Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a evidenţiat încă o dată, astăzi, nevoia de a susţine Ucraina atât timp cât va fi necesar pentru ca aceasta să câştige războiul de agresiune declanşat de Rusia în februarie anul trecut, conform Agerpres.
Într-o întâlnire cu parlamentari din Uniunea Creştin-Democrată din Germania (CDU) şi cu membri ai grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE), Jens Stoltenberg a subliniat că statele aliate trebuie să rămână pregătite pentru a sprijini Ucraina până la capăt.
El a salutat rolul parlamentarilor în informarea opiniei publice şi în menţinerea unui nivel ridicat de sprijin public pentru Ucraina.
De asemenea, înalta oficialitate a Alianţei Nord-Atlantice a insistat pe necesitatea continuării investiţiilor în apărare şi pe importanţa menţinerii unităţii transatlantice.
Necesitatea susţinerii constante a Ucrainei a fost reafirmată ieri şi de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un mesaj online adresat participanţilor la conferinţa "Securitatea Europei după invadarea Ucrainei de către Rusia", organizată de Institutul pentru afaceri europene şi internaţionale de la Dublin (IIEA).
"Prin invadarea Ucrainei, o ţară independentă şi suverană, preşedintele (rus Vladimir) Putin a declarat război ordinii mondiale bazate pe reguli aşa cum o cunoaştem şi o preţuim. Trebuie să susţinem Ucraina atât timp cât este necesar şi cu orice are ea nevoie pentru a câştiga", a spus Geoană, care a adăugat că în acelaşi timp aliaţii trebuie să-şi consolideze în continuare capacitate de apărare şi descurajare.
Fostul ministru de externe român a salutat colaborarea din ultimii ani între NATO şi Irlanda (ţară care nu face parte din Alianţa Nord-Atlantică), inclusiv în misiunile şi operaţiunile NATO din Bosnia, Afganistan şi Kosovo.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2023, 12:59)
Adica, pana incepe Razboiul nuclear, pt ca atunci nu va mai avea grija Ucrainei, ci pt propria ei piele!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2023, 14:18)
Comerciantul ambulat de arme americane, in actiune
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2023, 14:44)
Tampitul de Putler si-a facut gresit calculele, crezand ca in 3 zile ia Ucraina, in 3 ore Romania etc. Acum se vede ce poate armata rusa sa faca in 3 zile.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2023, 21:00)
Si Ucraina +30 de state NATO contra 1 (Rusia) se misca SLAB militar
4. Sprijinim Ucraina ,si categoric vom mai sprijini p
(mesaj trimis de Opinie în data de 07.03.2023, 14:53)
Pentru ca guvernul Ucrainei nu incepe nici macar discutii despre pace ,oricum vom sprijini ucrainenii pentru ca sunt refugiati de razboi . In ce priveste durata razboiului din Ucraina ,vedem ca cei din NATO pregatesc sa faca din Ucraina un alt Afganistan ,aici in Europa . Iar oficialii europeni ,profitand de lipsa de mecanisme de control a liderilor au denaturat cu totul rolul institutiilor europene care sunt fondate si au tratatele de functionare facute pentru ...PACE ! Deci calca totul in picioare ,fac promisiuni exagerate si vor sa traga toata Europa in razboi . Vin alegerile europarlamentare ,sa iasa public candidatii din toate partidele si sa spuna ce vor face ei in Parlamentul European ! Atit WWI cat si WWII au pornit de la niste conflicte sau ambitii de revansa nationalista intai la scara mica si s a ajuns la conflict generalizat exact prin sistemul de aliante ! Mari arhitecturi de securitate,trecute , ,inexpugnabile ca si cea de pina in 24 Feb 2022 despre care turuia de zor Mircea Geoana !