Mugur Isărescu: Limitarea duratei creditelor de consum este o măsură de disciplinare

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 martie 2012

Mugur Isărescu: Limitarea duratei creditelor de consum este o măsură de disciplinare

Conducătorul Băncii Centrale a explicat că impunerea unei durate maxime de cinci ani pentru creditele de consum reprezintă o măsură de disciplinare, de "civilizare" a creditării, nu una de restricţionare a acesteia.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a precizat că după anul 2008, când BNR, deşi s-a afirmat că nu a anticipat criza financiară, atrăgea atenţia asupra riscurilor prezentate de creşterea puternică a creditării, precum şi de tipologiile de credite acordate, piaţa consultanţei în afaceri din ţara noastră a înregistrat o creştere tot mai mare a cazurilor de restructurare, iar firmele de avocatură cereri de consultanţă de criză în detrimentul celor pentru tranzacţii.

Mugur Isărescu consideră procesul de restructurare a companiilor unul extrem de complicat, poate chiar mai complicat decât cel de restructurare a unei economii naţionale. Acest lucru este cauzat de faptul că, managerii implicaţi în proces trebuie să demonstreze o performanţă net superioară faţă de cea a celor care au condus companiile înainte de începerea restructurării, a declarat domnia sa. În aceste condiţii, guvernatorul Băncii Centrale se întreabă în ce situaţii se poate impune iniţierea procesului de restructurare. Mugur Isărescu a făcut o subliniere pe care o consideră "oarecum obsesivă", şi anume că şi în acest domeniu, cuvintele cheie sunt "performanţă" şi "competitivitate". Nici cei mai buni experţi în administrarea unor situaţii de criză nu vor accepta să preia companii care au depăşit pragul de avarie şi din acest motiv, este necesară intervenţia înainte să survină o deteriorare iremediabilă, consideră domnia sa.

Guvernatorul BNR speră ca principiile predicate consecvent de către Banca Centrală, anume supravegherea şi prudenţialitatea, să aibă un ecou tot mai mare în mediul de afaceri. În aceste condiţii, este dificil să fim martorii unei reluări a creditării, potrivit domniei sale. "Când ai atâtea răni din trecut de vindecat, este dificil să te gândeşti la o reluare a creditării", a declarat guvernatorul BNR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb