Municipalitatea derulează în această perioadă, în autobuze ale Societăţii de Transport Bucureşti, o campanie de promovare a donării de sânge, a anunţat astăzi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.
"Am semnat în urmă cu patru luni un protocol cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, prin care Primăria Municipiului Bucureşti să promoveze această activitate de donare de sânge. Începând de azi circulă în Bucureşti 34 de autobuze care sunt colantate cu mesaje care informează populaţia asupra donării de sânge. În cadrul acestui parteneriat, (...) în sediile Primăriei Municipiului Bucureşti încurajăm această campanie", a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.
Potrivit edilului general al Capitalei, campania va rula şi pe ecranele electronice din autobuzele STB.
Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti, Doina Goşa, a precizat, în conferinţa de presă, că donarea de sânge are loc în centrele de transfuzie sanguină, unde se vor derula toate procedurile necesare, inclusiv selecţia donatorilor.
"În ultimul an s-a schimbat segmentul donatorilor şi avem foarte mulţi tineri care vin să doneze sânge şi ei fac parte din toate categoriile sociale. (...) În ultimii ani sunt mulţi donatori care vin să doneze, pur şi simplu să facă un bine şi nu neapărat pentru acel bon de masă. Însă, din păcate, sunt şi oameni care vin şi donează pentru acel bon de hrană. (...) Donarea de sânge este mai sigură pentru pacientul din spital, dacă donatorul o face nemotivat. Dacă donatorul se gândeşte la voucherul acela de hrană, el poate să ascundă medicului de la consultaţie anumite afecţiuni şi poate să pună în pericol atât sănătatea lui, cât şi pe cea a primitorului", a explicat Doina Goşa.
Potrivit acesteia, de luni a început şi distribuirea cardurilor pentru donatorii de sânge. "A fost o problemă tehnică la furnizor, având în vedere că în România există doi furnizori de carduri, care nu au putut să ne distribuie cardurile, aşa cum am făcut noi comenzile, având în vedere o criză, înţeleg eu, care este internaţională de carduri. Însă, începând de luni, distribuim carduri donatorilor de sânge. Începem cu aprilie, pentru că este normal să dăm cardurile celor care au donat în aprilie şi au rămas fără carduri trei luni şi după aceea, în mod susţinut, donatorilor din mai, până când ajungem la zi", a spus Doina Goşa.
Ea a afirmat că instituţia pe care o reprezintă are mai multe planuri pentru fidelizarea donatorilor, cel mai important fiind cel care vizează educarea populaţiei privind donarea de sânge.
"Educaţia va începe încă de la grădiniţă. Avem un proiect împreună cu Ministerul Educaţiei prin care în şcoli li se va vorbi copiilor de vârste fragede, în funcţie de nivelul fiecăruia", a declarat Doina Goşa.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2022, 15:34)
Tovarasa Gosa, e capitalism, nimic nu e gratis, nici moartea si nici ingropatul, de nastere ce sa mai vorbim, iar in schimbul asigurarilor medicale primim dispret si cinci minute de anamneza.
Mergi la prim ministru si finante si fa galagie, poate acorda ceva mai mult decat niste amarate de bonuri de masa, poate o scutire de impozit (local) , poate vouchere de vacanta (vad ca la bugetari se poate), etc. Pentru armament si poduri ce pica dupa reabilitare sunt bani.
Cat despre ascunderea afectiunilor, doctorita de la triaj ce pazeste, sa nu mai vorbim ca sangele ala ar trebui analizat dupa recoltare, tinuta o evidenta a cine cat a donat unde a ajuns sangele ala etc.
2. Carduri distribuite
(mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2022, 18:17)
Am aflat saptamana trecuta dupa de am donat, pur si simplu pentru a face un bine, ca de acum inainte se vor da carduri in locul bonurilor de masa. Aceste carduri sunt din plastic. Bonurile cu numar de serie sunt din hartie. Cele din urma se descompun, se pot oferi mai departe pentru a face dar din dar. Nu inteleg de ce s-a ales aceasta solutie. Presupun ca aceste carduri au un cost mai mare si din pacate nu sunt reincarcabile. Cine are de castigat?
Sunt extrem de dezamagita cu aceasta alegere. Unii recicleaza, incearca sa reduca utilizarea materialelor din plastic, iar autoritatile o incurajeaza.
SHAME ON YOU!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2022, 18:19)
Total de acord! Este o rusine!
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2022, 22:27)
Face parte din plan. Planul Comisiei Europene și a stăpânilor ei de monitorizare a tuturor achizițiilor persoanelor și de instituire a taxei invididuale pe carbonul consumat. Practic, oamenii vor fi monitorizați ca șobolanii. De-asta încet dar sigur se face înlocuirea unor chestii mega-ieftine cu altele scumpe și poluatoare (cardurile).
De-asta, tot la "indicațiile prețioase" primite de la UE, buleninele vor conține cipuri prin care se va putea plăti. Iar în cazul în care critici societatea multilateral eco-dezvoltată ... pățești ca protestatarii pro-libertate din Canada: ți se blochează toate cardurile și conturile.