Negocierile cu UE la energie - doi miniştri se contrazic

Costi Dobrea
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 iunie 2004

Vasile Puşcaş, negociatorul-şef cu Uniunea Europeană, l-a contrazis ieri public pe adjunctul ministrului economiei, Iulian Iancu, care declarase cu o zi în urmă că ţara noastră a încheiat negocierile la capitolul "Energie"

Negocierile pentru încheierea capitolului "Energie" nu au fost încă finalizate, a precizat Vasile Puşcaş, negociatorul-şef cu Uniunea Europeană, prezent ieri la conferinţa "Competiţia în România în contextul integrării europene" organizată de publicaţia "Nine o'Clock". Negociatorul-şef cu UE a infirmat astfel declaraţiile secretarului de stat din Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC), Iulian Iancu, care, alaltăieri, afirma răspicat că avem confirmarea încheierii capitolului Energie. "Vizita efectuată la Ministerul Economiei şi Comerţului de Comisarul european pentru extindere, Gunter Verheugen, a confirmat comunicatul privind închiderea capitolului", a afirmat, marţi, Iulian Iancu, adăugînd: "Pe 23 iunie (n.r. ieri), grupul interguvernamental îşi va da avizul şi apoi decizia va ajunge, pe 30 iunie, la Comitetul interministerial. Atunci va avea loc şi închiderea procedurii de natură tehnico-economică".

Vasile Puşcaş a ţinut să îl contrazică pe oficialul MEC, precizînd că o nouă rundă de negocieri a avut loc chiar ieri la Bruxelles. Mai mult, negociatorul-şef i-a recomandat colegului său de Guvern să fie mai ancorat în realitate, atunci cînd face referiri la negocierile din domeniul energiei. O posibilă explicaţie a nefinalizării negocierilor ar fi ajutoarele de stat acordate acestui sector. Chiar dacă oficialii UE nu au luat o poziţie limpede faţă subvenţionarea acestei industrii, adjunctul şefului Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, Onno Simons, a precizat, totuşi, că autorităţile europene au multe întrebări legate tot de acordarea ajutoarelor de stat, dar de această dată cu referire la industria metalurgică. Onno Simons a subliniat că oficialii de la Bruxelles aşteaptă răspunsuri la toate întrebările trimise autorităţilor române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb