Neînţelegeri privind revizuirea politicii agricole

R.P.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 20 iunie 2008

Nu cu mult timp în urmă, fermierii primeau bani pentru a nu-şi cultiva terenurile. Această practică urmează a fi schimbată, dupa cum informează oficialii europeni. Astfel, Bruxelles-ul intenţionează să încurajeze creşterea producţiei agricole în Uniunea Europeană. Actualul sistem de subvenţii a fost conceput în contextul în care supraproducţia reprezenta un motiv de îngrijorare în Uniunea Europeană.

Luna trecută, UE a suspendat reglementările care-i obligau pe fermierii europeni să păstreze necultivate zece la sută din terenurile pe care le au in posesie, operând modificări şi la cotele care limitau cantitatea maxima de lapte pe care fiecare ţară membră avea voie s-o producă, relatează Deutsche Welle.

Oficialii europeni precizează că statele membre trebuie să ajungă la un consens pentru a reduce subvenţiile individuale şi pentru a găsi o soluţie de ieftinire a alimentelor.

Cotidianul Wall Street Journal menţionează că la nivel european, Marea Britanie investeşte 800 de milioane de dolari pe proiecte de mediu, iar Polonia urmează sa aloce anul acesta aproape 1 miliard de dolari pentru programe de împădurire, decizii luate însă în detrimentul suprafeţelor agricole arabile.

Franţa, care urmează să preia preşedinţia Uniunii luna viitoare s-a pronunţat pentru revizuirea politicilor agricole actuale. Paris-ul doreşte stimularea producţiei agricole în Uniune prin plata unei sume fixe acordată fermierilor pentru fiecare tonă de cereale produsă.

De cealaltă parte, britanicii consideră că tocmai subvenţiile acordate de UE au favorizat scăderea producţiei globale de alimente, dat fiind că blocul comunitar a vândut surplusul producţiei la preţuri mici pe pieţele ţărilor aflate în curs de dezvoltare, descurajând astfel agricultura locală. Londra s-a pronunţat pentru o reducere treptată a subvenţiilor şi pentru oferirea unei sume de bani proprietarilor de pământ pentru fiecare hectar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb