care Motorola va prelua o participatie de 50% din UI Holdings BV, compania mama a UIQ Technology AB, care este în acest moment controlata în totalitate de Sony Ericsson. Prin acest acord, Motorola si Sony Ericsson vor colabora si vor investi împreuna pentru dezvoltarea unei interfete de utilizare deschise UIQ. Termenii întelegerii nu au fost facuti publici. Sony Ericsson a achizitionat UIQ Technology de la Symbian Ltd. în februarie 2007.

UIQ Technology ofera furnizorilor de telefoane mobile din întreaga lume licente pentru interfata de utilizare deschisa UIQ si pentru platforma de dezvoltare a acesteia. Motorola si Sony Ericsson vor face toate eforturile necesare pentru a promova imaginea companiei UIQ ca un furnizor puternic si independent al interfetei de utilizare pentru smartphone-uri si telefoane multimedia. Acest anunt trebuie interpretat ca o invitatie deschisa pentru alti furnizori de dispozitive mobile de a participa în comunitatea UIQ, în calitate de actionari sau de cumparatori de licente.

Motorola si Sony Ericsson doresc de asemenea sa colaboreze mai mult si sa sprijine în mod semnificativ programul de dezvoltare UIQ.

Amândoua companiile au fost de acord ca platforma UIQ nu trebuie personalizata pentru un anume producator de chipset-uri. În plus, licentele UIQ vor fi distribuite în conditii egale tuturor furnizorilor de dispozitive mobile din industrie. Sony Ericsson si Motorola doresc sa mareasca baza de actionari ai companiei UI Holdings prin asocierea în activitate si a altor vânzatori de telefoane mobile.

Atât Sony Ericsson cât si Motorola au utilizat licente UIQ timp de multi ani si au lansat o serie de produse bazate pe combinatia dintre tehnologia Symbian si UIQ care s-au bucurat de succes, cum ar fi smartphone-ul Sony Ericsson P1i, noul telefon W960 din gama Walkman sau modelul Motorola MOTO Z8. UIQ a facut posibila lansarea primei interfete sensibile la atingere din industrie în 2002 si acum ea poate sustine atât tastaturi de tip QWERTY sau tastaturi numerice clasice, cât si platforme touch-sensitive. Baza UIQ cu un singur cod simplifica procesul de personalizare pentru vânzatorii de telefoane, pentru operatori si pentru dezvoltatori terti.

"Aceasta tranzactie însemnata demonstreaza importanta crescânda a sistemelor de operare deschise pentru toti furnizorii de telefoane mobile", a explicat Miles Flint, Presedinte al Sony Ericsson Mobile Communications. "Conlucrând printr-un parteneriat durabil si productiv pentru ambele parti implicate, vânzatorii de telefoane mobile îsi pot reduce costurile de dezvoltare si pot ajuta operatorii sa lanseze servicii mai consistente, care sa ofere o eficienta sporita. În acelasi timp, furnizorii de servicii si dezvoltatorii de aplicatii se bucura de un mediu robust în care sa creeze solutii end-to-end atractive, care sa le aduca beneficii consumatorilor prin posibilitatea de a-si personaliza experienta mobila."

"Investitia Motorola în UIQ ne va permite sa lansam pe piata dispozitive multimedia competitive", a declarat Alain Mutricz, Senior Vice President, Platforms, Motorola Mobile Devices. "Flexibilitatea acestei platforme ne da posibilitatea sa oferim produse care sa satisfaca preferinte regionale sau care sa îndeplineasca cerintele specifice ale operatorilor. Asteptam cu nerabdare sa lucram cu partenerii nostri, Sony Ericsson si UIQ."

"Suntem extrem de încântati de faptul ca putem colabora de o maniera atât de apropiata cu Motorola si Sony Ericsson, doi lideri recunoscuti ai industriei.", a precizat Johan Sandberg, CEO al UIQ Technology. "Compania noastra ofera utilizatorului o experienta cu adevarat personala si bogata, iar dezvoltatorilor, operatorilor si furnizorilor de telefoane mobile le garanteaza un grad ridicat de flexibilitate prin faptul ca tehnologia poate sustine mai multe forme de aplicatii bazate pe un singur cod. Parteneriatul cu Sony Ericsson a adus beneficii pentru UIQ si suntem convinsi ca interesul aratat de Motorola va crea noi oportunitati importante de crestere atât pentru companie, cât si pentru clientii si angajatii nostri din întreaga lume."

Investitia Motorola în UI Holdings BV va fi supusa procedeului obisnuit de aprobare legala, ceea ce face ca tranzactia sa poata fi încheiata cel mai devreme la sfârsitul anului. Sony Ericsson si Motorola au confirmat dorinta lor de a extinde viitoarea conducere a UIQ prin asocierea altor companii, fie în calitate de parteneri, fie în calitate de cumparatori de licente.

Despre Motorola

Motorola, Inc. (NYSE:MOT) este recunoscuta în lume pentru inovatie si leadership în comunicatiile wireless si în banda larga. Inspirati de viziunea noastra de mobilitate continua - Seamless Mobility - specialistii Motorola va ofera solutii pentru conectarea simpla si fara limite, cu oamenii, informatiile si divertismentul de care aveti nevoie. Realizam aceasta prin crearea si furnizarea de produse indispensabile, experiente irezistibile si retele de comunicatii puternice - împreuna cu o gama întreaga de servicii complementare. O companie Fortune 100, cu prezenta si impact globale, Motorola a avut vânzari de 42,8 miliarde USD în 2006. Pentru mai multe informatii despre companie, oamenii si inovatiile sale accesati www.motorola.ro, www.hellomoto.ro

Despre Sony Ericsson

Sony Ericsson Mobile Communications a fost creat printr-o asociere de 50:50 dintre Sony si Ericsson în octombrie 2001, având sediul decizional global situat în Londra. Compania deserveste piata globala de comunicatii prin telefoane mobile inovatoare si pline de functii, prin accesorii si carduri pentru PC si opereaza o serie de centre R&D în Europa, Japonia, China, India si America. Sony Ericsson este sponsor principal al WTA (Women"s Tennis Association) si colaboreaza cu aceasta institutie pentru a promova evenimentele anuale din cadrul Sony Ericsson WTA Tour în peste 80 de orase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb