Nelu Tătaru propune ca farmaciile să devină centre de testare şi vaccinare anti-COVID

J.P.
Politică / 25 februarie 2021

Nelu Tătaru propune ca farmaciile să devină centre de testare şi vaccinare anti-COVID

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, propune ca pe viitor românii să se poată testa pentru COVID-19 în farmacii şi, de asemenea, ca farmaciile să devină centre de vaccinare, cum se întâmplă în alte ţări, relatează Digi24.

Propunerea avansată de fostul ministru, care acum este preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camrea Deputaţilor, a venit în urma unei întâlniri cu Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România.

"Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost şi posibilitatea populaţiei de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a şi întâmplat în anumite state din UE, precum Italia. În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranţa unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu.

Nu putem exclude nicio discuţie prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populaţiei", a scris Nelu Tătaru pe Facebook, după întâlnirea cu cele două asociaţii.

Medicamente duse acasă pentru bolnavii cronici

Nelu Tătaru a mai discutat despre posibilitatea ca farmaciile să ducă acasă medicamente bolnavilor cronici şi celor care nu se pot deplasa şi care, de multe ori, îşi procură tratamentul necesar cu întârziere.

"Am abordat un subiect extrem de important şi semnalat tot mai des: dorinţa de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate în incapacitatea de a se deplasa pentru a-şi achiziţiona medicamentaţia. Aceste persoane sunt nevoite, în prezent, să recurgă la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, această categorie vulnerabilă primeşte medicamentaţia cu întârziere sau nepăstrată în condiţii optime la transport", a mai menţionat fostul ministru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb