Nagarro, companie cu 800 de angajaţi în România, se pregăteşte de listarea la Frankfurt

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 octombrie 2020

Nagarro, companie cu 800 de angajaţi în România, se pregăteşte de listarea la Frankfurt

Nagarro, companie cu activitate în inginerie digitală şi soluţii tehnologice cu 800 de angajaţi în România, deţinută de grupul german Allgeier SE, a primit aprobarea boardului companiei-mamă pentru a merge înainte cu procesul de listare independentă la bursa din Frankfurt, a anunţat ieri Voicu Stoiciu, managing directorul Nagarro România, într-o conferinţă de presă.

Nagarro România tocmai a finalizat fuziunea şi integrarea cu firma clujeană iQuest, noua companie reunind peste 800 de angajaţi în sediile din Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Sibiu şi Timişoara. Operaţiunea reprezintă cea mai mare fuziune pe plan local din domeniul IT din 2020, iar iQuest a venit ca parte în noua entitate cu circa 650 din angajaţi. Germanii de la Allgeier SE au preluat Nagarro în 2011 şi pachetul majoritar al iQuest în 2018, iar integrarea face parte din strategia de grupare a tuturor entităţilor din zona de tehnologie din portofoliul Allgeier într-o divizie unică pentru listarea separată. Allgeier SE este listată la Frankfurt din 2017.

"Cel mai important lucru de menţionat este faptul că am primit aprobarea boardului Allgeier (în data de 24 septembrie - n.r.), care este deţinătorul entităţii Nagarro, să mergem înainte cu procesul de listare separată la bursă, sub formă de spin-off. Acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, la bursa din Frankfurt şi rezultatul va fi că Nagarro, ca entitate separată, va fi tranzacţionată pe bursă", a spus Voicu Stoiciu, adăugând că dată fiind derularea procesului de listare îi este interzisă detalierea informaţiilor financiare şi strategiei.

La nivel global, Nagarro are circa 8.400 de angajaţi şi este una dintre cele mai importante companii de digital engineering la nivel mondial, cu birouri în 25 de ţări şi clienţi în 40. În ultimul deceniu, Nagarro a preluat mai multe companii internaţionale din domeniul tehnologiei informaţiei.

"Servim companii care joacă roluri foarte importante în industriile din care fac parte, deservim clienţi din foarte multe industrii, ca şi poziţionare în foarte multe situaţii parteneriatele dezvoltate cu clienţii sunt pe termen lung... Am ajuns în postura de a fi consideraţi parteneri strategici sau consultanţi de încredere în tot ceea ce înseamnă digital product engineering, unde spunem noi că ne descurcăm cel mai bine", spune managerul Nagarro România.

În urma fuziunii, reprezentanţii noii companiei se aşteaptă ca anul curent să ofere oportunităţi de creştere, atât în ceea ce priveşte proiectele existente, cât şi pe cele noi.

"Referitor la impactul pe care l-a avut situaţia curentă (pandemia - n.r.) asupra noastră, ca organizaţii sau ca nouă organizaţie, sunt câteva zone în care aş putea să mă uit. Din perspectiva business-ului au existat desigur câteva angajamente care s-au redus ca dimensiune, au existat însă alte angajamente care au crescut ca dimensiune. Din perspectiva relaţiei cu clienţii sigur că suntem cu toţii impactaţi, însă pe de altă parte s-au făcut nişte paşi fabuloşi în înţelegerea faptului că lucrurile se pot desfăşura şi în mediul virtual. Sigur, sunt restricţii şi părţi negative şi aici. Din perspectiva integrării cred că (situaţia) ne-a fost în egală măsură avantajos şi dezavantajos", a adaugat Voicu Stoiciu.

Cele mai importante din cele 25 de centre ale Nagarro se regăsesc în România , Austria, Germania, India, Mexic, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite ale Americii. Nagarro a fost fondată în 1996 şi preluată de grupul german de tehnologie Allgeier SE în 2011. În România, Nagarro are sediul central în Timişoara. La rândul său, iQuest, furnizor de soluţii şi servicii IT pentru afaceri, are centre de dezvoltare software în Cluj-Napoca, Braşov, Craiova, Sibiu, Bucureşti şi Varşovia, sediul central în Frankfurt şi un birou de consultanţă în Zurich. iQuest şi-a început activitatea în 1998, fiind fondată de Cornelius Brody, un antreprenor din Cluj.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...

    1. HAi sa nu exageram ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb