NEPI, Benevo Capital şi CD Capital dezvoltă un mall în Bucureştii Noi

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 noiembrie 2011

Martin Slabbert

Martin Slabbert

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) s-a asociat cu firmele Benevo Capital şi CD Capital, cu acţionari canadieni, în vederea dezvoltării centrului comercial Victoria City Center, care va fi construit pe Bulevardul Bucureştii Noi.

Victoria City Center va avea o suprafaţă de 56.000 metri pătraţi, iar acordul a fost încheiat marţi, după negocieri începute în luna martie. Potrivit acordului, NEPI s-a angajat să investească o sumă importantă în dezvoltarea proiectului promovat de Benevo şi CD Capital, se arată într-un comunicat al fondului de investiţii.

"Suntem foarte entuziasmaţi să ne implicăm în dezvoltarea acestui centru comercial situat în nordul Bucureştiului, zonă cu o ofertă insuficientă de spaţii de retail. În ultimii doi ani am analizat un număr mare de oportunităţi de investiţii în proiecte de retail în Bucureşti. Victoria City Center s-a remarcat dintre toate oportunităţile pe care le-am avut în vedere datorită locaţiei şi conceptului deosebit al proiectului", a declarat directorul executiv al NEPI, Martin Slabbert, citat de Mediafax.

Centrul va cuprinde o zonă destinată operatorilor de hipermarketuri de 4.500 metri pătraţi, cea mai mare din Bucureşti, şi mai mult de 32.000 metri pătraţi pentru retailerii din domeniul modei.

Benevo şi CD Capital deţin de mai mulţi ani terenul fabricii Textila Dacia de pe bulevardul Bucureştii Noi pe care intenţionează să ridice un mall, a cărei investiţie era estimată în 2010 la 150 de milioane de euro.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Inves-t-ment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Fondul a fost listat la BVB la 20 iunie, iar cea mai recentă tranzacţie cu aceste acţiuni a fost realizată la 10 noiembrie, când preţul a stagnat la 13 lei. La această cotaţie, capitalizarea fondului este de 1,15 miliarde lei.

Portofoliul NEPI cuprinde proprietăţi de tip retail, birouri şi proprietăţi industriale în România şi Germania. În România, principale active sunt parcul comercial European Retail Park din Brăila şi proiectul de birouri Floreasca Business Park din Bucureşti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb