NELU TĂTARU: "Orice spital poate solicita fonduri europene pentru a face secţii exterioare pentru COVID"

S.B.
Miscellanea / 18 iulie 2020

"Orice spital poate solicita fonduri europene pentru a face secţii exterioare pentru COVID"

Orice spital din ţară poate solicita să fie declarat spital suport COVID şi poate primi fonduri europene pentru a amenaja secţii exterioare pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus - adică pentru a construi spitale modulare în curte sau pentru a amenaja în acest sens un corp pavilionar pe care îl are separat şi pe care îl poate transforma în spital COVID - a declarat azi Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, informează Hotnews.

"În momentul ăsta, sunt fonduri de la Uniunea Europeană, ei trebuie doar să acceseze fonduri pentru COVID. Şi stimulentul pentru COVID acordat angajaţilor din spitale este descărcat tot din fonduri europene. Tot ce ţine de COVID, noi, ca minister, şi orice ţară europeană poate deconta din fonduri europene", spune ministrul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, Nelu Tătaru a dat ca exemplu Spitalul Judeţean Oradea, "care a solicitat la minister să îl facem spital COVID. De ce? Investind 3 milioane de euro, ei şi-au dat seama că îi pot recupera de la Uniunea Europeană. Este un exemplu de spital care a solicitat când numărul de cazuri era în scădere, dar şi-au dat seama că îşi pot deconta nişte bani de la Uniunea Europeană."

"Proiectele se pot depune până pe 30 septembrie. Ei primesc bani de la Casa de Asigurări de Sănătate pe COVID, dar pot deconta şi din fonduri europene. Ministerul Sănătăţii nu mai are coordonarea lor, am avut coordonarea spitalelor în starea de urgenţă, dar nu o mai avem, nu putem interveni. Ţine de managementul fiecărui spital", mai spune ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru afirmă că tot ce poate face în acest moment, ca ministru, este "să mă duc în spitale, să fac nişte observaţii, să trimit un Corp de control care odată ori trimite către Parchet, dacă sunt nereguli, ori sugerează consiliilor de administraţie sau celor în a căror subordine este spitalul - consilii judeţene, consilii locale - schimbarea managerului, modificări etc.", potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Deci asta e miza. Învârtim cat mai multe cazuri de Covid și primi bani de la UE pe care altfel nu i-am pupa nici morți. Foarte tare.

    Sa pună mana Guvernu sa ceară el bani de la UE și să doteze spitalele. Sa vedem miliardele de euro promise de Orban, atunci când s-a închinat religiei FIAREI. 

    1. Domnule postac PSD, ai pus mana sa citesti? Ai probleme cognitive de a citi si intelege un text? Ai simtit nevoia sa adaugi niste zerouri la cele cateva milioane de EUR prin care un spital poate primi niste bani de la UE daca amenajeaza sectie covid-19 modulara? Nu era suficient sa pui cateva zerouri, trebuia sa extinzi sfera de aplicare de la dotarea unui spital pentru sectie covid la nivelul guvernului, chit ca nu se mentioneaza nicaieri asa ceva? Hai mars de aici, mic postac psd disperat dupa ciolan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb