"National Geographic" retrage spoturile publicitare ale "Gabriel Resources"

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 5 decembrie 2005

Eroare de comunicare în noua campanie de comunicare a "Gabriel"

"National Geographic Channels International" (NGCI) a retras de pe postul său toate spoturile publicitare pentru proiectul minier de extragere a aurului de la Roşia Montană al "Gabriel Resources", informează Asociaţia Aurarilor "Alburnus Maior". Decizia a venit după ce "Alburnus Maior" a informat NGCI în privinţa adevarătului impact pe care proiectul Gabriel l-ar produce, dacă ar fi vreodată implementat.

Potrivit unui comunicat "Alburnus Maior", "Gabriel Resources" este o companie minieră canadiană de mică dimensiune, limitată financiar şi neexperimentată, care intenţionează să strămute localnicii din Roşia Montană pentru a realiza cea mai mare mină de aur de suprafaţă din Europa. Compania miniera "Newmont" deţine 10,8% din acţiunile "Gabriel Resources". Comunicatul mai precizează: "Încă de la începutul său, acest aranjament a fost asaltat de scandaluri, probleme operaţionale şi opoziţie vehementă pe plan local, naţional şi internaţional. Potrivit unor sondaje de opinie, procentul cetăţenilor români care seopun proiectului Gabriel variază între 95% şi 98%".

În noiembrie 2005, Gabriel a lansat o nouă campanie de comunicare în România cu scopul de a schimba opinia publică în privinţa proiectului său de la Roşia Montana (RMGC). Această campanie a inclus cumpărarea de spaţiu publicitar la cele mai importante televiziuni din România precum şi la posturi TV satelit pentru a mediatiza meritele celei mai mari mine de aur din Europa, care ar fi construită într-o zonă intens populată şi care ar folosi metoda cianuraţiei. Publicitatea a fost difuzată şi de către"National Geographic Channel" care face parte din "National Geographic Society".

"Alburnus Maior" mai spune în comunicatul de presă: "Aceste spoturi publicitare au dat naştere unor reacţii vehemente din partea publicului, părînd incredibil că un post de televiziune care promovează conservarea naturii s-ar asocia cu un proiect cu un impact atît de devastator asupra mediului şi care în plus implică: strămutarea involuntară a peste 2000 de oameni; distrugerea a 9 biserici, cimitire, precum şi a unor vestigii arheologice unice. Alburnus Maior a decis în consecinţă să informeze NGCI în privinţa spotului publicitar difuzat pe pos-tul lor din România".

Potrivit unei scrisori primite de către "Alburnus Maior" din partea lui Dan Saunders, director de marketing al "National Geographic Channels International", "reclama Gabriel Resources nu mai este şi nu va mai fi niciodată difuzată pe pos-tul "National Geographic Channel". În calitatea sa de reţea globală de televiziune, "National Geographic Channel" este pe deplin conştientă de datoria sa de a fi un post de televiziune res-ponsabil. Această datorie se referă nu numai la conţinutul editorial al programelor sale, dar şi la orice reclamă care este difuzată pe postul său."

"Responsabilitatea nu este ceva ce se poate cumpăra de către companiile iresponsabile. Apreciem faptul că, spre deosebire de alţii, NGCI nu poate fi spălat pe creier de către < Gabriel > afirmă Eugen David, preşedinte al Alburnus Maior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb