Necolaiciuc, achitat într-un dosar de fraudă de peste 2,7 milioane de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 8 ianuarie 2014

Judecătoria Sectorului 1 l-a achitat, ieri, pe fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc în dosarul în care este acuzat pentru o fraudă de 2,7 milioane euro, în legătură cu achiziţionarea unor bunuri în cadrul unui proiect de reconstruire a infrastructurii afectate de inundaţiile din 2000. Instanţa a dispus achitarea lui Mihai Necolaiciuc pentru infracţiunea de utilizare a creditului garantat din fonduri publice în alte scopuri decât cel pentru care a fost acordat, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, informează Mediafax.

Judecătoria Sectorului 1 a revocat măsura preventivă care fusese dispusă în cazul lui Necolaiciuc, respectiv cea a obligării de a nu părăsi localitatea Bucureşti. De asemenea, instanţa a dispus ridicarea sechestrului instituit la data de 28 iulie 2009, de către DNA, asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Necolaiciuc. Şi Viorica Olăeru, fost director al Direcţiei Economice din CN CFR SA, a fost achitată prin decizia de ieri a Judecătoriei Sectorului 1. Soluţia dată de Judecătoria Sectorului 1 nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

În 12 mai 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Necolaiciuc, la acel moment în stare de arest preventiv, fost director general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA şi a Vioricăi Olăeru, fost director al Direcţiei Economice în perioada 26 noiembrie 2001 - 10 octombrie 2003, pentru infracţiunea de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, în formă continuată (66 acte materiale).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb