Municipalitatea ieşeană pune la plată furnizorii de comunicaţii electronice

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 iulie 2005

Pentru a avea acces în zona terenurilor şi drumurilor aflate în patrimoniul public sau privat al municipalităţii ieşene, furnizorii de comunicaţii electronice vor plăti o taxă de utilizare de 3 RON/mp/an, după cum au decis, ieri, consilierii locali ieşeni. În perioada următoare, Primăria va încheia contracte în acest sens, conform modelului cadru aprobat de consilierii locali, cu SC "Romtelecom" SA - Direcţia de Telecomunicaţii Iaşi, SC RDS/RCS SRL şi SC Astral Telecom SRL, acelaşi model de contract urmînd să fie utilizat şi în cazul în care vor apărea noi operatori în acest domeniu.

În determinarea valorii taxei s-a luat în considerare faptul că un metru liniar de reţea subterană afectează un metru pătrat de teren, iar calculul s-a făcut în funcţie de valoarea terenurilor stabilită prin OMF nr. 1487/2003, privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, rezultînd astfel o valoare medie de 85,48 RON/mp/an. Conform legislaţiei care prevede fixarea preţului minim al concesiunii la un nivel care să asigure recuperarea în 25 de ani a preţului de vînzare a terenului, valoarea medie a fost împărţită la 25, rezultînd astfel, prin rotunjire în minus, un cuantum al taxei de 3 RON/mp/an.

Potrivit statisticilor "Romtelecom" SA - Direcţia de Telecomunicaţii Iaşi, reţeaua subterană aflată în evidenţele aces-tei unităţi totalizează 212,833 km, ceea ce face ca numai din această sursă bugetul local să beneficieze de aproximativ 640.000 RON anual.

Municipalitatea ieşeană nu este prima instituţie din administraţia locală care ia în calcul această sursă de venituri, în nota de fundamentare a hotărîrii menţionate precizîndu-se că Primăria Piatra Neamţ a stabilit o taxă de 1,7 RON/mp/an pentru accesul furnizorilor de comunicaţii electronice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb