ZIARUL BURSA

27 iulie 2023
Ediţia din 19.10.2024
Pseudo-ştiinţa climei şi tatuajele mentale

Pseudo-ştiinţa climei şi tatuajele mentale

Gheorghe PipereaInternaţional / 27 iulie 2023

Gheorghe Piperea

John Clauser, un laureat al Premiului Nobel pentru fizică pe anul 2022 şi cercetător în campusul Berkeley al Universităţii din California, a declarat recent că "nu există criză climatică" şi a criticat Panelul Internaţional pentru Schimbarea Climatică (IPCC) pentru că răspândeşte dezinformări.  

Sursă foto: Facebook / Blue Air

ANPC câştigă în faţa Blue Air: amenda de 10 milioane lei, menţinută de instanţă

GEORGE MARINESCUCompanii / 27 iulie 2023

Judecătoria Sectorului 1 a menţinut amenda aplicată de ANPC în octombrie 2022 pentru anularea mai multor curse de către Blue Air Aviation Sentinţa instanţei de fond nu este definitivă Compania Blue Air Aviation se află în procedură de faliment Comisia Europeană cere explicaţii Guvernului pentru ajutorul de stat acordat în 2020 companiei Blue Air Aviation 

Instanţa menţine amenda de 10 milioane lei aplicată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) companiei Blue Air Aviation, în 4 octombrie 2022, pentru anularea curselor aeriene între 15 iunie şi 12 septembrie anul trecut. Potrivit sentinţei din 24 iulie 2023 a instanţei de fond - Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti - plângerea formulată de compania de transport aerian de pasageri prin care cere anularea procesului-verbal de sancţionare emis de ANPC a fost respinsă ca neîntemeiată, pronunţarea având loc după şase amânări, cauza fiind soluţionată la nouă luni de la înregistrarea respectivului dosar.

Isărescu: "Raportul PIB/cap de locuitor al României este peste cel al Greciei şi uşor sub cel al Poloniei"

Isărescu: "Raportul PIB/cap de locuitor al României este peste cel al Greciei şi uşor sub cel al Poloniei"

ANDREI IACOMIMacroeconomie / 27 iulie 2023

"Avem o convergenţă impresionantă, dar nu este momentul să ne bucurăm" "Îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene este cea mai bună metodă pentru stimularea creşterii economice" 

Raportul PIB/cap de locuitor în termeni de paritate a puterii de cumpărare (PPP - Purchasing Power Parity) a crescut în ţara noastră de la numai 26% din media Uniunii Europene în anul 2000 la 77% în prezent, ajungând astfel peste cel al Greciei şi uşor sub cel al Poloniei, a afimat ieri Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe.

Pe de altă parte, creşterea economiei a fost inegală, Bucureştiul având în prezent un PIB/cap de locuitor cu mult peste cel din alte regiuni ale ţării, fapt ce poate fi corectat prin îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene, a mai punctat guvernatorul.

Sursă foto: Facebook / ROMGAZ

Producţia de hidrocarburi a Romgaz a scăzut, în prima jumătate a anului

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 27 iulie 2023

Compania îşi va publica rezultatele aferente primului semestru în data de 11 august 

Producţia totală de hidrocarburi a Romgaz (SNG) a scăzut cu 5,2% în primele şase luni ale anului, de la 16,3 milioane barili echivalent petrol (bep) la 15,4 milioane bep, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

InfoEducaţie, olimpiada care asigură un loc la facultate

InfoEducaţie, olimpiada care asigură un loc la facultate

O.D.Miscellanea / 27 iulie 2023

Viitorul se construieşte pas cu pas. Peste 160 de elevi din 29 de judeţe sunt prezenţi în aceste zile la Colegiul Naţional "Unirea" din Focşani, unde, până pe 29 iulie, se desfăşoară cea de-a XXX-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Inovare şi Creaţie Digitală InfoEducaţie.

NBA - un nou contract fabulos

NBA - un nou contract fabulos

O.D.Sport / 27 iulie 2023

Afacerile din sport cunosc o înflorire fără precedent, iar sportivii de top sunt plătiţi regeşte. Jaylen Brown a semnat un nou contract pe cinci ani cu echipa Boston Celtics, în valoare totală de 304 milioane de dolari, după mai multe săptămâni de negocieri, anunţă presa americană.

Foto: Anna Moskwa

Polonia va ataca la CJUE tot pachetul Fit for 55

G.M.Internaţional / 27 iulie 2023

Oficialii guvernului de la Varşovia consideră că pentru adoptarea acestui document era nevoie de unanimitate de voturi la nivel european şi nu de majoritate simplă Argumentul Poloniei: Fit for 55 nu este un simplu document de climă, ci de politică energetică, ce atinge securitatea energetică a fiecărui stat membru 

Toate documentele din pachetul Fit for 55 vor fi atacate de guvernul de la Varşovia la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, a anunţat Anna Moskwa, ministrul polonez al Climei şi Mediului, într-un interviu acordat cotidianului Gazeta Polska, preluat de site-ul wnp.pl.

Sursă foto: Facebook / Direcţia Naţională Anticorupţie

DNA intenţionează să ceară redeschiderea dosarului "Bani pentru preşedinte"

I.GHE.Anticorupţie / 27 iulie 2023

Elena Udrea şi Ioana Băsescu se pare că nu scapă deocamdată de prezenţa în faţa instanţei, chiar dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în 11 iulie 2023 că ele nu pot fi trase la răspundere penală în dosarul "Bani pentru preşedinte", deoarece a intervenit prescripţia răspunderii penale conform deciziilor CCR din 2018 şi 2022.

Sursă foto: Facebook / Forţele Aeriene Române

Piloţii ucraineni vor fi pregătiţi, dar nu vor avea avioane

G.M.Internaţional / 27 iulie 2023

Pregătirea piloţilor ucraineni pentru manevrarea avioanelor F16 va începe în perioada următoare, după ce Pentagonul va da acordul pentru transferul materialelor de instruire  

Avioanele de luptă F16 solicitate de Ucraina vor fi livrate cel mai devreme în primăvara anului 2024

Pregătirea piloţilor ucraineni pentru manevrarea avioanelor de luptă F16 ar putea să înceapă în ultima lună de vară, dar avioanele cu care aceştia ar urma să intre în luptă vor fi livrate Ucrainei abia în primăvara anului viitor, au afirmat oficiali americani, citaţi într-un articol publicat de site-ul politico.eu.

Adrian Veştea: "Primăriile puteau să aplice pe PNDL 1 şi 2 pentru modernizarea spitalelor"

Adrian Veştea: "Primăriile puteau să aplice pe PNDL 1 şi 2 pentru modernizarea spitalelor"

I.GHE.Politică / 27 iulie 2023

Autorităţile locale sunt vinovate pentru starea în care se află unele spitale din ţara noastră a lăsat să se înţeleagă, ieri, Adrian Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care a afirmat că au existat suficiente fonduri pe Programele Naţionale de Dezvoltare Locală (PNDL 1 şi PNDL 2) care puteau fi accesate pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor medicale.

Mediterana, record de temperatură a apei

Mediterana, record de temperatură a apei

O.D.Miscellanea / 27 iulie 2023

Apele Mării Mediterane au înregistrat, la începutul acestei săptămâni, cea mai ridicată temperatură zilnică din istoria măsurătorilor de acest tip, a anunţat principalul centru de cercetări maritime din Spania, în plin val de caniculă cu care se confruntă o mare parte a bazinului mediteraneean, unul dintre "punctele fierbinţi" ale schimbărilor climatice.

Cactuşii suferă de...căldură

Cactuşii suferă de...căldură

O.D.Miscellanea / 27 iulie 2023

Cactuşii Saguaro din Arizona, un simbol al Vestului american, se înclină, îşi pierd din braţe, iar în unele cazuri se prăbuşesc pe fondul temperaturilor record înregistrate în acest stat, relatează Reuters.

Incendiile fac ravagii în ţări cu foarte mulţi turişti români

Incendiile fac ravagii în ţări cu foarte mulţi turişti români

O.D.Internaţional / 27 iulie 2023

Incendiile fac ravagii în Grecia şi Turcia, două ţări în care, în această perioadă, se află foarte mulţi turişti români. O regiune din apropierea oraşului turcesc Antakya se confruntă cu incendii de vegetaţie, după ce a fost grav afectată de seismul din luna februarie, conform unor imagini difuzate marţi de postul de televiziune TRT. Imaginile arătau o pădure cuprinsă de flăcări în spatele unui sat. Un alt incendiu a izbucnit în provincia vestică Izmir.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER27 Iulie 2023

MACRO NEWSLETTER27 Iulie 2023

Macroeconomie / 27 iulie 2023

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală şi în iunie 2023, până la 0,3%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi anuale de 2,5% a creditului guvernamental, după un declin de 2,2% în luna anterioară,...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo