Neculai Banea (MECRMA), în vizită de analiză la unele companii producătoare de armament

Mina Irina
Politică / 2 iunie 2016

Neculai Banea, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), coordonator al sectorului industriei de apărare, a efectuat, în perioada 29-31 mai, o vizită de analiză şi bilanţ la unele companii producătoare de armament şi muniţie, din portofoliul MECRMA, respectiv: Societatea Uzina Mecanică CUGIR SA; Societatea Fabrica de Arme CUGIR SA; Societatea Uzina Mecanică SADU SA. şi Societatea Uzina Mecanică Orăştie SA, conform unui comunicat trimis redacţiei.

La discuţii au participat conducerile executive şi administrative ale operatorilor economici, administratorii speciali, directorii executivi şi comitetele sindicatelor acestora.

Au fost prezentate şi analizate principalele probleme şi provocări cu care se confruntă aceşti operatori economici, s-au analizat situaţiile financiare pentru anul 2015, s-au identifcat cauze şi s-au propus soluţii şi măsuri de redresare, acolo unde este cazul, dar şi de creştere a viabilităţii societăţilor.

S-au accentuat subiectele legate de reducerea arieratelor, creşterea calităţii şi competitivităţii produselor fabricate, a volumelor de producţie şi a gestionării relaţiilor contractuale existente.

Secretarul de stat Banea a făcut o serie de precizări cu privire la principalele modificări legislative în domeniu aflate în diferite stadii de avizare, care pot impacta asupra activităţii operatorilor economici din industria de apărare şi a propus o serie de soluţii viabile care pot conduce la păstrarea trendului pozitiv al evoluţiei indicatorilor economico-financiari, în special cei privind creşterea cifrei de afaceri, a exporturilor şi a profitului operaţional.

Companiile din industria de apărare vor fi sprijinite în vederea disponibilizării unor active care nu mai sunt necesare producţiei de tehnică militară pentru prezent şi viitor.

Pe baza concluziilor şi propunerilor care s-au evidenţiat în urma acestor analize vor fi realizate liniile directoare ale Programelor de reorganizare/restructurare în vederea rentabilizării şi creşterii viabilităţii acestora pentru satisfacerea în condiţii optime a cerinţelor Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională.

Din delegaţia condusă de Neculai Banea au mai făcut parte Florentin Creangă - preşedinte OCATS, Bogdan Andronic - vicepreşedinte DPAPS, Ruxandra Rodica Anghel - directorul general adjunct al Departamentului Industria de Apărare, Constantin Croitoru - director general adjunct CN ROMARM SA., potrivit comunicatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce programe operationale de INVESTITII aveti, tovarase Banea, caci la trimiterea oamenilor in SOMAJ va pricepeti perfect de la Ghimbav, dar dvs. nu vi s-au verificat niciodata competentele manageriale !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb