NELU TĂTARU: ''Majoritatea populaţiei refuză vaccinarea, singura armă pe care o avem împotriva COVID-19''

G.U.
Miscellanea / 19 octombrie 2021

''Majoritatea populaţiei refuză vaccinarea, singura armă pe care o avem împotriva COVID-19''

Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, a declarat că nu înţelege refuzul majorităţii populaţiei de a se vaccina, în condiţiile în care serul este singura "armă" împotriva COVID-19, informează Agerpres.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Tătaru a vorbit despre epuizarea cadrelor medicale şi despre incapacitatea spitalelor de a trata numărul tot mai mare de pacienţi infectaţi, afirmând că România traversează o perioadă deosebit de grea din punct de vedere sanitar.

"2.347 persoane au murit în ultimele 7 zile. Oboseala şi apăsarea acestui plin val 4 par să ne spulbere şi ultima fărâmă de energie. Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele, cu toată bunăvoinţa. Ne aflăm într-o situaţie extrem de grea, pentru că numărul pacienţilor care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor. La finalul zilei nu suntem roboţi, iar epuizarea îşi spune cuvântul şi se arată chiar şi într-o simplă imagine. Nu mai suntem goi în faţa bolii, aşa cum eram la începutul anului 2020. Ştim care sunt riscurile. Şi, totuşi, suntem pe primul loc în Europa şi în lume la numărul de decese, pentru că majoritatea populaţiei refuză singura armă pe care o avem astăzi împotriva acestui inamic. De ce?", a transmis preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile este mai mare sau egală cu 6 la mia de locuitori în 157 de oraşe şi 786 de comune, potrivit ultimelor date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, incidenţa este peste 10 la mia de locuitori în 52 de oraşe din România.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. A venit politicianul Tataru sa ne explice, dand la o parte tot ce ni se spunea anul trecut. Masca, igiena (maini, fata), distantare. Aceasta nu mai este o forma de profilaxie? Ba este, cea mai sigura, daca este aplicata riguros. Adauga si clatirea mucoaselor, asa cum au recomandat intotdeauna medicii impotriva oricaror viroze respiratorii (asa cum se transmite si SARS-CoV-2).

     

    Iata multe referinte din spatiul public, mass-media, cu data respectiva si sursa care le-a difuzat pentru a putea fi verificate: 

     

    iun 2020 "”Nu e o mare filozofie. Apă și săpun. Trebuie să ne spălăm pe mâini și pe față cu apă și cu săpun și lucrurile vor fi așa cum trebuie”, a conchis Adrian Streinu Cercel."  

     

    1 mar. 2020 Marius Tucă Show: Prof.dr. Streinu Cercel  

    — ”Bună seara, e bine să ne spălăm şi în nas cu săpun?”, vorbesc serios. Adrian Streinu Cercel: Cu săpun nu, dar cu apă da.  

     

    31 ian 2019: „Nu uitați că trebuie să ne spălăm în nas”  

    Adrian Streinu Cercel - manager Institutul Matei Balş: „Nu uitați că trebuie să ne spălăm în nas. Când ne spălăm pe față, spălăm și interiorul nasului, pentru că îl decontaminăm”.  

     

    2018, Stirile ProTV 

     

    "Veronica Lazăr, profesor imunologie: ”Sunt ca nişte gardieni şi, la nivelul lor, are loc întâlnirea dintre celulele imunocompemtente pregătite pentru această întâlnire pentru că au receptor şi care vor reacţiona şi vor declanşa un răspuns imun menit să ne apare.”  

     

    Sistemul imunitar e format din celule care circulă liber în organism ca să detecteze tot ce e străin. Lupte aprige se duc la toate porţile de intrare. Nasul e una dintre acestea. În acest context, al expunerii la microorganisme în medii înalt populate - cum ar fi gradinița sau școala – iată ce ne spune medicul specialist ORL:  

    Ioana Voda Medic medic primar ORL: “Spălaturile nazale trebuie făcute când venim de la grădiniţă să limităm numărul bacililor pe care îi achiziţionam acolo involuntar. Scăpăm de ele prin spălaturi nazale cu ser fiziologic, apa bicarbonatată.”"  

    vi s-a spus de milioane de ori de ce nu se vaccineaza lumea si tot continuati sa spuneti ca nu intelegeti . este un vaccin experimental si neasumat de producatori pentru reactii adverse , adica nu raspunde nimeni pentru ele . ce-i asa greu de inteles porc asudat ? in plus nu mai insir toate minciunile spuse , ca te imunizeaza , apoi ca te protejeaza si altele . alta manipulare este ca lumea nu se vaccineaza pentru ca nu a fost informata . fals , de o mie de ori fals , lumea s-a tot informat de doi ani de zile , schimbati placa ! a fi informat nu inseamna automat ca vrei sa te vaccineazi ,

    Nemernic si MINCINOS este excrocu' acesta . Minte de ingheata apele . Doar mai prosteste pe careva sa se vaxxineze .... Fara rost. Dimpotrimva

    1. Ai sange-p...a sa-i spui asta in fata, imbecilule semianalfabet ?!? Punem ramasag ca-ti trage vreo 2 scatoalce peste cerebelul tau de broasca raioasa ,de iti pare rau ca profesoara de romana nu te-a lasat corigent ?!!?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb