NASA şi SpaceX aduc înapoi pe Pământ capsula Dragon cu cei doi astronauţi americani la bord

S.B.
Internaţional / 2 august 2020

NASA şi SpaceX aduc înapoi pe Pământ capsula Dragon cu cei doi astronauţi americani la bord

Cei doi astronauţi americani care au ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul capsulei SpaceX Dragon în mai se pregătesc să amerizeze duminică seara (ora 21.48 ora României) în apopiere de Florida. Misiunea este o nouă premieră pentru NASA şi SpaceX, marcând prima reîntoarcere din spaţiu a unui echipaj pe o capsulă privată, conform Hotnews.

Odată cu apropierea de atmosferă, capsula Dragon Endeavour va activa două seturi de paraşute care se vor detaşa pentru a încetini capsula înainte de amerizare. Două paraşute mai mici se vor desface la aproximativ 29 km în altitudine, în timp ce Crew Dragon va avea o viteză de aproximativ 563 km/h. Patru paraşute principale se vor desface la aproximativ 9600 de metri în altitudine, în timp ce Crew Dragon va avea o viteză de aproximativ 191 km/h.

Capsula Dragon, care s-a decuplat cu succes de Staţia Spaţială Internaţională noaptea de sâmbătă spre duminică la ora 2.37 ora României. A urmat un zbor de circa 19 ore timp în care nava a efectuat manevre pentru a coborî pe orbite din ce în ce mai joase.

NASA şi SpaceX a ales şapte zone ţintă pentru amerizarea capsulei Dragon, toate cele şapte fiind în apropierea coastei statului Florida, fie în Golful Mexicului, fie în Oceanul Atlantic. (localităţile de referinţă: Pensacola, Tampa, Tallahassee, Panama City, Cape Canaveral, Daytona, Jacksonville).

Locul principal ţintit pentru amerizare este cel din apropiere de Pensacola, zonă unde SpaceX a trimis deja nava de recuperare Go Navigator.

Bob Behnken şi Doug Hurley au fost lansaţi pe 30 mai din Florida de o rachetă SpaceX, devenind primii astronauţi trimişi pe Staţia Spaţială de o companie privată, sub contract cu NASA.

Numele dat capsulei - "Endeavour" - este inspirat de două elemente, au spus astronauţii: cuvântul englez "endeavour" care s-ar traduce în română prin strădanie/tentativă/năzuinţă, dar şi denumirea purtată de naveta spaţială cu care cei doi astronauţi au mai zburat în spaţiu în trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb