NBA - un nou contract fabulos

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 27 iulie 2023

NBA - un nou contract fabulos

Afacerile din sport cunosc o înflorire fără precedent, iar sportivii de top sunt plătiţi regeşte. Jaylen Brown a semnat un nou contract pe cinci ani cu echipa Boston Celtics, în valoare totală de 304 milioane de dolari, după mai multe săptămâni de negocieri, anunţă presa americană. Acesta este cel mai valoros contract din istoria campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), depăşindu-l pe cel semnat anul trecut de sârbul Nikola Jokic cu Denver Nuggets (264 milioane dolari). În vârstă de 26 de ani, Jaylen Brown a fost selecţionat de două ori pentru All Star Game, meciul vedetelor din NBA, fiind unul dintre jucătorii care au contribuit din plin la reuşita echipei Celtics din ultimii ani, ajutând-o să atingă play-off-ul NBA în şapte sezoane consecutive. Noul contract al lui Brown cu gruparea din estul Statelor Unite îi garantează că va rămâne la Boston până la finalul sezonului 2028-2029. Această prelungire obţinută după mai multe săptămâni de negocieri a venit în momentul în care lui Jaylen Brown i-a mai rămas un an din contractul său actual, care îi va aduce 31,8 milioane de dolari în sezonul 2023-2024. Jaylen Brown a reuşit în sezonul trecut cele mai bune prestaţii din cariera sa, cu medii de 26,6 puncte, 6,9 recuperări şi 3,5 pase decisive pe meci, formând un duo-ofensiv redutabil alături de Jayson Tatum.

Conform clasamentului Forbes, realizat în luna mai, fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, graţie fabulosului său contract cu clubul saudit Al-Nassr, era cel mai bine bine plătit sportiv din lume în 2023, cu venituri de 136 de milioane de dolari (124 de milioane de euro). Starul lusitan, în vârstă de 38 de ani, a revenit cu această ocazie pe primul loc în ierarhia realizată ce publicaţia economică americană pe care l-a mai ocupat în 2016 şi 2017.

Această revenire în fruntea clasamentului Forbes este consecinţa directă a plecării sale de la Manchester United în Arabia Saudită, în luna ianuarie, deoarece cele două contracte combinate îi aduc în acest sezon 46 de milioane de dolari (42 de milioane de euro), la care se adaugă 90 de milioane de dolari (82 milioane euro) din diversele sale parteneriate de afaceri din ultimele 12 luni. Ronaldo, care a semnat un angajament valabil până în 2025 cu Al-Nassr, va primi un salariu anual de 75 de milioane de dolari, estimează Forbes, care anticipează şi "oportunităţi suplimentare de marketing" în această ţară, al cărei ambasador neoficial al sportului este acum.

Între timp, în luna iulie, rivalul său de o viaţă, Leo Messi, a "spart banca". Messi ar putea încasa, anual, între 125 şi 150 de milioane de dolari după ce s-a transferat la Inter Miami, echipă din SUA. În plus, MLS vrea să-i ofere lui Leo Messi o cotă din veniturile generate de noii urmăritori ai platformei MLS Season Pass, de pe care fanii pot urmări meciurile din Major League Soccer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb