Muzeul Municipiului Bucureşti organizează expoziţia "Ligia Macovei în colecţii private"

Comunicate de presă / 13 martie 2023

Vineri, 24 Martie 2023, ora 18:00, Galeria Rotenberg-Uzunov în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, lansează Expoziţia "Ligia Macovei în colecţii private", pe str. 11 Iunie nr.36-38.

Muzeul Municipiului Bucureşti a pregătit o nouă expoziţie, în care, de această dată, sunt prezentate lucrări din colecţia Eduard Uzunov, urmând ca operele de artă să fie integrate chiar în atelierul şi în casa artistei, la Colecţia de artă "Ligia şi Pompiliu Macovei" (str. 11 Iunie, nr. 36-38). Expoziţia continuă un program mai complex, care are în vedere cercetarea lucrărilor Ligiei Macovei aflate şi în colecţii private, un demers necesar pentru a completa investigaţia mai amplă, dedicată vieţii şi creaţiei artistei.

Proiectul a cuprins, în anul 2022, două evenimente speciale care au avut loc la Rotenberg-Uzunov Art Gallery. Primul este vernisajul expoziţiei care a cuprins lucrări realizate de Ligia Macovei pentru a ilustra creaţia argheziană, dar şi picturile aflate în colecţia Eduard Uzunov. Al doilea eveniment a fost prezentarea unui album de artă, complet inedit, realizat de galerie în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi publicat la editura Monitorului Oficial.

Ligia Macovei (1916-1998) a expus la numeroase saloane naţionale dar şi la Bienala de la Veneţia din anul 1956. A deschis, de-a lungul carierei sale, expoziţii personale la Roma, la Galleria Penelope (1962), la Viena, la Kunstlerhaus (1965) şi în Tunis, la Galeria I Information (1975). Artista a participat şi la numeroase expoziţii de grup organizate în străinătate. Ligia Macovei a fost conferenţiar la Institutul de Arte Plastice din Bucureşti, iar în anul 1958 a îndeplinit funcţia de delegat permanent al Republicii Populare România pe lângă UNESCO (Paris), fiind numită şi comisar al pavilionului românesc la cea de-a XXIX-a Bienală de la Veneţia. În 1964, Ligia Macovei primeşte o menţiune specială la târgul de carte de la Leipzig pentru volumul ilustrat: Poezii de Mihai Eminescu. A realizat, de asemenea, ilustraţie şi pentru poezia lui Tudor Arghezi, un alt titan al literaturii române.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 24 Martie- 28 Mai, de miercuri până duminică, în intervalul 10:00-18:00, la Muzeul "Ligia şi Pompiliu Macovei, sau pe site-ul nostru www.rotenberguzunov.ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb