Municipiul Braşov a mai primit 7,3 milioane de euro, împrumut de la BERD

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 mai 2009

Thomas Maier

Thomas Maier

Sâmbătă, la Londra, a fost semnat acordul pentru prelungirea liniei de finanţare pentru municipiul Braşov, în valoare de 7,3 milioane de euro. "Finanţarea va introduce sistemul de contractare pe mai mulţi ani a întreţinerii drumurilor pe criterii de performanţă, în scopul creşterii eficienţei fondurilor investite. În baza acestor contracte, remuneraţia plătită prestatorului de servicii se bazează pe sau măsurată, care reflectă prestat pe şosele. Proiectul include asistenţa tehnică pentru ameliorarea bazei de date privind drumurile judeţene şi pentru pregătirea utilizării Fondurilor Structurale UE", se arată într-un comunicat al BERD.

Totodată, Thomas Maier, director BERD pentru Infrastructura Municipală, a declarat că introducerea sistemului de contractare bazat pe criterii de performanţă va avea drept rezultat îmbunătăţirea calităţii serviciilor în Braşov, primul judeţ din România în care se aplică acest tip de contract. "Această abordare inovatoare este importantă şi din perspectiva apropiatei aderări a ţării la Uniunea Europeană", susţine Thomas Maier.

Banii se vor cheltui pentru reabilitarea a patru artere: Carpaţilor, 13 Decembrie, Calea Bucureşti şi Calea Făgăraşului

Programul de reabilitare a străzilor cuprinde 23 de străzi din Braşov, iar împrumutul acordat din 2005 a fost utilizat pentru finanţarea lucrărilor la 13 dintre acestea. Banii au fost folosiţi pentru reabilitarea totală a 13 artere principale din municipiu. Primăria Braşov a modernizat încă cinci străzi din fondurile municipalităţii. Cu noul credit vor mai fi reabilitate câteva străzi. Este vorba de strada Carpaţilor, între Spitalul Judeţean şi str. Poienelor, strada 13 Decembrie, între Ceasu Rău şi Făget, cu posibilitatea de a fi făcută şi partea dintre Rulmentul şi ieşirea din oraş către Sânpetru, Calea Bucureşti, între Dârste şi complexul comercial Carrefour, şi Calea Făgăraşului. Însă, primarul George Scripcaru spune că în ceea ce priveşte Calea Făgăraşului, aceasta ar putea să fie amânată din planul de reabilitare, deoarece pe acolo mai trece încă trafic greu şi mai bine s-ar reabilita total B-dul Griviţei.

Lucrările programate se vor realiza până în toamnă

"Am fost la Londra pentru semnarea acestei linii de finanţare şi vestea bună este că am reuşit să obţinem banii exact în aceleaşi condiţii ca şi în 2005. 99% din acordul de finanţare este acelaşi ca atunci. Astfel, am reuşit să scutim foarte mult timp cu procedurile de obţinere a liniei de finanţare. Iată că la doar trei săptămâni de la emiterea hotărârii de Consiliu Local, deja am semnat acordul de finanţare", ne-a declarat primarul George Scripcaru. Împrumutul va fi rambursat în zece ani, după o perioadă de graţie de trei ani. După ce vor mai fi făcute câteva clarificări ale contractului de finanţare, banii vor putea deja să înceapă să fie viraţi către municipiul Braşov. Acest lucru s-ar putea întâmpla cam într-o săptămână. "Sperăm că până în toamnă vom reuşi să şi cheltuim aceşti bani, adică să finalizăm aceste lucrări", a mai spus George Scripcaru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb