Nepotul exploratorului Jacques Cousteau dezvăluie cea mai mare staţie de cercetare subacvatică

G.U.
Miscellanea / 25 iulie 2020

Sursă foto: CNN

Sursă foto: CNN

Fabien Cousteau, nepotul celebrului explorator Jacques-Yves Cousteau, şi designerul industrial Yves Behar vor să construiască cea mai mare staţie de cercetare subacvatică, la 20 de metri sub suprafaţa Mării Caraibelor, conform CNN.

Cei doi au dezvăluit planurile pentru Proteus Fabien Cousteau, un laborator modular de 4.000 de metri pătraţi, care va oferi un adăpost oamenilor de ştiinţă din întreaga lume care studiază oceanul - de la efectele schimbărilor climatice la potenţiale descoperiri medicale.

Proiectată ca o structură circulară cu două etaje şi sprijinită pe fundul oceanului cu stâlpi, staţia va pune la dispoziţie laboratoare, zone rezidenţiale, centre medicale şi o piscină din care scafandrii pot accesa fundul oceanului. Alimentată de energie eoliană şi solară şi prin conversia energiei termice oceanice, structura va avea, de asemenea, prima seră subacvatică pentru producţia de alimente, precum şi o instalaţie de producţie video.

Fabien şi Cousteau vor ca Proteus se fie versiunea subacvatică a Staţiei Spaţiale Internaţionale, unde agenţii guvernamentale, oamenii de ştiinţă şi sectorul privat pot colabora în spiritul cunoaşterii colective.

"Explorarea oceanului este de 1.000 de ori mai importantă decât explorarea spaţială pentru supravieţuirea noastră. Este sistemul nostru de sprijinire a vieţii. Este tocmai motivul pentru care existăm în primul rând", a declarat Cousteau.

Potrivit lui Cousteau, va dura 3 ani până când Proteus va fi construit, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a întârziat deja proiectul.

Deşi oceanele acoperă 71% din suprafaţa planetei, Administraţia Naţională pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA) din SUA estimează că oamenii au explorat doar aproximativ 5% şi au cartografiat mai puţin de 20% din mările lumii, a adăugat sursa.

În prezent, Pământul are un singur habitat subacvatic. Este vorba despre Aquarius, o staţie de cercetare de 400 de metri pătraţi situată în Florida Keys, în care Costeau a stat cu o echipă de acvanauţi timp de 31 de zile în 2014. Proiectat în 1986 şi deţinut iniţial de NOAA, habitatul a fost salvat în 2013 de Universitatea din Florida, după ce NOAA a pierdut finanţarea de la guvern pentru el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb