Mustafa Kadiroglu, noul proprietar al companiei Prestige Tours

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 14 martie 2016

Antalya, o destinaţie sigură pentru români

Agenţia Prestige Tours, parte din grupul Happy Tour, a fost preluată integral de omul de afaceri turc şi proprietarul Calypso Tour, Mustafa Kadiroglu. Începând cu acest trimestru, operaţiunile agenţiei Prestige Tours vor fi integrate în grupul de turism pe care-l conduce afaceristul turc, Caly Group şi din care mai fac parte Calypso Tour, Casio Air şi Sultan Cargo.

De mai bine de doi ani, Calypso Tour este partenerul strategic al Prestige Tours pe destinaţia Antalya, astfel că preluarea operaţiunilor turoperatorului român vine ca un lucru firesc după strânsa colaborare, aşa cum au afirmat reprezentanţii celor două companii.

Discuţiile privind intrarea în acţionariatul Prestige Tours au fost începute încă de la finalul anului trecut. Primii paşi demaraţi pentru preluarea Prestige Tours au fost făcuţi în luna ianuarie a acestui an, când Mustafa Kadiroglu a preluat 0,99% din acţiunile turoperatorului, conform oficialilor agenţiei.

Întrebat la momentul respectiv, de o posibilă vânzare a Prestige Tours, CEO-ul Happy Tour Group, Javier Garcia del Valle, a declarat că ţelul GED, grupul de investiţii care deţine grupul de turism, este să vândă, dar că încă nu a fost pusă problema. Happy Tour Group mai cuprinde agenţiile Happy Tour şi Paravion.

Planurile omului de afaceri vizează extinderea agenţiei la nivel internaţional. Pentru România, se preconizează dezvoltarea ofertei turistice a turoperatorului, dublarea volumelor de vânzări concomitent cu a destinaţiilor operate şi focus special pe zona serviciilor, în special cele de lux, segment acoperit de către compania turcă.

Dacă anul trecut au fost contractate 2500 de locuri pe destinaţia Antalya, pentrul anul acesta numărul lor a ajuns la 12.000.

Conducerea Prestige Tours va fi asigurată, în continuare, de către Elena Anghel, actual director executiv al turoperatorului. De asemenea, echipa rămânând în aceeaşi formulă.

"Schimbarea va fi doar la nivel de acţionariat. Calitatea serviciilor oferite tuturor partenerilor noştri, direcţi sau indirecţi, va fi aceeaşi. Mai mult, implicarea directă a domnului Mustafa Kadiroglu, încă de la începutul anului, ne-a ajutat foarte mult să ne dezvoltăm şi să avem o creştere mare, până în prezent, la pachetele turistice aferente charterelor din această vară. Am introdus, de asemenea, primul charter operat din Suceava către Antalya, iar rezervările sunt mai mult decât satisfăcătoare", a spus directorul executiv Prestige Tours.

Elena Anghel ne-a declarat că, în ciuda evenimentelor nefericite care au avut loc în ultima perioadă în Turcia, Antalya este o destinaţie sigură pentru români. Domnia sa ne-a mai precizat că numărul rezervărilor înregistrate pentru Turcia în primele două luni ale anului curent, au depăşit totalitatea rezervărilor din 2015, pe aceeaşi destinaţie.

Cu toate ca Istanbulul a fost direct afectat de atacurile teroriste, nu putem vorbi de o scădere a numărului de turişti, aceştia sunt, mai degrabă, într-o uşoară expectativă, conform doamnei Anghel.

Nici tarifele pentru sejururile din Turcia nu s-au modificat, faţă de anul trecut, ele se află într-o dinamică, aşa cum a mai afirmat directorul executiv al agenţiei. Există, însă oferte foarte bune pentru această destinaţie, venite din partea hotelurilor din Turcia, după cum ne-a mărturisit doamna Elena Anghel. Pentru 2016, Prestige Tours va opera chartere către destinaţii din Turcia şi Grecia. La nivelul anului trecut, turoperatorul a transportat pe chartere peste 6.000 turişti, iar pentru 2016 sunt estimaţi 20.000 de turişti. De asemenea, Prestige Tours estimează o creştere de 6 ori a afacerilor pentru 2016, bazându-se pe numărul de locuri disponibile pe cursele charter.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb