Navă finlandeză construită la Tulcea, în drum spre misiuni arctice

C.B.
Internaţional / 12 martie 2022

Navă finlandeză construită la Tulcea, în drum spre misiuni arctice

Compania VARD Shipbuilding a transferat KV Bjørnøya, cea mai nouă navă construită pentru Garda de Coastă Norvegiană, de la şantierele navale din România spre Norvegia.

La finele acestei săptămâni, nava de patrulare costieră KV «Bjørnøya» a sosit în Norvegia, la Vard Langsten din Tomrefjord. Din 16 februarie, nava a fost remorcată de la şantierul românesc Vard din Tulcea spre patria fiordurilor. Navalnews.com menţionează că specialiştii prognozaseră ca remorcarea reală să dureze aproximativ o lună, dar din cauza condiţiilor meteo bune, nava a sosit mai devreme. Odd Magne Nilsen, manager de proiect NDMA, a declarant pentru publicaţia amintită faptul că KV «Bjørnøya» este a doua navă din clasa Jan Mayen ce preia robusta clasă Nordkapp, care va fi retrasă în curând după mai bine de 40 de ani din serviciul Forţelor Armate Finlandeze. Se precizează faptul că de-abia în cursul anului următor, KV «Bjørnøya» va fi pe deplin operabilă. Înainte ca navele să devină funcţionale, acestea trebuie să fie echipate şi să aibă instalat echipamentul necesar pentru operaţiunile la care urmează să participe inclusive în apele arctice au subliniat specialiştii navali.

Contractul principal dintre NDMA şi VARD pentru construirea a trei nave de transport elicoptere şi armate cu gheaţă a fost semnat pe 25 iunie 2018. Achiziţia navelor de pază de coastă este una dintre cele mai mari achiziţii de apărare realizate vreodată în sectorul maritim, menţionează navalnews.com care subliniază într-un articol importanţa subcontractanţilor norvegieni ce contribuie la dezvoltarea capacităţii finlandeze în industria maritime. KV «Bjørnøya» este planificat să fie livrată marinei militare finlandeze în 2023.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb