NATO condamnă aşa-numitele "referendumuri" din anumite părţi ale Ucrainei

V.G.
Internaţional / 22 septembrie 2022

NATO condamnă aşa-numitele "referendumuri" din anumite părţi ale Ucrainei

Consiliul Atlanticului de Nord condamnă planul de a organiza aşa-numitele "referendumuri" privind aderarea la Federaţia Rusă în regiunile ucrainene controlate parţial de armata rusă, arată o declaraţie de presă a NATO.

"Condamnăm în termeni cât mai fermi posibil planul de a organiza aşa-numitele «referendumuri» privind aderarea la Federaţia Rusă în regiunile ucrainene controlate parţial de armata rusă. După cum a reafirmat Adunarea Generală a ONU în rezoluţia sa «Agresiunea împotriva Ucrainei» adoptată la 2 martie 2022, nicio achiziţie teritorială rezultată din ameninţarea sau utilizarea forţei nu va fi recunoscută ca legală. Aliaţii nu recunosc şi nu vor recunoaşte niciodată anexarea ilegală şi nelegitimă a Crimeei de către Rusia", se arată în declaraţia Consiliului Atlanticului de Nord.

Referendumurile false din regiunile Doneţk, Luhansk, Zaporijia şi Herson din Ucraina nu au legitimitate şi vor constitui o încălcare flagrantă a Cartei ONU. Aliaţii NATO nu vor recunoaşte anexarea ilegală şi nelegitimă. Aceste terenuri sunt ale Ucrainei, adaugă NATO.

"Facem apel la toate statele să respingă încercările flagrante ale Rusiei de cucerire teritorială. Aceste decizii ale Rusiei, inclusiv cu privire la o mobilizare militară parţială, reprezintă o nouă escaladare a războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei. Continuăm să respingem retorica nucleară iresponsabilă a Rusiei", se mai arată în declaraţia oficială.

Potrivit sursei citate, Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru război, suferinţa imensă pe care agresiunea ei o aduce asupra poporului ucrainean, precum şi costul războiului său, inclusiv pentru poporul rus care este acum mobilizat. Rusia are în mâinile sale puterea de a pune capăt conflictului. Rusia trebuie să oprească imediat acest război şi să se retragă din Ucraina.

"Reafirmăm sprijinul nostru neclintit pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional şi pentru dreptul inerent al Ucrainei la autoapărare. Aliaţii NATO rămân hotărâţi în a oferi sprijin politic şi practic Ucrainei, deoarece aceasta continuă să se apere împotriva agresiunii Rusiei", mai arată NATO.

NATO este o Alianţă defensivă şi va continua să lupte pentru pace, securitate şi stabilitate în întreaga zonă euro-atlantică. Suntem uniţi pentru a apăra şi proteja fiecare centimetru din teritoriul Aliaţilor, conchide alianţa NATO.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dar referendumul din Kosovo a fost,

    foarte ok ??!!

    1. Da, ala e super ok, ca asa vor stapanii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb