NATO reafirmă nevoia de a sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar pentru a câştiga războiul

G.D.
Internaţional / 7 martie 2023

NATO reafirmă nevoia de a sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar pentru a câştiga războiul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a evidenţiat încă o dată, astăzi, nevoia de a susţine Ucraina atât timp cât va fi necesar pentru ca aceasta să câştige războiul de agresiune declanşat de Rusia în februarie anul trecut, conform Agerpres.

Într-o întâlnire cu parlamentari din Uniunea Creştin-Democrată din Germania (CDU) şi cu membri ai grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE), Jens Stoltenberg a subliniat că statele aliate trebuie să rămână pregătite pentru a sprijini Ucraina până la capăt.

El a salutat rolul parlamentarilor în informarea opiniei publice şi în menţinerea unui nivel ridicat de sprijin public pentru Ucraina.

De asemenea, înalta oficialitate a Alianţei Nord-Atlantice a insistat pe necesitatea continuării investiţiilor în apărare şi pe importanţa menţinerii unităţii transatlantice.

Necesitatea susţinerii constante a Ucrainei a fost reafirmată ieri şi de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un mesaj online adresat participanţilor la conferinţa "Securitatea Europei după invadarea Ucrainei de către Rusia", organizată de Institutul pentru afaceri europene şi internaţionale de la Dublin (IIEA).

"Prin invadarea Ucrainei, o ţară independentă şi suverană, preşedintele (rus Vladimir) Putin a declarat război ordinii mondiale bazate pe reguli aşa cum o cunoaştem şi o preţuim. Trebuie să susţinem Ucraina atât timp cât este necesar şi cu orice are ea nevoie pentru a câştiga", a spus Geoană, care a adăugat că în acelaşi timp aliaţii trebuie să-şi consolideze în continuare capacitate de apărare şi descurajare.

Fostul ministru de externe român a salutat colaborarea din ultimii ani între NATO şi Irlanda (ţară care nu face parte din Alianţa Nord-Atlantică), inclusiv în misiunile şi operaţiunile NATO din Bosnia, Afganistan şi Kosovo.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Adica, pana incepe Razboiul nuclear, pt ca atunci nu va mai avea grija Ucrainei, ci pt propria ei piele!

    Comerciantul ambulat de arme americane, in actiune

    Tampitul de Putler si-a facut gresit calculele, crezand ca in 3 zile ia Ucraina, in 3 ore Romania etc. Acum se vede ce poate armata rusa sa faca in 3 zile.

    1. Si Ucraina +30 de state NATO contra 1 (Rusia) se misca SLAB militar

    Pentru ca guvernul Ucrainei nu incepe nici macar discutii despre pace ,oricum vom sprijini ucrainenii pentru ca sunt refugiati de razboi . In ce priveste durata razboiului din Ucraina ,vedem ca cei din NATO pregatesc sa faca din Ucraina un alt Afganistan ,aici in Europa . Iar oficialii europeni ,profitand de lipsa de mecanisme de control a liderilor au denaturat cu totul rolul institutiilor europene care sunt fondate si au tratatele de functionare facute pentru ...PACE ! Deci calca totul in picioare ,fac promisiuni exagerate si vor sa traga toata Europa in razboi . Vin alegerile europarlamentare ,sa iasa public candidatii din toate partidele si sa spuna ce vor face ei in Parlamentul European ! Atit WWI cat si WWII au pornit de la niste conflicte sau ambitii de revansa nationalista intai la scara mica si s a ajuns la conflict generalizat exact prin sistemul de aliante ! Mari arhitecturi de securitate,trecute , ,inexpugnabile ca si cea de pina in 24 Feb 2022 despre care turuia de zor Mircea Geoana !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb